anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka gabarytów części samochodowych - mocno wydłużony czas dostawy przez Allegro

AR_Auto_Czesci
#13 Ambasador#

Witam, cześć

Właśnie przeglądam swoje oferty w szukaniu przyczyny czemu od jakiegoś czasu słabo sprzedaje się blacharka samochodowa gabrytowa w postaci drzwi maski zderzaki itp

Przeglądam oferty na koncie od strony klienta i widzę strasznie wydłużone dostawy właśnie przy tych przedmiotach sięgające nawet 9 dni 

Przy tych przedmiotach dla bezpieczeństwa mam ustawiony czas wysyłki 2 dni, gdyż nie zawsze podjedzie kierowca firmy kurierskiej z którą mam umowę, dodam że firma nie współpracuje z Allegro więc system nie ma możliwości śledzenia przesyłek, pomimo że wpisuje ręcznie numery przesyłek w Allegro nawet tego samego dnia co jest zamówienie.

Mógłbym wysyłać Ambro Express gdzie Allegro współpracuje z tym przewoźnikiem, jednak nie jestem zadowolony z usług tej firmy.

Proszę kogoś z Allegro o wyjaśnienie skąd się biorą przy tych przedmiotach tak strasznie wydłużone czasy dostaw ?

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

czas.jpg

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Długi weekend plus kolejny w trasie 

Wysyłka 2 dni

czyli dziś kupuję 

ty  wchodzisz do firmy we wtorek dopiero czytasz zamówienia wysyłasz w 2 dni czyli w czwartek 

dostawa 2 dni czyli poniedziałek 

oznacz moderatorów

AR_Auto_Czesci
#13 Ambasador#

@Monika__L  święta i po świętach a czas dstawy nadal z kosmosu 🙄

Allegro proszę wypowiedzenie się dlaczego mam takie długie czasy dostaw w ofertach gdzie wysyłka jest ustawiona max 2 dni

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@AR_Auto_Czesci poprosimy o konkretny przykład. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AR_Auto_Czesci
#13 Ambasador#

@_HolaOla_  przykład pierwszy lepszy z brzegu

Numer oferty 17019705769

czas.jpg

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@AR_Auto_Czesci potrzebuję zrzut całej strony, bo z poziomu oferty przewidywany czas dostawy jest krótszy: 

Zrzut ekranu 2025-01-7 o 19.47.06.png

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@AR_Auto_Czesci ok, już widzę, że w wynikach wyszukiwania czas jest do 14 stycznia, więc skonsultuję to z zespołem. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AR_Auto_Czesci
#13 Ambasador#

@_HolaOla_  dziękuje, gdyż sprzedaż tych przedmiotów niestety jest niemożliwa jak Kupującym pokazuje takie czasy dostaw

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@AR_Auto_Czesci czas dostawy jest tak długi ze względu na firmę kurierską, którą wybrałaś. Czas przewozu dla Ambro Express to 1- 3 dni, plus 2 dni na wysyłkę, to w najdłużej możliwej opcji daje nam aż 5 dni roboczych. Tabelę z aktualnym czasem przewozu dla wszystkich przewoźników znajdziesz tutaj.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AR_Auto_Czesci
#13 Ambasador#

@_HolaOla_  czyli musze edytować cennik ? 

Nie korzystam już z Ambro Express, pozostał po nich tylko ten cennik gdzie podczas wysyłki zmieniam z Ambro Express na Inny i wpisuje innego przewoźnika w tym wypadku CTL Group

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@AR_Auto_Czesci tak, jeśli nie chcesz korzystać z tego przewoźnika to koniecznie zmień cennik. Natomiast jeśli wybierzesz firmę CTL Group to tutaj niestety będą problemy ze skutecznością wysyłki. W skrócie - abyśmy mogli zaliczyć daną przesyłkę do obliczenia jakości Twojej sprzedaży, niezbędna jest informacja dotycząca statusu potwierdzającego wysyłkę, a co za tym idzie korzystanie ze integrowanego systemu. Ten przewoźnik zintegrowany z nami nie jest, więc obawiam się, że jeśli się na niego zdecydujesz, pojawią się u Ciebie problemy w mierze "skuteczność wysyłki". 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

AR_Auto_Czesci
#13 Ambasador#

@_HolaOla_ musiałem zrezygnować z Ambro Express gdyż podjazdy kierowców po przesyłki to jedna wielka loteria, dodatkowo coraz częściej przesyłki były uszkadzane.

oznacz moderatorów