anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W jaki sposób usunąć negatywną opinię niezgodną ze stanem faktycznym?

MAMY ROZWIĄZANIE!
tb8601
#8 Zapaleniec

Kupująca wystawiła negatywną opinię, zarzucając brak zwrotu środków za zamówienie. Informacja ta jest nieprawdziwa, ponieważ pełen zwrot środków został dokonany prawidłowo i w terminie — co potwierdzają zapisy w systemie Allegro/PayU oraz nasza historia transakcji.

Informujemy również, że pisaliśmy do tej Pani wiadomości i odpisywaliśmy na jej wiadomości, załączając zrzuty ekranu jako dowód, że dokonaliśmy zwrotu płatności.

Po dokonaniu zwrotu kupująca kontaktowała się z nami ponownie, żądając ponownego zwrotu środków — tym razem na konto w euro, mimo że płatność została zwrócona w pełnej wysokości na rachunek, z którego została pierwotnie dokonana.

W związku z tym ocena ta narusza zasady wystawiania opinii w serwisie Allegro (opinia niezgodna ze stanem faktycznym) oraz szkaluje dobre imię naszej firmy, sugerując niewywiązanie się z obowiązków wobec kupującego.

Prosimy o weryfikację tej sytuacji i usunięcie opinii jako niezgodnej z prawdą i Regulaminem Allegro.

Z góry dziękujemy za pomoc i interwencję @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ 

Naruszenie dotyczy poniższych komentarzy:

"Nie otrzymałam nadal jeszcze zwrotu pieniedzy za zwrucony towar"

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tb8601 pozwij kupującego, Allegro miesza w zwrotach, a potem my za to wszystko obrywamy 😞

Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@tb8601 Proszę, zaczekaj na odpowiedź w sprawie mailowej numer 55430215. W ten sposób najszybciej otrzymasz odpowiedź, ponieważ w tym wypadku i tak musiałabym konsultować sprawę z zespołem, do którego już trafiło Twoje zgłoszenie. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
tb8601
#8 Zapaleniec

Ok, dziękuję. Nie byłem pewien, czy to zgłoszenie będzie rozpatrywane, czy znów z automatu dostanę odpowiedź. 

Pozdrawiam 

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tb8601  może póki jeszcze nie usunęli, to daj jakąś konstruktywną odpowiedz na ten zarzut, aby inni kupujący wiedzieli, że to nieprawda, bo ja jak widzę takie negatywy bez odpowiedzi, to mam w głowie myśl, że pewnie kupujący miał rację skoro sprzedawca na niego nie odpowiedział

oznacz moderatorów
Monika__L
#18 Luminarz

Pośpiech niepotrzebny

Oni tego nie usuną 

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Potwierdzam, nie usuną

kłamliwe i niezgodne z prawem komentarze mimo zapisów w regulaminie

nie są usuwane (no chyba, że ktoś ma chody - co widać np: po wpisach na tym forum)

oznacz moderatorów
tb8601
#8 Zapaleniec

Negatywna opinia została usunięta. Opinie są subiektywną oceną kupującego jeśli jest niezadowolony z jakiegoś powodu często niesłusznie "bo coś tam mu się wydawało" niestety takie opinie nie będą usuwane przynajmniej tak mi się wydaje.  mi już dwukrotnie udało się usunąć negatywną opinię i wcale nie mam żadnych "Chodów" przykład powyżej pani wystawiła negatywną opinię i napisała w niej że nie otrzymała środków za zwrot towaru. A środki zostały zwrócone więc Allegro usunęło opinie. Podejrzewam że jakby pani napisała że sprzedawca jest do kitu to opinia by została... Miałem szczęście w tym nieszczęściu 🙂

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tb8601 no widzisz ale chyba jesteś w tej lepszej grupie sprzedawców

u nas opinia, gdzie kupujący zarzucił nam nie wysłanie towaru

gdzie go dostał, a nawet po kilku dniach zwrócił i otrzymał swoją pełną wpłatę

allegro nie usunęło

cyt:

"Tragedia , 3 miesiące czekania i paczka na endotarła"Komentarz z dnia

"Szanujmy się, jak można pisać coś takiego? Nie wiem dlaczego Kupujący sugeruje nieprawdę pisząc coś takiego, towar został wysłany i dostarczony natychmiast w styczniu, allegrowicz odstąpił od umowy (powód: nie pasuje mi) i równie bez zwłoki, 24 stycznia zwróciliśmy wpłatę, a allegro oddało nam prowizję - w systemie allegro są pełne i dokładne informacje na ten temat"

i tu macie kolejny przykład na hipokryzję allegro

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

portal usuwa sobie komentarze i wybranym sprzedawcom

i co moderacjo?

czy kłamstwa w komentarzach u @tb8601 

czymś się różnią od kłamstw w naszych czy też u innych użytkowników

mi za podawanie takich różnic w działaniu portalu serwis już kilkukrotnie blokował tutaj

konto bo podobno kłamię i manipuluję

oznacz moderatorów
ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@tb8601 Odczekaj jeszcze jakiś czas z radowaniem się z tego że usunęli.Znając życie i działania Allegro, kupująca otrzymała informację że jej komentarz został usunięty, zatem może go wystawić ponownie (nie życzę tego) z inną treścią i wtedy już nie usuną 😞

oznacz moderatorów