Podaj proszę numer/y zamówień, których dotyczy powyższa sytuacja.
Dziękuje @szymonli, weryfikujemy podane przez Ciebie zamówienia.
Wracam @szymonli, widzę, że kontaktowałeś się z nami w tej sprawie w zgłoszeniu mailowym o numerze 60263294. Przykro mi, ale tak jak wspomnieli konsultanci w Twoim zgłoszeniu oraz na podstawie analizy, nie ma podstaw do wykluczenia wyżej wymienionych zamówień. W tym artykule opisaliśmy przypadki, w których takie wykluczenie jest możliwe.
Tak kontaktowałem się .Dziękuję za odpowiedź, jednak uprzejmie proszę o ponowne pochylenie się nad sprawą i przekazanie jej do działu technicznego lub opiekuna kategorii.
Jako sprzedawca z 20-letnim stażem na Allegro, zawsze dbam o najwyższą jakość obsługi i terminowość, co potwierdzają moje wieloletnie statystyki. W opisanej sytuacji doszło do błędu technicznego przy eksporcie danych (brak powiązania e-mail), a nie do opóźnienia w realnej wysyłce towaru.
Moim zdaniem podstawą do wykluczenia tych zamówień jest fakt, że usługa została wykonana zgodnie z umową:
Posiadam pełne zestawienie z systemu kurierskiego (raport nadań), które potwierdza, że paczki zostały przekazane przewoźnikowi w deklarowanym czasie.
System Allegro nie odnotował tego wyłącznie przez brak e-maila w etykiecie, co jest błędem informatycznym, a nie operacyjnym.
Kara w postaci obniżenia statystyk jest w tym przypadku niewspółmierna do zdarzenia, ponieważ interes kupującego nie ucierpiał (brak skarg, brak opóźnień w doręczeniu).
Czy jeśli prześlę Państwu raport nadań od przewoźnika w formie pliku, będą Państwo w stanie zweryfikować, że terminowość fizyczna została zachowana i na tej podstawie skorygować moje statystyki? Zależy mi na rzetelnym odzwierciedleniu mojej pracy w panelu Jakość Sprzedaży
@szymonli Przykro mi, ale ja nie mogę nic więcej dla Ciebie zrobić. Otrzymałeś wyjaśnienia w wiadomości mailowej.
Rozumiem, że jako moderator ma Pani ograniczone uprawnienia systemowe, ale nie mogę przejść nad tym do porządku dziennego. Po 20 latach budowania marki na Allegro i nienagannej obsłudze, karanie mojego konta za błąd techniczny (brak e-maila w etykiecie), przy jednoczesnym zachowaniu fizycznej terminowości, jest dla mnie skrajnie niesprawiedliwe.