Kolejne usuwanie ofert, kolejne kłody pod nogi sprzedających. Nie można wznowić z żadnymi parametrami ofert. Ktoś wie o co chodzi?
@modowe_pole, ze względu na naruszenia zakończyliśmy wszystkie oferty, które w parametrze Marka zawierały marki wskazane z Warunkach Ochrony Marek. Listę marek chronionych znajdziesz w załączniku 1 do naszego regulaminu. Nie wznowisz ofert z tymi markami.
Jeśli chcesz odwołać się od naszej decyji, to napisz na adres wop@allegro.com.
@modowe_pole Oferta 18387894730 została zakończona ze względu na program ochrony marek. Jeśli chcesz poznać szczegóły, proszę, napisz do nas w tej sprawie przez formularz.
Nie chodzi mi o wspomnianą ofertę. Podczas ponawiania ofert pojawia się komunikat: Blokada możliwości wystawienia ofert z produktami marki TED BAKER. Tak mam ponad 600 ofert innych marek równieżWyjaśnij naruszenie zasad. Nie wiem co można zrobić aby ponowić ofertę
Cześć, @modowe_pole. Proszę, podaj przykładowy numer oferty.
18442175697
@modowe_pole, ze względu na naruszenia zakończyliśmy wszystkie oferty, które w parametrze Marka zawierały marki wskazane z Warunkach Ochrony Marek. Listę marek chronionych znajdziesz w załączniku 1 do naszego regulaminu. Nie wznowisz ofert z tymi markami.
Jeśli chcesz odwołać się od naszej decyji, to napisz na adres wop@allegro.com.
Tak mam ponad 1500 ofert. Miało być po zmianie na firmę, żę można będzie sprzedawać wszystkie marki. Moje oferty mają numery seryjne i są oryginalne.
18396199899 -czy to nie jest oryginalna oferta? Proszę o dowody
@modowe_pole, jeśli masz jakiekolwiek pytania lub zastrzeżenia dotyczące blokady, to proszę, abyś napisał na wskazany wyżej adres mailowy.
Zachęcam także do zapoznania się z artykułem na temat ochrony marek.
Czy zwykła kamizelka z futra lisa, bez marki to też marka chroniona? Takie oferty zostały usunięte w moich aukcjach. Razem to ponad 2 tys. ofert. To jest normalne? Nie zamierzam sprzedawać sieciówek, konto mam po to aby sprzedawać rzeczy niszowe i znanych marek. Zaznaczam, nie są to repliki, podróbki. Proszę o przywrócenie moich ofert.
Oferta 18442169369-czy nie jest oryginalna? Proszę o przywrócenie wszystkich ofert Barbour, Other Stories, Desigual itp
Proszę o ponowne sprawdzenie moich ofert. Myślę, że nastąpiła jakaś pomyłka przy ich usuwaniu. Część z nich wróciła już ale brakuje jeszcze ok. 720 ofert
Zniknęły moje środki na kontach allegro, dlaczego? To kwota ponad 1700 zł. Co się do dzieje?
Wszystkie opłaty pobierane na bieżąco. Saldo na dziś wynosiło ponad 1700 zł i go nie ma. Proszę o interwencję.
@modowe_pole Zgodnie z informacjami, które znajdziesz w podlinkowanym wyżej artykule, w przypadku naruszeń 2 stopnia możemy nałożyć na konto karę finansową w wysokości 2500 zł.
Tak jak napisałam wcześniej, napisz w tej sprawie na adres mailowy wop@allegro.com. Nie wyjaśnimy tego na forum.
W tym momencie to serwis naruszył zasady. Usunięte oferty powrocicły i znowu zniknęły
Co się dzieje? Moje saldo wyzerowane-1781,24 zł . Wszystkie opłaty pobierane są na bieżąco a na koncie w tym momencie nie ma nic. Proszę o interwencję
Nic nie wypłacałam
@modowe_pole Moderatorka Ci napisała - nałożono na Ciebie karę 2500zł, dlatego kwota 1700 zł zniknęła, a każde następne wpływy również znikną dopóki nie uzbiera się 2500zł.
Zresztą - opłaty pobrane przez Allegro masz wyszczególnione w zakładce Finanse > rozliczenia z Allegro.
Potraktowano moje konto firmowe, jak prywatne. Usunięto na koncie firmowym niby zakazane marki.