zwrot payU nie dotarł, allegro przerzuca problem na mnie!

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Sprawa to parodia/kabaret, klient zakupił przedmiot na zamówienie, zgodnie z prawem jako sprzedawca nie mam obowiązku przyjąć zwrotu tym bardziej że przedmiot został zniszczony. SPRAWĘ ZAMIESZCZAM I BARDZO SKRACAM
Klient otworzył dyskusje, allegro "delikatnie" stwierdziło
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@sklepmilitaria na samym początku popełniłeś błąd. Allegro nie obciążyło by cię za wypłatę z AP. Nie wiem z skąd taki myśli.
Dostałeś email, że nie udało się zwrócić pieniędzy z allegro finanse? Próbowałeś ponowić zwrot z AF?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
ale nikt mnie za nic nie obciążył 🙂 , ja sam z własnej woli zwróciłem pieniądze przez payU które podobno nie doszyły...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@sklepmilitaria jak zrobiłeś zwrot przez allegro finanse? Czy na numer konta wskazany przez kupującego?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
przez płatności allegro, tak samo jak przyszły do mnie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@sklepmilitaria jaki jest status zwrotu w szczegółach zamówienia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
I by cię nie obciążyli oddali by ze "swoich"

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
pewnie tak ale dyskusja byłaby nierozwiązana i - 300 P ... wolałem tego uniknąć więc oddałem

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
napisałem, status dostarczona - otrzymałem też zwrot prowizji co potwierdziło ten stan
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@sklepmilitaria obstawiam, że zwrot się nie zaksięgował.
a wyjaśnij o co chodzi z tym
"- wysłałem ze swojej strony potwierdzenia z banku oraz a allegro"
dokonywałeś wpłaty na poczet zwrotu z allegro finanse?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
nie obciążyli cię bo sam oddałeś pieniądze.
Ale nie potrzebnie
Bo oni by cię nie obciążyli skoro prawidłowo rozpatrzyłeś dyskusję! źle to zinterpretowałes i rozegrałeś

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@sklepmilitaria Problem z księgowaniem zwrotu najprawdopodobniej występuje po stronie klienta. W związku z tym poprosiłam konsultantów o kolejną odpowiedź w dyskusji. Mam nadzieję, że sprawę uda się teraz szybko wyjaśnić.
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
dzięki Julia moja była miała tak na imię była z Ukrainy... zdarzył się cud i dyskusja po raz kolejny została zakończona, oby tylko klient otrzymał kasę bo wysmaruje mi negatywa... polecam przeczytać całą tą dyskusje naprawdę można się pośmiać...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
takie teksty allegro to kryminał
Jako serwis nie mamy mocy sądu, aby orzekać w tego typu sprawach. Client: jeżeli nie dojdą Państwo do porozumienia, proszę się nie martwić - postaramy się Panu pomóc w ramach programu Allegro Protect, który pozwala na zwrot pieniędzy w takich sytuacjach.
Sprzedawca może to odebrać jako groźby ze strony serwisu. Po co to jest pisane?
@sklepmilitaria masz pełne prawo domagać się odwrócenia sytuacji i zwrotu utraconych kosztów i zysków. Zostałeś wprowadzony w błąd przez serwis co do możliwości prawnych działania, nie musiałeś robić zwrotu, a serwis nie miał prawa obciążać Ciebie z Allegro protect.
Dodatkowo masz pełne prawo oczekiwać przeprosin ze strony serwisu za akcję ze zwrotem
Dlaczego allegro prosi @sklepmilitaria o wyjaśnienia z powodu przetrzymywania u siebie zwrotu wpłaty?
@julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Szczyt hipokryzji został osiągnięty. Kupujący czuł się oszukany. Allegro oszust w tym wątku zamiast przyznać się do winy przerzuciło ją na sprzedawcę i zażądało wyjaśnień
Dlaczego allegro to oszust -wprowadzanie w błąd to oszustwo, sprzedawca mając środki na koncie allegro, używa allegro do ich zwrotu, otrzymuje informację od serwisu, że je oddał - co robi serwis, jakoś zapomina, że rola sprzedawcy się skończyła, że obraca w/w środkami, wznawia dyskusję ze sprzedawcą sugerując oszukańczo, że to jego wina, że nie ma zwrotu.
Giniecie od własnego "g o wn a" - jeszcze więcej opcji, obostrzeń, wymagań, łatania syfu czy udawania, że za działanie allegro odpowiada sprzedawca

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
allegro trzy razy okłamało klienta!
1. sugerującą że może zwrócić przedmiot na zamówienie, formularz zwrotu daje taką możliwość! teraz trochę to zmienili ale z wielkim trudem, dalej klient może taki przedmiot odesłać tzn. wybrać reklamacja i w opisie podać "zakup przez pomyłkę"
2. Klientowi wciska się ciemnot odnośnie allegro Protect, której oczywiście nie otrzyma bo nie spełnia warunków regulaminu ( gra na zwłokę ) natomiast sklep otrzyma 300P karnych czyli wszystkie jakie posiada w przypadku ss :),
3. Wciskanie kitu odnośnie zwrotu paU z 1-2dni ... do w kolejnych wiadomościach 7-14 dni
!podsumowanie!, allegro robi wszystko dla kasy, a wszystkie zmiany robione są pomału aby wycisnąć z łamania prawa najwięcej pieniędzy
PRZYKŁĄD - zwroty prowizji... na allegro lokalne zwrot prowizji był czysto uznaniowy!, nie było żadnego formularza, pijany kupujący mógł u ciebie kupić przedmiot o drugiej w nocy nie opłacił go a allegro prowizje pobrało a ty się bujaj... teraz to zmienili ale ile osób zostało wyrolowanych...
PRZYKŁĄD 2 - na całym świecie jest tak że jak klient kupi przedmiot to musi za niego zapłacić ( **piiip** ) tylko wtedy pobrana jest prowizja a jej zwrot jest automatyczny w przypadku rezygnacji ze sprzedaży, oczywiście na allegro jest inaczej klient kupuje a prowizja się nalicza! pół biedy jak kupi coś taniego, może kupić 100telewizorów a ciebie obciążą taką prowizją że się ze... zwrot jest prowizji ( rabatu transakcyjnego buhahah ) jest długi i żmudny i trwa kilka dni minimum, może cię skutecznie wyeliminować
sprzedajemy na allegro akcesoria strzeleckie prawo o broni mam w jednym palcu ale nawet tutaj allegro ma kiepskich prawników i są rażące, śmieszne błędy w regulaminie...