anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypowiedzenie umowy przez operatora płatności PayU

maxnovashop
#1 Nowicjusz#

Niestety problem z zablokwaniem sprzedazy w allegro z powodu wypowiedzenia umowy przez payu nadal godzi w użytkowników, którzy z różnego powodu nie zweryfikowali swoich danych w terminie 2 miesiące na prośbę payu i allegro. Co ciekawe blokady nie da się zdjąć. Już nigdy nie uruchomisz sprzedazy na swoim koncie. Nie bo nie. Bo punkt w regulaminie, bo ostrzegaliśmy, bo blokada jest na stale. Moje ponad 16 lat pielęgnowania konta, dbania o każdy szczegół jest nieważne. Mogę założyć nowe konto i po ponad 16 latach zacząć wszystko od nowa. Próby odwołania? Udowadnianie, że blokada była bez ostrzeżenia (bo maile przypominające są ale w nich mowa jedynie o blokadzie możliwości wypłacenia środków - intondo momentu aktywacji z konta a nie o blokadzie sprzedazy i to na zawsze bez mozliwosci ponownej weryfikacji ). Nie mam pojęcia dlaczego tak traktuje się użytkowników. Poza tym payu to tylko jedna z metod obsługi płatności. Dlaczego nie blokuje się tylko jej pozostawiając inne możliwości? Mamy odbiory własne, mamy przedpłaty itd. To jakaś zmowa? Co to za taktyka i filozofia. Przecież każdy miał prawo zrobić sobie przerwę od allegro, nie zauważyć maili albo jak ja - nadać sprawie niski priorytet bo jak po otrzymaniu maila "zablokujemy mozliwosc wypłaty środków" zobaczyłem , że na moim koncie allegro jest nadpłata +5zl i że jak się nie zweryfikuje to mozliwosc wypłacenia tych 5 zł przepadnie do momentu ponownejnweryfikacji to zostawiłem temat na później, szczególnie że w mailu jasno napisano, że mozliwosc będzie przywrocona  ale jak dokonam tej weryfikacji. Zero informacji o calkowitej blokadzie czegokolwiek a gdzie dopiero calej gałęzi biznesowej czyli sprzedazy!  Halo allegro!!! wystarczy umożliwić ponowna weryfikację payu i nie dziękujcie za mój super pomysł po prostu wystarczy wyjść z otwartym umysłem i chęcia pomocy do użytkownika. Po co nowoczesna firma buduje takie kości niezgody i kto za tum lobbował? Sytuacja wręcz niepojeta. Jednak rozumiem, że zgodna z regulaminem i ludzi jak ja odsyłacie do założenia nowego konta i budowania wszystkiego od zera....

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

tablice-reklama
#7 Wielbiciel#

Udało się odblokować? Mam ten sam problem.

oznacz moderatorów

kristof461
#7 Wielbiciel#

@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Chyba nic się z tym nie da zrobić. Jaki jest tego cel? Podbijanie statystyk w ilości założonych kont?
Po pierwsze totalnym absurdem jest fakt że na funkcjonalność konta allegro wpływa zewnętrzny operator. To jakby dostawca produktu do sklepu X stwierdził że skoro już nie współpracują to sklep X powinien się zamknąć. 
Rozumiem przepisy i zablokowanie samego payu ale co ma do tego allegro? Sami stworzyliście Allegro lokalnie raz jako konkurencja do waszej dawnej platformy a dwa rzeczy prywatnych użytkowników jakoś oddzielić od zwykłego allegro. Przecież na allegro lokalnie mamy opcję sprzedaży bez przelewania środków. Jakim więc „prawem” ktoś tworzy tak bezsensowne regulaminy. 
Sami sobie utrudniacie bo konkurencyjna platforma tylko na takie rzeczy czeka. 

oznacz moderatorów