Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Rozmawiałem przed chwilą z kurierem InPostu i DHL obaj panowie poinformowali mnie że w dniu 31.12.2024 nie będą odbierali nadanych paczek w paczkomacie. Centrum Sortowania również nie będzie w sylwestra wysyłało paczek w Polskę........
Pytanie - dlaczego przy swoich ofertach widzę datę dostarczenia na 2 stycznia 2025 r skoro przesyłki z paczkomatu zostaną odebrane dopiero w dniu 2 stycznia ??????
Podpinam sie . U nas także : Orlen i UPS - kurierzy na urlopie( może bedzie zastepstwo a może nie), DPD i Inpost odbiór tylko rano . Odział DPD czynny max do 14 wiec zdążymy nadac wyłącznie paczki kupione doo 12:30.
O Orlen i UPS boimy sie że nikt nie przyjedzie ( okrojone składy na oddziałach)
Jak będą liczone statystyki ? Czy będą jakieś automatyczne wykluczenia jak w Wigilie czy tez statystyki będą normalnie i trzeba będzie zgłaszać nieodebrane przesyłki ?????
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@_Likos_ ja właśnie rozmawiałam z kurierem Orlenu i mi powiedział, ze normalnie jutro odbierają paczki.
@Health___Beauty wiem, niby normalnie ale nasz kurier z regionu ma wolne i sam powiedział ze nie wie czy i kto bedzie wyznaczony na zastępstwo, Podobnie mamy z UPSem - może ktoś przyedzie a może nie . Oczywiście zlecenie na odbiór pójdzie a jak nie przyjadą to bedziemy pisac o wykluczenie ze statystyk
Ehh wariacki okres , dopiero od wtorku wróci wszystko do normy
@_Likos_ no jest masakra - ja właśnie odkryłam, że kurier DHL w piątek nie odebrał paczek z żabki, dziś po odbiór póki co też nie przyjechał ale może jeszcze dojedzie.
Do normy to wszystko wróci od 7.01 ale rzeczywiście w tym czasie wigilijno-noworocznym-trzejkrólowym te paczki nie powinny się liczyć do statystyk, bo każdy pracuje jak chce. Pewnie też inaczej jest w dużych miastach, a inaczej w mniejszych ośrodkach.
Allegro powinno wyłączyć te dziecięce zabawy w statystyki i oceny aż do ŚWIĘTA SZEŚCIU KRÓLI.
Pozdro dla Rysia Petru z Biedronki.
@kakabe_2007 @_Likos_ a u mnie normalnie pracują właśnie potwierdziłem + na stronie InPost przecież 31 jest normalnym dniem 😄
@kostas11 no właśnie nie normalnie. Normalnie mam oddział do 20 jak frachty odjeżdzają. a Jutro niby do 16 ale rozmawiałem z kurierem i jasno im powiedzieli ze na 16 maja być na oddziale bo o 16 zamykają.
Czyli odbiór będzie przed południem a po południu tylko na szybko wrzucają drugi rzut paczkomatów i koniec
Tego maila z inpostu tez mam
@kostas11 Kolego - rozmawiałem z człowiekiem, który obsługuje te paczkomaty i odbiera z nich paczki, który myślę że wie jak jutro będzie pracował i co będzie robił ......
W piątek 27 grudnia też był normalnym dniem pracy a jednak kurierzy One Box UPS i DPD nie odebrali przesyłek co skutkowało punktami karnymi za nieterminową wysyłkę ......
Coś chyba trochę przesadził ten inpostowy. ich informacja mówi co innego. Pewnie jeszcze zależy od strefy ale przynajmniej do południa powinni wszędzie odbierać.
@AnnaG-Antyki Myśłę że ani odrobinę nie przesadził .... widać uzależnione jest to od miasta
W dużych miastach być może będą pracowali tak jak pokazuje ich strona ale w małych miejscowościach może to wyglądać zgoła inaczej tym bardziej że są to firmy podwykonawcze Inpostu i mogą działać na zupełnie innych zasadach. W mojej miejscowości godzina graniczna w normalny dzień to 15:00 i w soboty nie pracują.
Nic nie jest ustalone.
Z tego co obserwowałam, zamówienie podjazdu na ups jest możliwe na 2 stycznia.
Orlen można podjazd robić nawet na 1 stycznia, a od kuriera mam informację, że jutro nie odbierają przesyłek i najbliższe odbiory będą 2 stycznia.
Cześć, @kakabe_2007. Konsultuję ten temat, niedługo wrócę z dalszymi informacjami.
Trochę późno chyba sami do końca nie wiecie co się dzieje, ale po statystykach polecicie oczywiście.
@Pulse, jeśli masz zamówienia, których termin wysyłki przypadnie na 31 grudnia i nie nadasz ich zgodnie z deklaracją, to wykluczymy je z miar Wysyłka w terminie i Szybka wysyłka. Więcej informacji znajdziesz w tym artykule.
Proszę się odnieść do mojego postu.
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/wysy%C5%82ka-paczek-w-dniu-31-grudnia/m-p/...
Jak i do informacji jakie przed chwilką uzyskałam od kuriera inpost.
A mianowicie, że kurierzy inpost nie będą jutro wybierać przesyłek z paczkomatu.
Jak i nie będą podjazdy realizowane. Kurier grzecznościowo może jutro do mnie podjechać, ale będzie w godzinach porannych i odbierze przesyłki, ale przesyłki będą miały status "w inwentaryzacji", bo sortownia nie będzie pracowała.
Mi kierownik INPOST powiedział, że jak w wigilie. Bez odbiorów. Frachty nie pojadą.
Ja wrzucam w paczkomat do 12:00. Ma być tak samo jak w wigilię. W wigilię zabrali z paczkomatu ale skanowane na oddziale były dopiero 27.12. Pytanie czy kurier ma to wtedy na aucie, czy zdają na bazę ale nie skanują?
Przykładowy link do paczki nadanej w wigilię 24.12 br.
https://inpost.pl/sledzenie-przesylek?number=689500146462030110203977
Jest jeszcze jeden problem a mianowicie,
Allegro w dalszym ciągu wyświetla klientom że zamówienia dziś złożone dotrą do nich w czwartek ...... i znów Allegro próbuje wywołać "wojenkę" między sprzedającymi a kupującymi informując ich że kupiony towar otrzymają w czwartek 😡
"Kochane Allegro" - przestańcie informować kupujących o dostawie w czwartek !!!!
Napiszcie ludziom zgodnie z prawdą że towar otrzymają w piątek !!!!
Oczywiście, brak ustaleń z firmami kurierskimi, niezsynchronizowane dane wyświetlane w zamówieniach, błędne możliwości (lub ich brak) zamawiania podjazdów.
Wszystko to wprowadza w błąd kupujących jak i sprzedających.
Nie przypominam sobie podobnych sytuacji w poprzednich latach. W tym roku nikt nad tym nie panuje.
na chwilę obecną godzina 21;46 30 grudnia 2024 wyświetlane sa godziny odbioru poprzez przewoźników na jutro---a nikt NIE ODBIERZE !! !! plus dostawa 2 stycznia 2025 !! a jest TO NIE REALNE BO 2 STYCZNIA DOPIERO POBIORĄ przesyłki----czy szanowne Allegro zamierza to skorygować czy tylko kroić nas na 30-35% obrotu i mieć to w d......uzym poważaniu !!!