Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Obecnie każdy sprzedający może wykupić Wyróżnienie we wszystkich ofertach. 31 marca 2025 roku zmienimy zasady.
Wyróżnienie będziecie mogli wykupić tylko jeśli działacie na kontach firmowych z co najmniej neutralnym poziomem jakości sprzedaży i tylko w ofertach, które spełniają wszystkie poniższe warunki:
Oferty, w których Wyróżnienie zostanie wykupione do 30 marca, będą promowane do końca opłaconego okresu. Od 31 marca nie wyróżnicie już oferty, jeśli nie spełnicie powyższych warunków.
Co ma piernik do wiatraka?
Tu chodzi o to, że nie można wyróżniać używanych ogłoszeń.
Kiedy: 31 lipca 2025
Aby móc skorzystać z opcji promowania, musisz spełnić kilka warunków. Jeden z nich dotyczy promowanego produktu – musi on mieć parametr Stan o wartości nowy.
Dodamy trzy nowe wartości parametru Stan:
Produkty z tymi wartościami parametru również będą mogły być promowane.
I to niby ma być rozwiązanie problemu?
Kpiny!
Ja nie wiem czy mam jakieś stare Allegro ale u mnie w dalszym ciągu wyświetla się masa produktów promowanych o stanie innym niż nowy. Co więcej, sama też mogę utworzyć kampanię z takimi produktami
@KRZAGA_Outlet wprowadzone zmiany dotyczą Wyróżnień, o których więcej przeczytasz w tym artykule. Nie dotyczą one ofert sponsorowanych, które ustawiasz w Panelu Allegro Ads.
Mam pytanie, czy nowe wartości parametru Stan "Produkt kolekcjonerski/Produkt inwestycyjny"
, będą miały jakieś ograniczenia dotyczące kategorii? np. tylko Kolekcje i sztuka?
@yoostar skonsultuję to i wrócę z informacją gdy otrzymam odpowiedź. 😊
@yoostar wracam do Ciebie z informacją. Nowe wartości stanów, o których wspominasz będą dotyczyły tylko wybranych kategorii w działach Kolekcje i sztuka oraz Kultura i rozrywka.
Dziękuję, czyli używane Komputery, Konsole, Telefony i Fotografia odnawiane przez wyspecjalizowane sklepy/sprzedawców wychodzą z Allegro, bo muszą konkurować z lombardowym towarem... brawo
W poprzedniej korespondencji odniesiono nas do artykułu na Allegro, który obejmował zmiany dotyczące wszystkich rodzajów promowania, w tym oferty sponsorowane, Ads-y, monety itp., dlatego pytam.
Po dwóch miesiącach się połapali, że kolejny raz strzelili sobie w odnóża... W działach kolekcjonerskich znowu sprzedawcy zaczęli uciekać, więc straty są podwójne: brak wpływów z wyróżnień, i spadek wpływów z prowizji.
Tyle że te to klasyczne leczenie s... pudrem nic nie da - no chyba że ktoś pójdzie po rozum do głowy, i przywróci możliwość promowania licytacji. Bo to na tym polega problem w działach numizmatycznych i kolekcjonerskich - a nie na durnowatych parametrach