anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zamknięcie bezsensownej dyskusji

mix-mce
#15 Entuzjasta

Proszę o zamknięcie dyskusji do zamówienia bo nie widzę sensu żeby mi wisiała przez miesiąc o ile nie będziecie chcieli mu wypłacać czegoś z POK-u

2e644bc2-8db4-11f0-a4a8-4524ba44583b

Kupujący podmienił towar w pudełku na stary z demontażu do tego innej firmy i myślał że się nie skapnę. Zwrotu nie dostał to poleciał na skargę do allegro
oznacz moderatorów
31 ODPOWIEDZI 31

mix-mce
#15 Entuzjasta

Zwłaszcza że kupujący w niej łaskawie stwierdził że pieniędzy nie chce wystarczy mu że wystawił negatywa. Bohater. Cel osiągnął, można zamykać.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce podeślij ,,bohaterowi,,  link do tego wątku , czuję ,że będzie tu sporo wypowiedzi .

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@mdrogeria eee to nie jest żaden kontrowersyjny temat, jak to każdy tu powtarza, bądź miły i rób swoje.

Poza tematem, wiesz może czy dhl też chce się wycofać ze współpracy z allegro? Bo nie miałem dnia kiedy nie było paczek na dhl a w tym tygodniu tylko w poniedziałek miałem kilka i wtorek chyba dwie.

UPS też tak miał pod koniec.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce na razie nic mi nie wiadomo , u mnie wpadają  ,klnę na czym świat stoi .

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@mix-mce 

Działam w Twojej sprawie, proszę o cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce dlaczego nie zgłaszasz art 286kk na policji odechce się dzwonowi cwaniactwa raz a dobrze?

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@az1rael z tego samego powodu co inni, niska szkodliwość czynu. Nawet jeśli bym kupującego zmusił do usunięcia komentarza to co go powstrzyma przed wystawieniem następnego pustego? Takiego już nie ma jak ruszyć.

Czas jaki musiałbym poświęcić na to wszystko jest niewspółmierny do korzyści które bym osiągnął, poza osobistą satysfakcją.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek zerknij Grzesiu czy ta ocena , o której mowa nie kwalifikuje się do usunięcia bez możliwości ponownego wystawienia jako zakup w celu wystawienia negatywnej oceny , @mix-mce zapoda zrzut wypowiedzi ,, bohatera ,, .Miałem przed laty taką sytuację , usunięto i klient nie miał nic do gadania   ,zerwał jeszcze upomnienie .

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@mdrogeria ale że z dyskusji? szczerze to nie śmierdzi jakimś przekrętem, może po prostu udało mu się raz czy dwa i stwierdził że większość sklepów nie sprawdza zwrotów.

all-1.jpg

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce po mojemu nic z tego nie będzie

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@mdrogeria @gdvorek  nawet nie pytałem o usunięcie negatywa, jestem na allegro już kilkanaście lat.. 😉 ale dzięki za starania 👍

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce nie widziałem tego co ,, bohater ,, nagryzmolił , u mnie sprawa była jednoznaczna , to było dawno , ale wiadomość chwilę po zakupie brzmiała jakoś tak ,,dokonałem zakupu teraz dostaniecie negatywa ,, 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@mdrogeria @mix-mce 

Sprawdziłem i szukałem jakiegoś punktu zaczepienia, niestety ta opinia nie kwalifikuje się do usunięcia, bo nie narusza regulaminu - kupujący podzielił się swoim doświadczeniem.

@mix-mce to, co możesz zrobić i już zrobiłeś, czyli odpowiedziałeś publicznie. W takich sytuacjach najważniejsze jest, żeby inni klienci widzieli Twoją stronę i rzetelną reakcję.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@gdvorek kupujący zmienił komentarz na bardziej "personalny", myślę że teraz mógłbym się obrazić

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce odpisałbym że takie akcje rozpoczyna się w celu testowania do ilu zł zalicza się niska szkodliwość społeczna czynu 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce art 286kk nie ma niskiej szkodliwości społecznej od 6 miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności a zamiana i zwrot nie tego przedmiotu wyczerpuje znamiona czynu zabronionego

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce w przypadku kk wystarczy zgłoszenie i zeznanie na policji potem wszystko już mieli się samo jak masz dowody na podmianę przedmiotu i znajdą u niego twój to jest ugotowany 

oznacz moderatorów

mix-mce
#15 Entuzjasta

@az1rael @mdrogeria zanim spakuję i wyślę to kilka zdjęć sobie zrobiłem, poniżej widać że część obok MEYLE nawet nie leżała, wygląda mi to na wymontowany oryginał. Do tego te żółte ciapki to marker który używają mechanicy do zaznaczania gdzie sprawdzili dokręcenie śrub.

I nikt mi nie wmówi że to producent sobie ciapki stawia.

20251003_102843.jpg20251003_102917.jpg

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@mix-mce a jak wygląda twój towar? co to za część?

oznacz moderatorów