anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zagraniczny numer w Inpost

ComfortArt
#9 Pomysłodawca

Proszę o interwencję adminów. Ponieważ nadal Allegro umożliwia wpisywanie zagranicznego numeru telefonu przy zamówieniach Inpost, a później Inpost wraz z Allegro uniemożliwiają wygenerowanie etykiety nadawczej do zamówienia, a w konsekwencji uniemożliwiają realizację opłaconego zamówienia, proszę o szczegóły postępowania w sprawie zamówienia: 8615db70-0755-11f1-83ee-ade6fa8c8ff0
Napisałem do Kupującego, żeby podał polski numer telefonu, ale odpowiedzi nie otrzymałem, przesyłki opłaconej nie można nadać. Jakie Allegro ma rozwiązanie takiej sytuacji?
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

motocze
#9 Pomysłodawca

W takich sytuacjach wpisuję swój polski numer telefonu (telefon nadawcy).

Kupujący i tak dostanie kod odbioru na stronie Allegro / w aplikacji / na maila i odbierze towar, tym bardziej, że jest już opłacony.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

ComfortArt
#9 Pomysłodawca

@motocze rozumiem, że dostanie na mail kod odbioru, a w jaki sposób trafi ta paczka do aplikacji kupującego, skoro podałem swój numer do wysłania przesyłki, a nie kupującego?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ComfortArt w tej sytuacji możesz albo poczekać na odpowiedź kupującego, albo wpisać inny polski numer telefonu, aby nadac przesyłkę. Kupujący otrzyma informację o tym, że przesyłka czeka na odbiór e-mailowo. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

ComfortArt
#9 Pomysłodawca

@la_nika a jak odbierze z aplikacji? Podałem swój numer, wysłałem, w jaki sposób Kupujący to odbierze? Rozumiem, że dostanie informację na e-mail, ale przecież paczka jest przypisana do innego numeru telefonu.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ComfortArt Jeśli podałeś swój numer, to Ty otrzymasz kod odbioru, który będziesz mógł przekazać klientowi. Natomiast rzeczywiście będzie potrzebował kodu oraz numeru telefonu. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kosmethurt
#9 Pomysłodawca

Tylko jaki procent klientów używa email do sprawdzania powiadomień nt. paczki? Zapewne znikomy - większość korzysta z powiadomień SMS/aplikacji (która jest powiązana z numerem telefonu).

oznacz moderatorów

motocze
#9 Pomysłodawca

Raczej chodziło mi o aplikację i stronę Allegro, w której są statusy przesyłki i kody odbioru, a nie InPost.

No sorry, jeśli ktoś wybrał Paczkomat i podał zagraniczny numer telefonu to na pewno jest w temacie i nie pierwszy raz coś zamawia i jakoś wcześniej odbierał.

oznacz moderatorów