Zablokowana sprzedaż

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, dziś zablokowano mi sprzedaż-usunięto wszystkie aktywne aukcje-zarówno na allegro jak i na lokalnie bez podania przyczyny. Po wysłaniu zapytania odpowiedź-"Operator płatności PayU w związku z brakiem pomyślnej weryfikacji danych na Pana koncie wypowiedział umowę. Nie otrzymał dokumentów niezbędnych do przeprowadzenia okresowej weryfikacji oraz aktualizacji Pana danych" Otóż miałam do dnia dzisiejszego 2 aktywne ust. wypłat: Przelewy24-gdzie weryfikacja w formie przelewu była 17.11.22(na co mam dowód) i wszystko przeszło prawidłowo. Payu na tą chwilę w ustawieniach mam aktywne, nigdzie nie ma informacji że należy przesłać skan dowodu osobistego bo inaczej zablokowana zostanie sprzedaż. Nie ma podanych żadnych form czasowych. Teraz pytanie-skoro mam aktywną usługę Przelewy24 to na jakiej podstawie blokujecie sprzedaż i przyjmowanie ewentualnych wpłat od kupujących w systemie Przelewy24???

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@tygrys1236 proszę, abyś kontynuował rozmowę z doradcą drogą mailową. Tylko dział bezpieczeństwa może Ci podać informacje dotyczące blokady konta.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Z doradcą? od niego nie otrzymałam żadnych wskazówek jak rozwiązać mój problem. Tylko tyle że mam sobie otworzyć nowe konto aby sprzedawać. Zablokowaliście mi sprzedaż mimo że miałam aktywne Przelewy24.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@tygrys1236 bardzo mi przykro, ale ja nic Ci tutaj nie powiem, bo nie mam dostępu do takich informacji, a ponadto są to informacje wrażliwe i nie będą podawane na forum.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Rozumiem, myślałam że jest to forum gdzie można uzyskać pomoc kiedy "doradca" cię zbywa. Jakże to było mylące.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
i po co ta ściema , operator payu nęka sprzedawców zmiencie albo macie jednego szefa , w 2002 zablokowali mi wypłaty środków , odblokowali mimo że nie przesłałem im danych wrażliwych czyli skanu dowodu osobistego , czyli można, dane się tylko różnily tym że miałem imie wpisane Darek zmieniłem według wskazówki pracownika Allegro na Dariusz i gra gitara, lecz w 2023 znów payu zawraca głowe chce ponownie skanu dowodu osobistego, nie dostali, co ja jestem ich własność ? może niech oni mi prześlą swój skan dowodu osobistego bo nie wiem z kim rozmawiam i czego wciąż chcą drążą ten sam temat Przez to trace czas i nerwy ponownie . Będe nagłaśniał

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
witam Czy komuś udało się odwołać/przywrócić możliwość sprzedaży na allegro po wypowiedzeniu umowy przez PAYU ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@tygrys1236 "...że mam sobie otworzyć nowe konto aby sprzedawać. "
Rada w rodzaju szczyt bezczelności, przecież nigdy nie odzyskasz pieniędzy z tego konta, ani z żadnego konta dopóki nie dokończysz weryfikacji.
Naprawdę dowcipni ludzie w tym dziale bezpieczeństwa pracują...

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Mam dokładnie tak samo, z jakichś powodów allegro postanowiło się nas pozbyć. Po tylu latach bez negatywa bez oszustwa z mojej strony. Zastanawiam się czasem jak to możliwe ze oszuści wciąż działają na allegro, jak to możliwe że ich konta są aktywne a blokuje się wieloletnich sprzedawców. Przesłałam zanonimzowane dokumenty ale mimo to operator PAYU wypowiedział umowe i ban na sprzedaż (mimo aktywnego i zweryfikowanego przez przelewy24 konta) Allegro niech samo oceni ile miało z moich zakupów (średnio 10% w ulubionych kategoriach), postanowiłam że już nic nie kupie (bo oczywiście zakupy są aktywne) Trzeba poszukać innych portali na zakupy, będzie ciężko ale jak się mnie nie chce to trudno

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
U mnie podobnie. Payu zweryfikowane jakis czas temu i caly czas aktywne, nawet teraz i cyk blokada sprzedaży. Możliwości ponownej weryfikacji brak.
Ręce opadają

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Allegro to średniowiecze-dzisiaj mamy profile zaufane, edowody, a zmuszają nas do przesyłania skanów dowodów na które można zaciągać kredyty i nie rozumieją że użytkownicy nie chcą zeby ich dane "walały" się po sieci.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dokładnie,po 15 latach traktują swoich klientów jak przybłedę z ulicy.Skoro bank mnie uwierzytelnił przelewem to do czego jeszcze są potrzebne skany dowodu?!Nawet gdyby Payu mieć nieaktywne a przelewy24 ok to jest powód by blokować konto i usuwać wystawione aukcje tak bez uprzedzenia. A żeby nie było,kupować nam pozwolono,dobre sobie...Cała ta sytuacja zniechęciła mnie do czegokolwiek tutaj. Allegro przemyślcie swoje zachowanie póki jeszcze są chętni do współpracy.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Idąc tokiem rozumowania allegro z "fałszywego" (niezweryfikowany=fałszywy) rachunku bankowego można płacić za zakupy ale przyjmować wpłaty to już nie. Poproszę wiec Allegro by zablokowali mi również zakupy ponieważ dokonuje opłat z niezweryfikowanego rachunku.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Oczywiście tego nie zrobią bo liczy się kasa i odcięcie drobnych okazjonalnych sprzedawców. Za każdym razem kiedy kupuję coś na allegro odbywa się weryfikacja mnie jako właściciela rachunku-tego samego na które w przypadku sprzedaży wypłacam pieniądze. Logując się do banku muszę podać login i hasło a potem jednorazowy kod z karty kodów lub aplikacji powiązanej z numerem telefonu, który znajduje się w ustawieniach mojego konta Allegro. Czyli moje konto jest zweryfikowane przez przelewy24, po każdym zakupie weryfikuje mnie bank ale Allegro mówi NIE to nie twoje konto

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
I co w takim przypadku? Założenie nowego konta i zaczynanie wszystkiego od zera?
Też mam taką sytuację, wydawało mi się że mam weryfikację, było na to 2 miesiące i nawet się nad tym nie zastanawiałem. Dopiero teraz piszę w tej sprawie do Allegro i do PayU. Ale czytając wasze komentarze nie widzę tu żadnych szans.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie ma szans, jestem na allegro od 14lat. Jeszcze wtedy firma się rozwijała i tacy drobni sprzedawcy byli potrzebni.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ale po co nowe konto?żeby się uwiarygodnić tymi samymi danymi.Przeciez to jakaś niedorzeczność.Nowy klient może sprzedawać a stary to już jest"be" bo jest niewiarygodny? Niech to allegro doprowadzi do porządku i przywróci pełną funkcjonalność konta.No chyba że to działanie zamierzone ale wtedy po co się pchać tam gdzie nas nie chcą.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Też tego nie rozumiem po co nowe konto. Ktoś tyle pracy i wysiłku włożył a tu już żadnej pomocy z ich strony nie ma.
Oczywiście, otworzyły się nowe kierunki, może czas dać im szansę. Pozdrawiam

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Zgadzam się z Tobą, wyglada to na zamierzone działanie (tak jakby ktoś uznał, że im dłużej masz konto-jesteś wiarygodny, tym gorzej dla Ciebie) jeśli tak to uczciwie byłoby postawić sprawę jasno czyli zakomunikować np, że "drodzy drobni sprzedawcy, dorobiliśmy się już na was-dziękujemy ale stawiamy teraz na duże firmy, którym wasza nieskazitelna opinia poparta wieloletnim doświadczeniem, przeszkadza w biznesie". Byłoby to uczciwe i nikt nie miałby pretensji.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dziś idzie wniosek o zamknięcie konta w allegro.
- « POPRZEDNIA
-
- 1
- 2
- NASTĘPNA »