anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zablokowane konto Allegro

Niemka3
#2 Obserwator#

Wczoraj po raz pierwszy sprzedałam telefon przez Allegro, po udanej transakcji i przelewie srodkow przez Kupującego moje konto zostało zablokowane. W zwiazku z tym została zablokowana rowniez opcja wypłaty środków.  Na jakiej podstawie mam teraz wysłać przedmiot do Kupującego? Kto mi zagwarantuje, że środki otrzymam? Czytając opinie na forum nie jestem jedyna osobą, jednakże ja tej sprawy tak nie zostawię. Jutro sprawą zajmie się mój prawnik, moim zdaniem blokowanie konta jest bezpodstawne, jest oszustwem w stosunku do osób prywatnych chcących coś sprzedać za pośrednictwem tego portalu. Jestem z tym portalem od kilkunastu lat, ale już wiem, że właśnie straciliście jednego klienta. Bezpodstawne blokowanie środków pieniężnych jest jawnym oszustwem.  

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Monika__L
#17 Koryfeusz#

jak nie wyslesz to nie odblokują wcale a jak wyslesz to masz szansę.

blokowanie sordkow przy sprzedazy niektórych towarów jest częścią regulaminu który zaaceptowałaś. na pewno czytałaś, nie?

tyle sie tu mowi - nie wystawiajcie ttuaj elektroniki i markowych produktów.

oznacz moderatorów

Niemka3
#2 Obserwator#

Mam szansę? Czytając na forum opinie innych ludzi to śmiejecie się tym ludziom prosto w twarz. Ktoś w dobrej wierze chce coś sprzedać, to po sprzedaży blokujemy konto i pieniądze, wypłatę środków nawet na 60 dni, a Sprzedający niech się martwi. Świetna ochrona Sprzedających

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

tu nie ma ochrony sprzedających

lepiej dostac kase po 60 dniach od wysylki niz nie wyslac i nie dostac wcale.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Niemka3. Kwestię blokady konta możemy wyjaśnić jedynie w prywatnej korespondencji mailowej. Widzę, że już do nas napisałaś dlatego proszę jeszcze o chwilę cierpliwości. Nasz dział bezpieczeństwa niedługo zajmie się Twoim zgłoszeniem. Dalsze informacje otrzymasz już w odpowiedzi na maila. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Niemka3
#2 Obserwator#

Czekam w takim razie na odpowiedź, jednakże proszę poinformować dział bezpieczeństwa, aby od razu w odpowiedzi zostało dokładnie wyjaśnione na podstawie którego dokładnie przepisu wraz ze wskazaniem paragrafu bezprawnie blokujecie wypłatę środków aż na 60 dni, w której ustawie znajduje się taki zapis pozwalający wam operować pieniędzmi ludźmi aż przez 60 dni, nawet banki nie mają takich uprawnień. Regulamin regulaminem, ale jakieś przepisy na to muszą istnieć. Mój adwokat chętnie się temu przyjrzy.

oznacz moderatorów