Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nadaliśmy oraz wysłaliśmy zlecenie dla kuriera INPOST.. Żadna z nich nie została odebrana przez kuriera (ponad 15 paczek.) do dzisiaj. Klienci niektórzy jeszcze grzecznie czekają. Dwóch z klientów już są oburzeni że paczki nie zostały wysłane może to wpłynąć na wystawienie oceny sprzedającego, a co z oceną Allegro itd ? liczyć? @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@kstach1 podaj proszę przykładowe numery zamówień, dla których nie został zrealizowany podjazd kuriera. Zweryfikuję tą sytuację. 😊
Numer zlecenia 1014769786 .
Numery zamówień:
@kstach1 nie widzę na Twoim koncie zamówionego podjazdu dla wskazanych zamówień (ogólnie dla przewoźnika InPost nie widzę, żebyś zamawiał podjazd). Daj proszę znać, czy zamawiasz podjazdy przez Wysyłam z Allegro czy przez Managera Przesyłek InPost?
Jeśli przez Managera Przesyłek InPost, to niestety nie mam do tego wglądu (jest to zewnętrzne narzędzie InPost). W takim przypadku zachęcam do bezpośredniego kontaktu z obsługą InPost, gdzie będą mogli sprawdzić szczegóły zamówionego podjazdu.
Zgadza się zamawiam kuriera przez managera przesyłek inpost mogę przesłać zdjęcie screena podjazdu. I co związku z ewentualnymi negatywnymi komentarzami jeśli takie będą oraz z jakością sprzedaży.
@kstach1 pretensje do inpost. U nas był przypadek, że nowy kurier na trasie i nie wiedział, że trzeba podjechać na magazyn i odznaczył brak paczek. W innym przypadku przyjechał po zamknięciu magazynu.
@kstach1 prześlij proszę zrzut ekranu z zamówionym podjazdem (jeśli są gdzieś widoczne dane np. kontaktowe - to proszę zasłoń je) - zweryfikuję możliwość wykluczenia opóźnionych przesyłek z jakości Twojej sprzedaży. Jednak w sprawie realizacji podjazdu, proszę skontaktuj się bezpośrednio z InPost.