anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zrzeczenie się praw reklamacja

petinek_pl
#12 Orędownik#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ prosze o odpowiedź moderatora oraz sprzedających. Klientka zgłosiła reklamację na drogi produkt. Poporsiliśmy o wypełnienie zrzeczenia się praw którego wymaga allegro abyśmy mogli złożyć reklamację do przewoźnika, bo z jego winy produkt dotarł uszkodzony. Klientka nie chce go wypełnić. Czy w takiej sytuacji mogę odmówić zwrotu? Konsultant napisał że nie..ale przecież nie jestem w stanie wtedy odzyskać pieniędzy od przewoźnika bo kobieta nie chce mi dac oświadczenia..idąc tym tokiem, sama może złożyć tam reklamację i otrzymać zwrot i jeszcze allegro zmusza mnie że też mam jej zrobić zwrot,czyli może podwójnie się wzbogacić.. a ja zostanę z niczym bo przewoznik uszkodził paczkę a ja nie mogę wnioskować o zwrot kosztów... moim zdaniem na logikę jesli kupujący nie chce dac oswiadczenia to powinien zglosic reklamacje do przewoznika i tam odzyskac pieniadze. Dlaczego ja mam znowu byc poszkodowana? Znowu brak regulacji w tym temacie? Konsultant napisał,że mam mu oddac pieniądze i już..a kto mnie ochroni allegro? Kto mi da zwor za uszkodzenie wartościowej przesyłki?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@petinek_pl prześlij proszę formularz kupującemu dodatkowo w dyskusji i poczekaj na odpowiedź. Kupujący nie napisał, że nie chce go wypełniać, tylko że go nie otrzymał. 
Gdy go wypełni, będziesz mogła złożyć reklamację u przewoźnika.

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A jaki powód podaje że nie wypełni?

oznacz moderatorów