anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana kategorii przez Allegro i zmuszanie sprzedawcy do naprawienia tego.

ploma
#11 Animator#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Wystawiam aukcję w kategorii PIROMETRY, bo to jak nazwa wskazuje i sama nazwa jest PIROMETR

PIROMETR Bosch Termo-detektor UniversalTemp

Dostaje dziś mail:

Przenieśliśmy Twoje oferty do lepiej pasującej kategorii

Dzień dobry,

dowiedz się, w jakiej kategorii umieściliśmy Twoją ofertę.

Sprawdź, jakiej oferty to dotyczy:

Sprawdź, do jakiej kategorii przenieśliśmy te oferty:

• Allegro – Firma i usługi – Przemysł – Maszyny i urządzenia – Dla leśnictwa i przemysłu drzewnego – Wilgotnościomierze

Grzecznie wchodzę na chat, informuję, że to jest błąd, bo termometr nie jest wilgotnościomierzem i dowiaduje się, że TO JA MAM TERAZ zgłosić błąd, podac wszystkie dane BO TO SPRZEDAJĄCY jest odpowiedzialny za właściwą kategorię. NAPRAWDĘ? Dlaczego mam poprawiać coś co było właściwe i WY (Allegro) sknociliście? Nie rozumiem tego kompletnie.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

pinsplash
#21 Demiurg#

@k_owczarek1 Pirometr to urządzenie do bezdotykowego pomiaru temperatury. Działa na zasadzie wykrywania promieniowania podczerwonego emitowanego przez obiekt, a następnie przeliczania tego promieniowania na temperaturę. To znaczy, że można zmierzyć temperaturę przedmiotu bez fizycznego kontaktu z nim.

Natomiast wilgotnościomierz to : Wilgotnościomierz (inaczej higrometr) to urządzenie służące do pomiaru wilgotności powietrza lub innych materiałów. Pomaga w kontroli środowiska w pomieszczeniach, roślin, a także w procesach produkcyjnych i przechowalniczych

a Produktyzacja Allegro to : to potoczny wyraz, który oznacza wielki nieporządek, bałagan, zamęt lub zamieszanie. Może być również używany wulgarnie do określenia domu publicznego

za : wikipedią 🙂

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

ploma
#11 Animator#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Mogę otrzymać jakiekolwiek wyjaśnienie? 

- wystawiam PIROMETR w kategorii PIROMETRY

- Allegro zmienia kategorie, nie wiadomo dlaczego na WILGOTNOSCIOMIERZE

- zgłaszam na czacie

- otrzymuje informacje, ze to moim obowiązkiem jest udowodnienie, że pirometr to nie wilgotnościomierz.

Teraz brakuje upomnienia Allegro, że w złej kategorii umieściłem przedmiot BO TO SPRZEDAJĄCY JEST ODPOWEDZIALNY za wybór kategorii.

Czy osiągnęliśmy szczyt absurdu?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ploma sprawdziłam ten czat i w jego trakcie nasz pracownik nigdzie nie poinformował Cię, że udowodnienie tego faktu to Twój obowiązek, tylko zachęcił Cię do zgłoszenia błędu w kategorii. Zgodnie z regulaminem, który zaakceptowałeś, to Ty jako sprzedawca jesteś odpowiedzialny za treść ogłoszenia, więc nie ma tu żadnego błędu po stronie naszego doradcy. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ploma
#11 Animator#

@_HolaOla_ 

Proszę wybaczyć, ale dlaczego to ja mam zgłaszać błąd? Gdzie tu nastąpiła moja pomyłka? Nie widać,  po tytule i zdjęciach że rower to nie pralka? Dlaczego sami zmieniliście kategorie? To zamiast napisać " Sorry, nasza pomyłka" to piszecie " Proszę zgłosić błąd"? Naprawdę uważa Pani że to właściwe podejście? A kto teraz odpowiada za błędną kategorię jak nie Sprzedawca? Wyślijcie wszystkim upomnienia że źle umieścili produkt. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ploma te zmiany są automatyczne, a formularz, który wskazał Ci nasz doradca i ja to najlepszy, najszybszy i rekomendowany sposób zgłaszania takich błędów. Wówczas Twoje zgłoszenie trafi bezpośrednio do zespołu, który się tym tematem zajmuje i może to zmienić. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ploma
#11 Animator#

@_HolaOla_ 

Skoro zmiany są automatyczne i Wasz błąd to sami powinniście poprawić na podstawie informacji w postaci zgłoszenia, a nie obarczać osób trzecich wypełnianiem Waszych zgłoszeń. Wasz błąd - Wasz problem. A skoro boot nie rozumie różnicy w tytule między wiertarką a suszarką obrotową (obie się krecą) to go zwolnijcie i zatrudnijcie kogoś kompetentnego. Nieważne, usunąłem ogłoszenie i sprzedałem przedmiot u konkurencji. Bo zaraz się okaze, ze to kolejny powód do upomnienia (zła kategoria)

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@_HolaOla_ trochę się to gryzie 😞

>>>Zgodnie z regulaminem, który zaakceptowałeś, to Ty jako sprzedawca jesteś odpowiedzialny za treść ogłoszenia

>>>te zmiany są automatyczne

@ploma mam to samo, raz mi zmienili, zgłosiłem, kazali zgłaszać przez stronę, olałem i wystawiłem ponownie, po 3 mc ponownie zmienili kategorię, napisałem i kazali zgłaszać, zostawiłem jak jest szkoda czasu, ile razy można poprawiać i tracić czas 😞 zbieram dokumentację jak przegną zgłoszę do UOKiK że grzebią w moich ofertach za które jak odpowiadam 😞

Co śmieszne kategoria od czapy, woła o uzupełnienie parametrów których ten produkt nie posiada, i tak se wisi 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów