anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłam z Allegro nie mogę nadać przesyłki Pocztą Polska

MAMY ROZWIĄZANIE!
Terapia83
#9 Pomysłodawca#

Witam. Próbuje nadać przesyłkę Pocztą Polską poprzez wysyłam z allegro. Zaznaczam przewoźnika, uzupełniam dane i jak klikam zapisz przesyłki wyskakuje komunikat "Ulica punktu nadania przesy0142ki jest wymagana".

Moje pytanie gdzie dodać ten punkt nadania bo szukam i nie mogę znaleźć ? 

oznacz moderatorów
53 ODPOWIEDZI 53
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Terapia83 Dla przesyłek Poczty Polskiej należy wskazać Urząd nadania. Urząd nadania musi zgadzać się z tym, który jest wskazany w umowie:

ko_alka_0-1646215889568.png

ko_alka_1-1646215895227.png

Dodatkowo sprawdź, czy uzupełniłeś dane w Książce adresowej – Wysyłam z Allegrohttps://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zamowienia/ustawienia? 

oznacz moderatorów
izabelka19731
#8 Zapaleniec#

Mam to samo z DPD, klienci czekają na przesyłkę a ja nie mogę jej nadać ! Ciągle ulica punktu nadania błąd mimo iż w książce adresowej wypełnione. To nie działało już od tygodni , ale zawsze przełaczałem na starą wersje i działało , od kiedy jest tylko nowa nic nie mogę zrobić PROSZĘ PILNIE O POMOC 

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@izabelka19731 Jak brzmi cały komunikat? "Ulica punktu nadania przesyłki jest za długa"? Jeśli tak, musisz skrócić adres w Książce adresowej (długość zależy od przewoźnika, dla DPD to 41 znaków ze spacjami dla nadawcy). 

Jeśli komunikat brzmi inaczej, to najlepiej prześlij mi zrzut ekranu. 

oznacz moderatorów
Terapia83
#9 Pomysłodawca#

oznacz moderatorów
od_stop_do_glow
#10 Popularyzator#

Dzień dobry, ja także nie mogę nadać przesyłki DPD- nigdzie nie ma odnośnika do punktu nadania. Wchodziłam na wszystkie linki wyżej podane przez Panią i nie ma tam opcji zapisania punktu nadania DPD. Proszę o  interwencję, gdyż szybko musze zanieść przesyłkę do punktu.

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@od_stop_do_glow Cześć 🙂 Nie jestem pewna, czy dobrze rozumiem co masz na myśli. Popraw mnie, jeśli się mylę, dobrze?

Do Wysyłam z Allegro możesz przejść bezpośrednio z zakładki Zamówienia, następnie wybierz zamówienie dla którego chcesz nadać przesyłkę i kliknij [nadaj przesyłkę].

Żeby móc nadawać przesyłki DPD (Kurier DPD i Kurier DPD pobranie) musisz mieć podpisaną umowę z DPD. Umowę dodasz w zakładce Umowy własne

Wybierając opcję "Bez podjazdu kuriera" można zanieść przesyłkę do dowolnego punktu, nie trzeba go wskazywać. 

oznacz moderatorów
od_stop_do_glow
#10 Popularyzator#

Super, dziękuję. W starym WzA było konieczne wybranie adresu punktu nadania i to mnie zmyliło. Pozdrawiam, Anna

oznacz moderatorów
Terapia83
#9 Pomysłodawca#

Nie mam podpisanej umowy z Pocztą i pomimo tego wcześniej nadawałam paczki Kurier Pocztex 48 - nie wiem co robić Klienci czekają 😞 

oznacz moderatorów
Terapia83
#9 Pomysłodawca#

Dodałam wczoraj nową umowę z pocztą i podałam dane do elektronicznego nadawcy podając urząd pocztowy i dalej się nic nie zmieniło. Ma ktoś jakiś pomysł. Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Terapia83 czy uzupełniłaś książkę adresową? Możesz to zrobić tutaj. Wpisz tam proszę swój adres i ustaw jako domyślny. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Terapia83
#9 Pomysłodawca#

Książka adresowa jest uzupełniona. Już nam ręce opadają bo wkrótce będzie tydzień jak paczki nie możemy nadać. Pozdrawiam 😞

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Terapia83 przepraszam za te trudności!
Czy mogę poprosić Cię o podesłanie zrzutu ekranu, na którym widać ten komunikat? Oraz numer zamówienia, dla którego nie możesz wygenerować etykiety. Mając te dane będzie nam łatwiej zweryfikować problem. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Terapia83
#9 Pomysłodawca#

6.jpg

oznacz moderatorów
Terapia83
#9 Pomysłodawca#

Terapia83_0-1646299021664.png

W tym miejscu mam dodany UP.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Terapia83 bardzo dziękuję! Czy możesz podać jeszcze numer zamówienia, przy którym ten problem występuje? 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Terapia83
#9 Pomysłodawca#

Ten problem występuje przy wszystkich zamówieniach, które muszę wysłać PP.

df835740-9aa9-11ec-9e92-037f51b54230

Np. to zamówienie z dzisiaj. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Terapia83 dziękuję bardzo! Konsultuję to i gdy tylko otrzymam odpowiedź, wrócę z nią tutaj. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Terapia83
#9 Pomysłodawca#

Czy są jakieś postępy w mojej sprawie, bo nadal nic nie wiem i nie mogę nadać paczek 😞 Nie da się przywrócić starego Wysyłam z Allegro? Dałoby Nam to więcej czasu, żeby poprawić z Waszą pomocą jakieś braki i błędy, ale żeby w trakcie działał ten stary WzA i żeby można było wysyłać paczki na bieżąco :(:(:( 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Terapia83 bardzo mi przykro, ale nie mam jeszcze dla Ciebie odpowiedzi. Zespół techniczny wyjaśnia przyczynę tego błędu. Czy tymczasowo możesz nadawać przesyłki Poczty Polskiej korzystając z Elektronicznego nadawcy?  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów