Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Co kiedy klient w komentarzu do zakupu krzyczy sobie wysyłkę późniejszą niż deklarowana w zakupie? Jak wpłynie to na sprzedawcę który chce sprostać wymaganiom szybkiej wysyłki a klient chce ja dostać później. Co w takiej sytuacji?
Zamówienie
a3faa3d0-520d-11f0-bb71-635569e4099b
@DROGERIE24_pl jak przesyłka będzie opóźniona to wtedy w takiej sytuacji możemy ją wykluczyć.
Ważne mieć dowód, że klient prosił o nadanie później przesyłki.
czy to wystarczający dowód?
I raczej gdyby zdarzało się więcej przyjmijmy 20-30% takich kupujących to nie bylbym w stanie panować nad tym żeby pisać na forum o każdej sytuacji. Może czas nad czyms takim zapanować.? Opcja wyboru przez kupującego dnia wysyłki i dostawy?
@DROGERIE24_pl Tak, taka wiadomość wystarczy. Przekazałam to zamówienie do wykluczenia ze statystyk.
@DROGERIE24_pl jak klient do zakupu krzyczy, to podkul ogon i spełniaj jego życzenia😉
a później , to będzie tak jak napisał @gdvorek
A w d...ie nie chce się **piiip**ołami zajmować, to robota allegro żeby mieli sprzedających. Niech wyjaśnią kupującym że to ich wina.
@DROGERIE24_pl te pier_doły , to mnie chyba będą męczyć do końca życia😁 i nigdy nie zrozumiem, dlaczego[edycja] nie jest edytowane🤔