Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Zauważyłam, że nie mogę wyszukać wielu swoich ofert. W sensie, że kopiuje tytuł swojej oferty, wklejam to w okno wyszukiwania na allegro i nie widzę swojej oferty. Dzieje się tak również w momencie wyszukiwania po samym numerze części tak, jak w większości wypadków robią to Kupujący. A jeżeli ja tych ofert nie mogę sama wyszukać, to jak może zrobić to potencjalny klient. Oferty nie są zablokowane, ani zakończone z powodu jakiś naruszeń. I od jakiegoś czasu odnotowuje spadek sprzedaży. Myślę, że nie tylko problem dotyczy mnie, ponieważ wyszukuje za każdym razem po kilka ofert innych sprzedawców, a wręcz niemożliwe jest, że w tylu przypadkach ten asortyment ma tak mało sprzedających. Gdzie znikają te oferty? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Ale przecież firmy też robią zakupy. Jak ja szukam coś to nie przełączam się na prywatne. A tak mocny spadek sprzedaży jest aż dziwny. Nawet nie ma wyświetleń co się nie zdarzało.
@Auto_Imperium_AW nic na to nie poradzisz, teraz są dwie różne strony https://business.allegro.pl/ i https://allegro.pl/ wyniki wyszukiwań na tych stronach niestety są różne
No to właśnie sprawdziłam na losowej ofercie. Na allegro Business wyszukuje mi ofertę po całym tytule i po numerze części. Na zwykłym Allegro nie wyszukuje. Czyli zwykły Kowalski bez Nipu nie widzi i nie kupi. I jak tak czasowo się zastanowić to problem ze spadkiem sprzedaży zaczął się właśnie jakoś tak, jak wprowadzono podział.
Sprawdz sobie czy masz zaznaczone, że wystawiasz FV i uzupełnioną stawke VAT.
Bez tego Twoje oferty są niewidoczne w widoku biznesowym.
Nie wiem kto wpadł na taki pomysł by dzielić to na widoki ale może ktoś z tego korzysta tak na serio
Ogólnie jak szukasz z widokiem konsumenckim i zakupisz cos na FV to z automatu Ci zmienia na widok biznesowy i trzeba znowu klikać
Mam zaznaczone faktury i stawkę vat. Ale sprawdziłam jak wyżej- pierwsza lepsza nie wyszukuje się w widoku konsumenckim. U mnie kupuje sporo firm, ale i tak większość sprzedazy to są osoby prywatne. Coś tu ewidentnie jest nie tak.
@Auto_Imperium_AW no niestety Allegro się uczy na błędach, ktoś na górze wymyślił , że tak będzie lepiej wziął kasę, a Ty się teraz zastanawiaj jak to zrobić, aby sprzedaż była jak dawniej
Fakt. Co chwilę są jakieś zmiany. Co już się nauczysz i przyzwyczaisz, to zmiana. Podział na dwa Allegro jest totalnie bez sensu. Znalazłam jeden błąd, ale to w niewielkiej ilości ostatnich ofert, że nie wiadomo dlaczego zaznacza się, że oferta dostępna dla klientów biznesowych. Czego nigdy nie zaznaczamy. Oczywiście nie można edytować i zmienić. Trzeba wystawić podobną ofertę. Ale tak jak mówię- takich ofert jest niewiele. Nigdy nie mieliśmy tak małej sprzedaży jak teraz. Albo rynek stoi, albo coś tu się "dzieje".
Ok. Dziś w ramach relaksu niedzielnego połączyłam się z konsultantem Allegro. Rozmowa była oczywiście mało konstruktywna i na tym relaks się skończył. Allegro oczywiście nie widzi, żeby problem powstał przez ich działania. Zmiany wprowadzono już dawno, więc nie mogą mieć wpływu. Za to Pani zaproponowała mi szereg rozwiązań pod tytułem- zwiększ atrakcyjność swoich ofert. Np wysyłka 150 zł jest bardzo droga, zrob tańsza. To proponuję, żeby sama wysłała drzwi samochodowe lub inne części blacharskie albo paletę. A że 90 proc moich ofert to smart to dalej nie jest atrakcyjnie. No i oczywiście że powinniśmy włączyć promowanie lub Allegro ads bo może być nam trudno się przebić przez konkurencję. 4 lata przebijałam się przez konkurencję bez zwiększania zysków dla Allegro i każdy żył- i konkurencja i ja. Więc teraz trzeba kopać leżącego i jawnie sugerować dawaj kasę. Druga sprawa to te ich wyszukiwania. Na kij była ta zmiana? To ma ułatwić niby Kupującemu? Że ma grzebać w ukrytych ofertach? Oczywiście co ma to na celu? Promować i jeszcze raz promować bo wtedy wszystko widoczne jest bezproblemowo. I Ok te zmiany zostały wprowadzone niby rok temu... to ja na rocznicę dostałam chyba kopa w **** i pogrzebano mnie żywcem. Ale to nie wina platformy...