Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprawa to parodia/kabaret, klient zakupił przedmiot na zamówienie, zgodnie z prawem jako sprzedawca nie mam obowiązku przyjąć zwrotu tym bardziej że przedmiot został zniszczony. SPRAWĘ ZAMIESZCZAM I BARDZO SKRACAM
Klient otworzył dyskusje, allegro "delikatnie" stwierdziło
@sklepmilitaria na samym początku popełniłeś błąd. Allegro nie obciążyło by cię za wypłatę z AP. Nie wiem z skąd taki myśli.
Dostałeś email, że nie udało się zwrócić pieniędzy z allegro finanse? Próbowałeś ponowić zwrot z AF?
ale nikt mnie za nic nie obciążył 🙂 , ja sam z własnej woli zwróciłem pieniądze przez payU które podobno nie doszyły...
@sklepmilitaria jak zrobiłeś zwrot przez allegro finanse? Czy na numer konta wskazany przez kupującego?
przez płatności allegro, tak samo jak przyszły do mnie...
@sklepmilitaria jaki jest status zwrotu w szczegółach zamówienia?
I by cię nie obciążyli oddali by ze "swoich"
pewnie tak ale dyskusja byłaby nierozwiązana i - 300 P ... wolałem tego uniknąć więc oddałem
napisałem, status dostarczona - otrzymałem też zwrot prowizji co potwierdziło ten stan
@sklepmilitaria obstawiam, że zwrot się nie zaksięgował.
a wyjaśnij o co chodzi z tym
"- wysłałem ze swojej strony potwierdzenia z banku oraz a allegro"
dokonywałeś wpłaty na poczet zwrotu z allegro finanse?
nie obciążyli cię bo sam oddałeś pieniądze.
Ale nie potrzebnie
Bo oni by cię nie obciążyli skoro prawidłowo rozpatrzyłeś dyskusję! źle to zinterpretowałes i rozegrałeś
@sklepmilitaria Problem z księgowaniem zwrotu najprawdopodobniej występuje po stronie klienta. W związku z tym poprosiłam konsultantów o kolejną odpowiedź w dyskusji. Mam nadzieję, że sprawę uda się teraz szybko wyjaśnić.
dzięki Julia moja była miała tak na imię była z Ukrainy... zdarzył się cud i dyskusja po raz kolejny została zakończona, oby tylko klient otrzymał kasę bo wysmaruje mi negatywa... polecam przeczytać całą tą dyskusje naprawdę można się pośmiać...
takie teksty allegro to kryminał
Jako serwis nie mamy mocy sądu, aby orzekać w tego typu sprawach. Client: jeżeli nie dojdą Państwo do porozumienia, proszę się nie martwić - postaramy się Panu pomóc w ramach programu Allegro Protect, który pozwala na zwrot pieniędzy w takich sytuacjach.
Sprzedawca może to odebrać jako groźby ze strony serwisu. Po co to jest pisane?
@sklepmilitaria masz pełne prawo domagać się odwrócenia sytuacji i zwrotu utraconych kosztów i zysków. Zostałeś wprowadzony w błąd przez serwis co do możliwości prawnych działania, nie musiałeś robić zwrotu, a serwis nie miał prawa obciążać Ciebie z Allegro protect.
Dodatkowo masz pełne prawo oczekiwać przeprosin ze strony serwisu za akcję ze zwrotem
Dlaczego allegro prosi @sklepmilitaria o wyjaśnienia z powodu przetrzymywania u siebie zwrotu wpłaty?
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Szczyt hipokryzji został osiągnięty. Kupujący czuł się oszukany. Allegro oszust w tym wątku zamiast przyznać się do winy przerzuciło ją na sprzedawcę i zażądało wyjaśnień
Dlaczego allegro to oszust -wprowadzanie w błąd to oszustwo, sprzedawca mając środki na koncie allegro, używa allegro do ich zwrotu, otrzymuje informację od serwisu, że je oddał - co robi serwis, jakoś zapomina, że rola sprzedawcy się skończyła, że obraca w/w środkami, wznawia dyskusję ze sprzedawcą sugerując oszukańczo, że to jego wina, że nie ma zwrotu.
Giniecie od własnego "g o wn a" - jeszcze więcej opcji, obostrzeń, wymagań, łatania syfu czy udawania, że za działanie allegro odpowiada sprzedawca
allegro trzy razy okłamało klienta!
1. sugerującą że może zwrócić przedmiot na zamówienie, formularz zwrotu daje taką możliwość! teraz trochę to zmienili ale z wielkim trudem, dalej klient może taki przedmiot odesłać tzn. wybrać reklamacja i w opisie podać "zakup przez pomyłkę"
2. Klientowi wciska się ciemnot odnośnie allegro Protect, której oczywiście nie otrzyma bo nie spełnia warunków regulaminu ( gra na zwłokę ) natomiast sklep otrzyma 300P karnych czyli wszystkie jakie posiada w przypadku ss :),
3. Wciskanie kitu odnośnie zwrotu paU z 1-2dni ... do w kolejnych wiadomościach 7-14 dni
!podsumowanie!, allegro robi wszystko dla kasy, a wszystkie zmiany robione są pomału aby wycisnąć z łamania prawa najwięcej pieniędzy
PRZYKŁĄD - zwroty prowizji... na allegro lokalne zwrot prowizji był czysto uznaniowy!, nie było żadnego formularza, pijany kupujący mógł u ciebie kupić przedmiot o drugiej w nocy nie opłacił go a allegro prowizje pobrało a ty się bujaj... teraz to zmienili ale ile osób zostało wyrolowanych...
PRZYKŁĄD 2 - na całym świecie jest tak że jak klient kupi przedmiot to musi za niego zapłacić ( **piiip** ) tylko wtedy pobrana jest prowizja a jej zwrot jest automatyczny w przypadku rezygnacji ze sprzedaży, oczywiście na allegro jest inaczej klient kupuje a prowizja się nalicza! pół biedy jak kupi coś taniego, może kupić 100telewizorów a ciebie obciążą taką prowizją że się ze... zwrot jest prowizji ( rabatu transakcyjnego buhahah ) jest długi i żmudny i trwa kilka dni minimum, może cię skutecznie wyeliminować
sprzedajemy na allegro akcesoria strzeleckie prawo o broni mam w jednym palcu ale nawet tutaj allegro ma kiepskich prawników i są rażące, śmieszne błędy w regulaminie...