Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Wytłumaczcie mi jak to jest > czy sprzedaż używanego obiektywu firmy Sony, Canon , Fuji jest zakazana? > a taki sam obiektyw Nikona, Samyanga lub Olympusa już nie? @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@Ziolko39 Listę marek znajdziesz tutaj: https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/1#czesc-ii i jeśli nie ma na niej wskazanych marek, to możesz je wystawiać.
@ko_alka Przeglądałem tą listę > wiem gdzie ona jest > ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie > ktoś poszedł na łatwiznę rzucając cały asortyment danej marki do jednego wora > wiem, że chodzi o podróbki > ale pokażcie mi kogoś kto kupił podrobiony obiektyw Canona > ktoś go wyprodukował w garażu?
Zamiast takiego bezmyślnego podejścia "wylania dziecka razem z kąpielą" ktoś przed zrobieniem takiej listy powinien puknąć się solidnie w czoło i pomyśleć że część asortymentu z zakazanej marki można wykluczyć > nikt nie podrabia telewizora Sony, drukarki Canon, czy obiektywu Fujifilm
Ale to widocznie albo za ciężka praca (mózg się przegrzewa???) > albo zbyt niskie IQ😭
@Ziolko39 To właśnie pokazuje, jak głupie jest to "zarządzenie" Allegro. Takie same produkty podlegają lub nie podlegają wydumanym ograniczeniom, zależnie od producenta.
A przecież zawsze było czymś normalnym, że osoby prywatne sprzedawały używany sprzęt fotograficzny
Allegro lokalnie też to dotyczy?
Nie mogę sprzedać prywatnie np. starego komputera apple, ekspresu krupsa, starej drukarki epson albo sukienki z h&m lub zary? 🙂 Poważnie?!
@vonNogay to dotyczy tylko Allegro. Jeśli masz konto zwykłe, możesz wystawiać takie oferty na Allegro Lokalnie
@ko_alka OK, dzięki za wyjaśnienie.