anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana kuriera w zamówieniu

MAMY ROZWIĄZANIE!
actp-sklep
#10 Popularyzator#

Przed chwilą otrzymałam zamówienie z wysyłką Smart Kurier Allegro i wiadomością od kupującego "Tylko nie kurier DHL".

Allegro oczywiście przydzieliło "z automatu" DHL. Kupujący twierdzi, że kurier zostawia paczki gdzie popadnie, a on nie ma zamiaru znowu bawić się w szukanie paczek i reklamacje.

Czy jest szansa na zmianę kuriera dla zamówienia 1c393ba1-e3ea-11ef-865d-4532997edaf9 ? 🙂

@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@actp-sklep bardzo mi przykro, ale technicznie ani Ty jako sprzedający, ani my nie mamy możliwości zmiany kuriera. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
actp-sklep
#10 Popularyzator#

Kupujący bardzo narzekają na brak możliwości wyboru dostawcy.  Czy mogę wysłać tę paczkę inaczej i wstawić tylko numer przesyłki, aby zamówienie było zrealizowane w terminie? Czy klient zachowa wtedy prawo do darmowego zwrotu?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@actp-sklep rozumiem, ale jeśli nadasz paczkę inną metodą (abyśmy otrzymali status paczki, powinieneś przekazać poprawny adres e-mail kupującego w narzędziu nadawczym poza Allegro i udostępnić numer paczki) kupujący nie będzie mógł skorzystać z darmowego zwrotu w ramach Smart! ponieważ paczki nie otrzyma w ramach dostawy Smart! 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg#

@la_nika tylko szkoda że obrywają za to sprzedawcy 😞 z reguły jak potrzebuje zamówić kurierem zamawiam na innym portalu gdzie mają InPosta w darmowej dostawie, najbardziej mi pasuje bo przy okazji odbioru paczek mam dostawę, ostatnio zamawiałem na allegro i musiałem zapłacić w smarcie za pobranie żeby wybrać DPD bo nie chciałem losowego kuriera 😞 

________
Κώστας
oznacz moderatorów