anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Proponowany niewłaściwy produkt z katalogu, zgłoszenie błędnych zdjęć w wielu produktach

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Tymczasem od lutego do chwili obecnej nic się nie zmieniło jak widać poniżej.

Zrzuty 2025-05-18 błędy w produkcie 1.jpg

A dotyczy zakreślonych na czerwono elementów na zrzucie niżej.

Zrzuty 2025-05-18 błędy w produkcie.jpg

Poza tym nadal nie została załatwiona sprawa radioodbiornika jako układu scalonego który jest w katalogu produktów i system podsuwa go coraz częściej gdyż prawdopodobnie coraz więcej sprzedających olewa co system podpowiada i akceptują to. Ja też zaczynam tak robić i nie próbujcie mi odpinać wystawionych elementów od tego produktu. 

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

br.
#21 Demiurg#

Wyciągasz bardzo rozsądne wnioski: "...coraz więcej sprzedających olewa co system podpowiada i akceptują to.."

Przestań walczyć z wiatrakami, rób jak inni, systemu Allegro naprawić się nie da.

Ale samokrytykę doceniam  🌹

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu już weryfikuję kwestię problemu z wystawieniem oferty. Czy możesz podesłać mi id produktu, o którym piszesz w drugiej części swojego wpisu? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

Bardzo proszę, Dzięki @KOGIEL_T   już tą informacją dysponuję. Dodatkowo informuję że w przypadku układów scalonych 7476 oraz 7475 występuje ten sam produkt czyli odbiornik radiowy.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu zgłosiłam problem z produktem ze zrzutu. 
Jeśli chodzi o odbiornik radiowy, sprawdziłam produkty, które mamy w katalogu jako układ scalony 7476 oraz 7475 i nie ma tam zdjęć tego radioodbiornika.
Czy możesz wskazać konkretnie, w których produktach to zdjęcie jest widoczne?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu czy mogę poprosić Cię o przesłanie jeszcze zrzutu ekranu z danymi oferty oraz danymi produktu, który jest błędnie proponowany? 
Chodzi o Układ scalony MH 7437. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@la_nika Zrzuty 2025-05-20 błędy odbiornik jako układ scalony 7437.jpg

To przestaje być śmieszne. Układ wystawiony dwa dni temu, odpięty od produktu i aukcja zakończona.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@la_nika  @cztery_bez_atu  to ja też dorzucę coś od siebie😉

https://allegro.pl/listing?string=sanyo%20fm

ccc.jpg

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@KOGIEL_T 

Normalnie ręce opadają. Miałam dziś dzień wolny więc myślałam że podgonię trochę z wystawianiem  ( naprawdę chcę zakończyć działalność ) a przez wiekszość czasu z konieczności siedzę na AG i staram się wyjaśniać sprawy dla mnie oczywiste.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@cztery_bez_atu to, że ktoś ma takie dziwne zdjęcia w aukcji, to jeszcze pal sześć, ale jakim cudem on zrobił miniaturkę która nie ma białego tła, ani nawet obwódki, choćby na jeden piksel, no i oczywiście, to nie jest zdjęcie LA1230😁

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@KOGIEL_T  @la_nika 

To jeszcze jest " mały pikuś " . W katalogu są fotki na zielonym, niebieskim, czerwonym tle ( odpowiednie do humoru można sobie wybrać )  A niżej następny delikwent do usunięcia.

Zrzuty 2025-05-20 błędy odbiornik jako układ scalony 74LS78.jpg

Wydaje mi się że lawina ruszyła i wszyscy którzy olewają to co jest w produkcie powodują że te fotki mnożą się jak króliki.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@cztery_bez_atu  ale chociaż uczciwie zaznaczył  SMD : nie 😁, ale na DIP14, to nie wygląda😋

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu @KOGIEL_T dziękuję za Wasze zgłoszenia!
Wszystkie przekazałam. Zdjęcia tego radioodbiornika zostaną usunięte z produktów. 
@cztery_bez_atu niestety nie ma innego sposobu, niż pojedyncze zgłoszenia.
Jeszcze w sprawie Układ scalony MH 7437 potrzebuję zrzut ekranu z widocznym porównaniem parametrów oferty i produktu (to jest informacja, która pojawia się na formularzu wystawiania przy proponowanym produktu z katalogu).  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@la_nika 

Muszę spróbować odnaleźć czy jeszcze to mam, gdyż układ wystawiłam tzw. " sposobem "  gdyż czekając na pomoc mogła bym zapomnieć o tym.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#18 Luminarz#

@la_nika  ja rozumiem, że trzeba zgłaszać pojedyncze oferty, ale powiedz mi jakim cudem ta aukcja w ogóle istnieje, miniaturka jest nie zgodna z żadnymi zasadami Allegro, nie ma białego tła, nie przedstawia oferowanego produktu, wystawione w złej kategorii, a na dokładkę ma wyróżnienie najniższej ceny i jeszcze można kupić na raty, jak to się stało, że Allergrowskie  boty nie wychwyciły tego🤔

la1230.png

Tutaj masz zdjęcie jak wygląda taki układ scalony, czy on jest choć troszkę podobny do miniaturki🤔

la1230.png

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@la_nika 

Następne produkty do usunięcia.

74ALS86

7486

74HC86

7491

7492

7493

Na wszystkich jest uwidoczniony odbiornik radiowy jako układ scalony.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@KOGIEL_T wiem już doskonale jak wygląda układ scalony.
Przyznam, że nie wiem jak to się stało, że takie zdjęcie zostało zaakceptowane i wprowadza taki chaos do katalogu, oczywiście nie powinno tak być i już to zgłosiłam.
@cztery_bez_atu tak jak pisałam, nie mamy możliwości usunięcia tego zdjęcia całkowicie, więc nie mogłam pisać, że problem będzie rozwiązany. Zgłaszam każdy przekazany przez Was przykład. 
W przypadku produktów, które dodałaś powyżej, niestety nie mogłam tego zrobić, ponieważ nie znajduję tego produktu po samym numerze (zgłosiłam tylko te: 74ALS86, 74HC86).
Czy możesz podać pełną nazwę tych produktów lub bardziej specyficzną jej część?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@la_nika 

Rozumiem że chodzi o to.

2025-5-23-10-42 7437.jpg

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu tak, o to chodziło, dziękuję! Poproszę jeszcze o wyjaśnienie, czy prawidłowy symbol to MH 7437 (ze spacją), czy nie ma to znaczenia? Oraz czy Twoja oferta to także produkt Tesli?
Jeśli nie ma to znaczenia, czy problem pojawia się, gdy w tytule oferty usuniesz spację między MH, a 7437?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Gdyby ktokolwiek miał wątpliwości jak wygląda układ scalony, a konkretnie 7486 to niżej załączam jego wygląd.

Zrzuty 2025-05-22 błędy kontrolka jako układ scalony.jpg

Tak, to ten w czerwonej ramce, ale może też wyglądać tak

Zrzuty 2025-05-22 błędy odbiornik jako 7486.jpg

A podobno miał zostać definitywnie usunięty.

oznacz moderatorów