anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wraca stary temat.

MAMY ROZWIĄZANIE!
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Zrzuty 2025-06-05-12-55 błąd faktura.jpg

Czy trzeba jeszcze cokolwiek dodawać? Temat zgłoszony ponad 2 lata temu i kilkakrotnie przypominany. Efekt 0.

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21
sl-aw-ek
#18 Luminarz

@cztery_bez_atu nie jest to pierwszy błąd zgłaszany przez wiele lat, polecam założyć osobny wątek i przypominać o nim co miesiąc - przynajmniej można pośmieszkować. 

oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Rozumiem że odkładamy temat na następne 2 lata? Może Allegro zatrudni w tym czasie kogoś kto będzie w stanie ten bałagan ogarnąć?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@cztery_bez_atu niczego nie odkładamy. Czekałam na odpowiedź od zespołu, który zajmuje się formularzem wystawiania oferty, przepraszam, że nie dałam znać wcześniej.
Oferta ze zrzutu została skopiowana z oferty, która istniała od 2022 roku i miała skopiowane stawki VAT, stawki VAT mimo zaznaczonego okienka o niewystawianiu faktury, uniemożliwiły jej aktywację. 
Rozwiązanie to wystawianie nowej oferty, bez ustawionych stawek VAT. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@la_nika  Przed 2022 to wszystkie oferty były z VAT-em, a nie udaje się wystawić niektórych. Nie zastanawia Was to? 

Ale mam następne tematy zgłaszane równie dawno i jak widać do chwili obecnej nie rozwiązane chociaż wydawało mi się że ostatnio nie występowały. Więc aby nie było tak różowo.

Chcę wystawić aukcję o której wiem że nie jest wystawiona, a tu " zonk"

Zrzuty 2025-06-08-11-30 błąd próba wystawienia.jpg

sprawdzam więc w powtórnie w swoich aktywnych i zakończonych, a efekt prezentuję niżej

Zrzuty 2025-06-08-11-36 błąd rezultat wyszukiwania.jpg

i zgłupiałam.  jak znaleźć coś co podobno jest, a faktycznie tego nie ma? Ale Polak nie Niemiec, sobie poradzi i poradziłam sobie. Wystawiłam.

Ale żeby mi się nie nudziło to po kilku godzinach urodziło się ponownie od niepamiętnego czasu coś takiego.

Zrzuty 2025-06-08-14-38 błąd symbol.jpg

Ten temat mam już opanowany, więc zamiast się wściekać, poszłam zrobić sobie kawusię co trwało około 10 minut, wróciłam kliknęłam " wystaw" i poszło. Ale to nie powinno występować. Temat również wałkowany jakieś 2 lata temu o ile nie dawniej. Okazało się że został tylko  "zamieciony "pod dywan a ponieważ nagromadziło się tam już zbyt dużo to wylazł ponownie.

oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

Temat wałkuję od prawie 3 lat. Nie wystawiam faktur  ( a przynajmniej wg Allegro nie mogę wystawiać)  więc mam tę opcję " odptaszkowaną"

Tymczasem:

Zrzuty 2025-07-27-17-24.jpg

I tak już od prawie 3 lat.

oznacz moderatorów
la_nika

@cztery_bez_atu już to wyjaśnialiśmy. Oferty, w których pojawia się ten problem są wystawiane za pomocą wystaw podobną, są kopiami ofert, które wystawiałaś, zanim wprowadziliśmy blokadę widoczną w komunikacie. Rozwiązanie to wystawianie tych ofert bezpośrednio z formularza, nie przez opcje "wystaw podobną". 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@la_nika  A potrafisz mi to wyjaśnić jeżeli aukcja na podstawie której miała zostać wystawiona ta której zrzut załączyłam od 3 lat miała zaznaczone że nie wystawiam faktur i wszystko było o.k? Dbacie żebyśmy się nie nudzili? Odłączacie przedmioty od produktów do których wcześniej zmuszaliście nas aby je przypisać a teraz kiedy chcę tę ofertę wystawić  ponownie to muszę ją wystawiać od zera gdyż komuś ubzdurało się aby ją odłączyć.  Ale tego co można by odłączyć nie odłączacie gdyż podobno " nie ma takiej możliwości". A tak w ogóle to nie pamiętam abym kiedykolwiek gdziekolwiek ustawiała stawki VAT. A nawet gdyby tak było to wystarczyło by 3 lata temu po pierwszym zgłoszeniu odznaczyć je lub napisać aby je odznaczyć i było by załatwione.

oznacz moderatorów
la_nika

@cztery_bez_atu czy chcesz powiedzieć, że w tej ofercie nigdy nie miałaś zaznaczonej opcji wystawiania faktur? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Na logikę, Pewnie nie. Przecież po 3 miesiącach, stare oferty są usuwane. Jak się wznawiają to pod nowym numerem. Czyli od dawna raczej nie ma opcji, żeby ktoś na prywatnym próbował wznowić/wystawić ofertę podobną z fakturą, bo zwyczajnie te oferty znikły dawno temu. A jeśli w międzyczasie je wystawiał to musiały być bez faktury, bo inaczej by się nie wystawiły xD. 

Więc Wasi magicy posądzają użytkowników zgłaszających problem o czynienie rzeczy niemożliwych...

#15 Entuzjasta

Witam.

Weryfikując przed ostatecznym usunięciem wiadomości  od Allegro natrafiłam na kolejny kwiatek. Sprawa stara jak świat.Była sobie oferta sprzedaży lampy PCF82 firmy TESLA wystawiona 15.08.2023 i wznawiana aż do tej pory. Wystawiona jako nowa, ale bez oryginalnego opakowania oraz bez możliwości wystawienia faktury ( konto tzw. prywatne ) . Co można sprawdzić tu: Zrzuty 2025-11-15 16-44 faktura.jpg

Zakończona z powodu braku oryginalnego opakowania, a przynajmniej taki został podany powód. " Sprzeczność w określeniu stanu " lub jakoś tak. O.K. Zmieniłam więc więc stan, stan opakowania na zastępcze i klikam wystaw.  Otrzymuję komunikat jak wyżej że nie mogę deklarować wystawienia faktury. No przecież do jasnej ciasnej nie deklaruję. Usiłuję wystawić aukcję na podstawie szablonu który że tak napiszę istniał " do wczoraj " z informacją że nie wystawiam faktury i jak widać nic w tym temacie nie zmieniam.  Ręce opadają. Temat wałkowany ponad 2 lata albo i dłużej i nikt nie wie co z tym zrobić? Nie wierzę. Może zatrudnijcie w końcu jakiegoś  piętnastolatka który będzie umiał zrobić z tym porządek.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@cztery_bez_atu  nie rozumiem dlaczego oni z tym Vat-em się czepiają akurat Ciebie🤔, przeczytałem tysiące wątków i nigdy nie trafiłem na podobny problem, może nie zajmują się tym, bo uznali, że to jednostkowy problem i szkoda im czasu😉

oznacz moderatorów
_HolaOla_

@cztery_bez_atu czy możesz podać mi numer sprawy albo wątku gdzie to zgłaszałaś? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_  19.12.2023😁 

.

KOGIEL_T_0-1763231917495.png

oznacz moderatorów
_HolaOla_

@KOGIEL_T dzięki ślicznie! 🙂 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

Dzięki. Masz u mnie duże 🍻 a nawet 2. Przy Twoich umiejętnościach marnujesz się tutaj.  Powinieneś mieć porady płatne SMS-em. Myślę że przy obecnym stanie wiedzy jaki posiadają " komputerowi magicy " zrobił byś furorę. Nie tak dawno miałam takiego " fachofca" przy swoim lapku. Ale kiedy stwierdził że jedynym wyjściem jest sformatowanie dysku wygoniłam trutnia z chałupy. Okazało się że wystarczyło zmienić dwa wpisy w rejestrze  które nadpisał jakiś szkodnik który nieopatrznie zadomowił się w kompie i wszystko wróciło do normy.

oznacz moderatorów
_HolaOla_

@cztery_bez_atu chociaż nie jestem do końca pewna, czy zasłużyłam na piwo (a nawet dwa), czy jednak na wygonienie mnie z domu, dziękuję i życzę Ci dobrego wieczoru 🙂 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@cztery_bez_atu  XP , to akurat ma proste do ogarnięcia rejestry w porównaniu z tym "uporządkowaniem  inaczej "  które panuje na Allegro😉

oznacz moderatorów
_HolaOla_

@cztery_bez_atu połączyłam dwa wątki, bo dotyczą dokładnie tej samej kwestii i Monika przekazała Ci już wszystkie informacje jakie sami otrzymaliśmy. Rozwiązaniem Twojego problemu jest wystawianie tej oferty bezpośrednio z formularza, nie przez opcje "wystaw podobną". 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

Tyle to ja sama od dawna wiem. Tylko czemu niby mam wklepywać " z palca " wszystko od nowa jeżeli jest dostepna opcja " wystaw podobną "?

oznacz moderatorów