"próbki kosmetyczne i zapachowe oznaczone jako nieprzeznaczone do sprzedaży – zezwolimy na nie wyłącznie jako bezpłatny dodatek do innych produktów."
Jak to ma w praktyce wyglądać? Trzeba tworzyć zestawy produkt+próbka? Pod jakim EANem?
Co z próbkami, które nie są nieprzeznaczone do sprzedaży? Jakieś discovery sety itp? AI też będzie wywalać?
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Health___Beauty Kwestia próbek, "które nie są nieprzeznaczone do sprzedaży", się nie zmienia. Zmiana dotyczy tych nieprzeznaczonych do sprzedaży.
Możesz je oferować w swoich ofertach jako gratisy (darmowe przedmioty), ale kupujących, którzy otrzymają gratis nie możesz wyłaniać drogą losowania. Możemy usunąć ofertę, jeśli narusza tę zasadę.
Kod EAN powinien dotyczyć produktu, który jest przedmiotem danej oferty, a nie gratisu.
@nat_not czyli co - próbka ma być częścią oferty mimo iż wg EAN głównego produktu nie jest?
jak system będzie odróżniał próbki not for sale od innych?
@Health___Beauty Bezpłatny dodatek do produktów oznacza gratis, a zasady dodawania gratisów do oferty są takie, jak przedstawiłam wyżej.
Podaj przykład próbki, która jak piszesz, może być przeznaczona do sprzedaży.
@nat_not Ogrom firm (zwłaszcza niszowych perfum) produkuje i sprzedaje probki perfum. One nie mają nigdzie oznaczenia „not for sale” mimo iż wyglądają tak samo jak sample.
@Health___Beauty Za to mają GTIN, a to właśnie odróżnia produkty do sprzedaży, od produktów nie do sprzedaży.
@Health___Beauty Potrzebuję konkretnego przykładu, żeby móc Ci odpowiedzieć czy takie produkty będziesz mogła wystawiać w osobnych ofertach.
@nat_not Np. oferta 17734091518 To nie jest próbka not for sale tylko normalna próbka, która jest w sprzedaży. Takich przykładów jest mnóstwo dlatego pytanie jak automatyczne systemy będą to od 16.02 rozpoznawać. Bo znając życie to jak zwykle pójdzie wszystko równo i jak ja mam dostać maila, że usunięto mi xx ofert i grozicie mi zablokowaniem konta to ja już dziś wolę to przenieść na **piiip**.
@Health___Beauty Dziekuję za przykład. Konsultuję tę sprawę. Wrócę z odpowiedzią.