Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzisiaj utraciliśmy status "Super sprzedawcy" przez jedną, niezakończoną dyskusję.
Klient otworzył nam dyskusję, ponieważ paczka, która była zwrotem została zagubiona przez inPost. Po wpisaniu numeru zwrotu nie ma po niej żadnego śladu - jakby nigdy nie istniała. Klient złożył reklamację i czeka na rozwiązanie. My jako strona jesteśmy Bogu ducha winni... Nasza ekipa sklepowa przez cały miesiąc stara się sprostać wyśrubowanym oczekiwaniom Allegro, a zabiera się nam status "Super sprzedawcy" przez dyskusję, w której nie możemy niczego uczynić... (Klient na bieżąco otrzymywał odpowiedzi. Nie został odesłany z kwitkiem.)
Jaki to ma sens? Jak teraz działać? Poprosiliśmy klienta o zamknięcie dyskusji, ale jesteśmy teraz zdani na jego wolę... Dlaczego Allegro nie pomaga w takich sytuacjach?
@www_wgl_pl trwające dyskusje nie mają wpływu na jakość i tym samym znaczek SS , musiało coś innego zadziałać .
bzdura... Proszę najpierw sprawdzić wymagania na SS. Wszystkie inne znaczniki mamy wypełnione. Mamy jedną nierozwiązaną dyskusję i to ona powoduje zbyt wysoki odsetek nierozwiązanych dyskusji (0,14%) względem wszystkich zamówień.
@www_wgl_pl achhh .... ,,nierozwiązaną ,, , a w pierwszym wpisie piszesz ,,niezakończoną ,, to dwa różne zwroty o różnych konsekwencjach .
Zaczekaj wypowiedź na moderatorów
@www_wgl_pl Póki co to widać u Was status Super Sprzedawcy 😊
tak, napisałam niżej o co chodzi 🙂
jedyne co, to teraz sprawdziłam, że status utracimy dopiero jutro, bo będzie weryfikacja - na ten moment mamy jedynie informację, że przez tą dyskusję przestaliśmy spełniać warunki SS. To jedyny błąd w pierwotnej wiadomości. Resztę podtrzymuję.
@www_wgl_pl to nie koniec świata , jeszcze nie jeden raz stracicie , a po miesiącu znowu będzie .
to jak ma Pani takie podejście, to proszę się nie udzielać w dyskusji 🙂 Nie po to cały zespół, przez cały miesiąc, spełnia wszystkie wymagania Allegro, po to żeby stracić status nie z naszej winy.
@www_wgl_pl i Wy zmienicie podejście .... z czasem ... pozdr.
@mdrogeria ja tam ostatnio się ucieszyłem jak małe dziecko z dyskusji bo dostałem punkty i wskoczyłem na Super + 😄
Mam 0 dyskusji 0 zapytań 0 zwrotów i po punktach 😞
@kostas11 to samo mam w tym miesiącu 😁
@kostas11 To może uda nam się podyskutować bo mam to samo (zero zwrotów ,zero dyskusji i rzadko ktoś o coś pyta ,nigdy moi klienci nie korzystali z POK ) ,jakby takie "kontrolowane dyskusje " były pomocne to trzeba się zastanowić nad pomaganiem sobie bo na pomoc allegro to nie ma co liczyć.
@kolekcjoner608 wiesz że ostatni miałem myśl żeby napisać do klienta co by założył mi dyskusje i ją zakończył jako rozwiązaną 🙂
Widzę że coś zmienili bo mam 70/70
Ale zwroty mam 18/30 godzi ma 0 zwrotów 😞
Ale dalej brak punktów za POK dyskusje czy czas w dyskusjach 😞
@www_wgl_pl nie stresuj się sam znaczek SS nie wiele zmienia, czy go miałem czy nie sprzedaż była podobna 🙂
Bardziej bym się skupił na jakości i punktach bo jak miałem przez miesiąc Super + to sprzedaż podskoczyła o 30-40 %
No to fajnie, nie zmienia to faktu, że nie rozwiązuje to naszego problemu i nie prosiłam o rady "jak nie mieć SS", tylko dlaczego Allegro przyzwala na takie rzeczy, że traci się go z byle powodu.
@www_wgl_pl wywołani są moderatorzy , zaczekaj na stanowisko allegro . Pierwszy raz jak utraciłem SS miałem czarne myśli , A ... nic się nie stało ,czasem się coś przytrafi ,trafisz na furiata, na co nie masz wpływu .. głową muru nie przebijesz
poczekam, ale odpisujecie, to wchodzę w dialog 😉 Nie utraciliśmy go pierwszy raz, ale pierwszy raz możemy utracić kompletnie nie z naszej winy - tylko dlatego założona jest ta nitka.
Przychodzisz na forum społeczności i oczekujesz odpowiedzi na pytania, które sobie wszyscy tutaj zadajemy od lat. I jeszcze cięgi zbieramy, że w ogóle się odzywamy 😂
@www_wgl_pl wszyscy co sprzedają od lat Ci tłumaczą że to nie koniec świata, nie raz będą takie kwiatki i nic z nimi nie zrobisz, nie słuszne negatywy ( nawet nie będziesz wiedział za co ) tak działa allegro i ich systemy, szkoda czasu i nerwów, ja ostatni cieszyłem się że mam dyskusje bo zyskałem punkty do jakości j wskoczyłem na Super+ bo z reguły mam 0 dyskusji 0 pytań 0 zwrotów i tracę na tym przez dziwny sposób liczenia, ale nic z tym nie zrobimy mają swój świat decydują ludzie co nie mają pojęcia o sprzedaży, jak by każdy z allegro poprowadził tu firmę prze rok szybko by wprowadzili zmiany 😄