Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dotyczy zamówienia: 1b10890a-1972-11f0-8659-8173e2e88720
Pytanie do mądrzejszych: mam wysyłać klientowi zamówiony czy nie?
Klient zgłosił zwrot towaru tuż po zakupie - jeszcze przed wysyłką. Dostawa przez InPost. W InPost już list jest gotowy do wygenerowania. Jak nie wyślę to na InPost to zamówienie będzie dość długo "wisieć" (bo nie można czegoś takiego anulować). Niewygenerowany list w InPost będzie skutkował brakiem wysyłki wg Allegro co będzie miało znaczenie w kategorii "Szybka wysyłka". Z tego co mi wiadomo to obniży nasz ranking, odejmując punkty w tej kategorii. Jakieś pomysły moi drodzy? Może Allegro ma jakiś pomysł?
@MCC_Sanok nie kombinuj , oznacz jako anulowane oddaj kasę i wystąp o zwrot prowizji , w systemie jest odstąpienie to transakcja nie wpłynie na skuteczność wysyłki .
Jesteś pewien że nie wpłynie to na kategorię "Szybka wysyłka"? A co z kategorią "Wysyłka w terminie"? Też nie wpłynie?
@MCC_Sanok nie wpłynie na ,, skuteczność wysyłki ,, jestem pewien , a może wpłynąć na jakość jak się klient wku...i
@MCC_Sanok potwierdzam. Gdy otrzymasz zwrot prowizji po zwrocie wpłaty do kupującego, zamówienie zostanie automatycznie wykluczone z jakości Twojej sprzedaży.
Radzę również, abyś tego zamówienia nie wysyłał, skoro kupujący zdążył zgłosić zwrot przed wysyłką.
I tak też uczynię.