anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

WzA - nowy Pocztex - kolejny błąd

MAMY ROZWIĄZANIE!
medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  pomocy!

Przy próbie nadania przesyłki Pocztexem wyskakuje komunikat:

"Błąd przetwarzania
Nie można zamówić wybranej paczki:Problem z nadaniem przesyłki. Skontaktuj się z nami. Pomożemy jak najszybciej."

Zamówienie d16a8471-4310-11ed-ad87-839207097a9b

Parametry przesyłki: 21 kg, 83x61x18 cm.
Dodatkowe opcje: Usługa "Ostrożnie".
Oddział nadawczy: UP Częstochowa 7, Aleja Pokoju 7, 42-207 Częstochowa

Podejrzewam, że macie ustawione w WzA na ten oddział poczty limit paczek 20 kg, natomiast przyjmuje ona paczki do 30 kg:
pp.jpeg

oznacz moderatorów
32 ODPOWIEDZI 32
medalik_2009
#17 Koryfeusz#

Halo @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  bo chciałbym zadbać o wysyłkę w terminie towaru do Kupującego. Allegro mi to jednak utrudnia. 😎

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@medalik_2009 nadaj przez EN 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów
medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@kostas11 a ja bardzo chcę nadać przez WzA. To przecież takie cudowne narzędzie. 😎

Tak jak równie cudowni są odpowiadający na zgłoszenia. Właśnie jakiś gamoń po kilku godzinach jedyne co wymyślił to czyszczenie ciasteczek w przeglądarce.

oznacz moderatorów
DeoKrakow
#9 Pomysłodawca#

W opcji kurier Pocztex 48 da się wystawiać etykiety powyżej 20 kg, w nowej opcji wyskakuje błąd i prośba o kontakt z zespołem. Niestety mimo zgłoszenia kilka dni temu, problem nie został rozwiązany.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@DeoKrakow nadaj przez EN mają problem z integracją allegro - Poczta Polska 😞

Poprawka tu masz rozwiązanie https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/wza-nowy-pocztex-kolejny-b%C5%82%C4%85d/m-...

Zmień na większy gabaryt XXL 🙂

tu masz wątek https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/wza-nowy-pocztex-kolejny-b%C5%82%C4%85d/m-...

________
Κώστας
oznacz moderatorów
medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@DeoKrakow tak jak napisał @kostas11 paczkę między 20 a 30 kg musisz wpisać jako rozmiar 2XL. Podejrzewam, ze to kwestia ułatwienia dla kurierów Pocztexu - wyraźna informacja, że paczki nie można pozostawić w żadnym punkcie odbioru, tylko dostarczyć pod wskazany adres. Paranoja, ale tu ze strony przewoźnika, nie Allegro.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@medalik_2009 Możesz do nas napisać z konta, którego dotyczy ta sprawa? Zamówienie, które wskazałeś, to sprzedaż na koncie, którego dane są zupełnie inne niż Twoje.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@nat_not zgłoszenie do Allegro przez pomoc posłałem już z konta na którym była sprzedaż, brak odzewu.

zgłoszenie numer "26690480" ref:_00D24aE05._5003VTDRPT:ref

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@medalik_2009 Poprosiłam już o dokładne sprawdzenie tej sytuacji z Twojego zgłoszenia przez zespół odpowiadający za Wysyłam z Allegro, ale dzisiaj niestety niczego się już nie dowiem. Wrócimy do Ciebie z informacją, ale najwcześniej jutro rano. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@_HolaOla_ przekażę więc Kupującemu, że nadam mu przesyłkę najwcześniej jutro rano, bo takie są standardy usług Allegro. 🙃

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@medalik_2009 Wiem, że to rozwiązanie nie będzie dla Ciebie satysfakcjonujące, ale tak jak napisał Kostas, jeśli nie chcesz czekać, to możesz też nadać tę przesyłkę przez EN 😉 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@medalik_2009 Jednak udało mi się zdobyć trochę informacji dla Ciebie jeszcze dziś 🙂 Nie jest to na pewno błąd ustawień Wysyłam z Allegro, bo taki komunikat dostajemy z API Poczty Polskiej, dlatego też to wspólnie z nimi musimy znaleźć przyczynę i rozwiązanie tej sytuacji. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
medalik_2009
#17 Koryfeusz#

Tak nieśmiało zapytam, czy wiadomo już, kiedy będziemy mogli nadać Kupującemu przesyłkę? 🤔🙄

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
medalik_2009
#17 Koryfeusz#

Parametry przesyłki: 21 kg, 83x61x18 cm.

Nie będę czekał na Wasze rozwiązanie - zmieniłem wagę przesyłki z 21 kg na 20 kg i list cudownym sposobem się wygenerował.

Problem jest więc taki, jaki od początku podejrzewałem - WAGA PRZESYŁKI. Mam nadzieję, że to pomoże "fachowcom" czy to Waszym, czy z Poczty Polskiej w usunięciu błędu.

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@medalik_2009 w imieniu Oli przekazuję odpowiedź jaką otrzymaliśmy od Poczty Polskiej.
Zgodnie z Regulaminem świadczenia usługi Pocztex w obrocie krajowym, umieszczonym na tej stronie nadanie przesyłki Pocztex 2.0 o wadze do 30 kg możliwe jest dla przesyłek w formacie 2XL. Czyli przesyłka może mieć 30 kg tylko jeśli ma rozmiar 2XL, podana przez Ciebie ma rozmiar L. 
Przykro mi i rozumiem, że odpowiedź może nie być dla Ciebie zadowalająca, ale takie jest oficjalne stanowisko Poczty Polskiej. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@la_nika czyli wpisywać większe wymiary przy cięższych przesyłkach trzeba? Przecież to jakaś paranoja 🙃

Tym bardziej jeśli do przesyłki jest dokupiona usługa "Ostrożnie", co powoduje całkowicie inny sposób sortowania i przewozu takiej przesyłki.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@medalik_2009 Masz rację, ale ta sytuacja nie jest w najmniejszym stopniu zależna od nas. Taki zapis widnieje w regulaminie Poczty Polskiej, dlatego jako Allegro nie mamy na to wpływu i nie możemy tutaj wiele zdziałać. Jeśli chcesz nadać paczkę cięższą niż 20 kg, to musi być ona większa. Innego sposobu na ten moment niestety nie ma.

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@_HolaOla_ Luz, po wyczerpującym wyjaśnieniu nie mam do Was pretensji.* Domyślam się o co chodzi, by doręczyciel po zerknięciu na etykietę widział, że nie nadaje się do pozostawienia w punkcie, tylko musi doręczyć.

*Może warto byłoby w przewodniku po nowym Pocztexie zamieścić takową wzmiankę - "jak nadać paczkę między 20 a 30 kg".

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@medalik_2009 Postaram się podziałać w tej kwestii, ale możesz podesłać mi dokładny link, który przewodnik masz na myśli? 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów