Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Dzień dobry,
Proszę o wykreślenie z jakości sprzedaży dwóch poniższych transakcji:
8b185150-0f37-11f0-a128-ed670c80017c
eab081f0-0f28-11f0-a0bb-3317218f068f
Jedna z powyższych została anulowana przez kupującego i nastąpił zwrot środków. Natomiast druga została odebrana przez kupującego osobiście, co również odpowiednio oznaczono.
Obydwie transakcje "psują" nam statystyki dotyczące wysyłki w terminie.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
@Syrena_zT@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
@MCC_Sanok czyli tak sobie wydajesz towar bez pokwitowania ? ...no to gratuluję pomysłu .
Jak bez pokwitowania? Przecież klient otrzymał paragon kwitujący wydanie towaru. Nie wiedziałem, że musimy robić zdjęcia klientom robiącym u nas zakupy. Jakieś nowe prawo zostało ustanowione? Bo mam wrzenie ze coś "przespałem" ...
@MCC_Sanok nie , to nie chodzi o jakieś wymysły czy prawo to chodzi o Twoje bezpieczeństwo jako sprzedawcy . Zapytam tylko o jedno - to było pobranie czy transakcja została przedpłacona przez allegro ?
Oczywiście, że była przedpłacona. Jeszce raz zaznaczę, że telefonicznie ustaliliśmy odbiór osobisty z racji, iż dzieląca nas odległość to kilkaset metrów. Był więc sens wysyłać to zamówienie paczkomatem? Pytam, bo zaczynam wątpić w sensowność Waszego rozumowania..
@MCC_Sanok Weź sobie to do serca , to hipoteza ,ale klienta pewnie znasz
Wydałeś towar , żadnego potwierdzenia nie masz , płatność przez allegro przeszła , teraz hipotetycznie klient otwiera Ci dyskusję bo nie otrzymał towaru ...krótko zwięźle i na temat .
To taka dobra rada od doświadczonego sprzedawcy .
A jak klient zaznaczy odbiór osobisty to też muszę fotki strzelać potwierdzające odbiór towaru? Bo tez może przecież otworzyć dyskusję po odebraniu zamówienia i twierdzić , że nie otrzymał towaru. To też będzie krótkie, zwięzłe i na temat?
PS. Mam trzech świadków, którzy potwierdzą, że klient odebrał towar osobiście. Mam z nimi udać się do notariusza i wysłać Allegro skan ich oświadczenia potwierdzonego notarialne? Nie róbmy sobie jaj (choć Wielkanoc już blisko).
@MCC_Sanok rób jak uważasz ,w końcu jesteś przedsiębiorcą , pamiętaj jednak ,że jesteś na allegro ....pozdr
Uważam, że niepotrzebnie tworzymy absurdy. Ale skoro to Ci się podoba to też rób jak uważasz - w końcu Ty tez jesteś przedsiębiorcą. Allegro nie jest doskonałe i wiele rzeczy można by było tutaj zmienić. Ale po co? Skoro wystarczy że płacimy dość wysokie prowizje. A że czasami "płaczemy", bo coś jest ŹLE roziązane to już nieistotne. Nieprawdaż?
@MCC_Sanok problem w tym, że to nie my tworzymy te absurdy, tylko Allegro, jak masz jakiś nowy pomysł, to napisz tutaj https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zg%C5%82o%C5%9B-sw%C3%B3j-pomys%C5%82/idb-p/zglos-pomysl , ale zapewniam Cię, że oni i tak zrobią po swojemu
@MCC_Sanok miałem taką sytuacje, że klient odebrał osobiście choć miał paczkomat, wtedy daje mu zamówienie wystawione do podpisania 🙂
@MCC_Sanok musisz mieć namacalne potwierdzenie woli klienta , bez tego nie jest możliwe wykluczenie ze statystyk , zwrot prowizji nie ma z tym nic wspólnego .
@mdrogeria piszesz nieprawdę 😉 miałem taką sytuacje, że nie otrzymałem zwrotu prowizji i kontaktowali się w tej sprawie z kupującym czy faktycznie nie doszło do realizacji zamówienia.
@sklep_solpio tak , jeśli w systemie nie ma rezygnacji klienta wysyłają wiadomość ,a jak klient nie potwierdzi odrzucą wniosek , po odwołaniu przyznają ,ale tylko jak Masz jakość na wysokim poziomie .
Ok - widzę, że temat dość trudny i okazuje się, że wywołujący niepotrzebne emocje. Zatem kończę rozmowę, bo tak naprawdę mam w czterech literach statystyki - ważniejsze dla mnie jest zadowolenie i satysfakcja klienta. W odróżnieniu od Allegro i niektórych biorących udział w dyskusji, zachowałem w sobie coś takiego co nazywamy ZAUFANIEM, a o czym jak widać większość z Was już zapomniała.. (a to przykre niestety).
@MCC_Sanok tak , przykre ,ale to nie my sprzedawcy zapominamy o ZAUFANIU , my pamiętamy , to klient wymusza na nas zachowania zapobiegające nadużyciom ,kiedyś pewnie tego doświadczysz i zrozumiesz , że piszemy to wszystko w oparciu o wieloletnie doświadczenie , nikt z tu piszących nie chce Ci na złe .
Bardziej rozchodzi się o zaufanie Allegro - sprzedawcy... ale cóż? widocznie tak musi być..