anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pieniędzy za odstąpienie od zakupu koszty!

MAMY ROZWIĄZANIE!
zak_upy
#2 Obserwator

Na jakie podstawie to sprzedający ma ponosić koszty za przelew zwrotny do klienta., Zakup był przez allegro finance i teraz nie mogę zrobić zwrotu przez allegro bo nie ma takiej opcji, Musimy zrobić przelew na inny rachunek gdzie jest pobierana opłata za przelew do innego banku,

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zak_upy skąd opłata ? ..nie jest o czasem przelew z przewalutowaniem ? 

oznacz moderatorów
zak_upy
#2 Obserwator

kupujący zrobił zakup na raty i zrezygnował ,i nie można już zrobić zwrotu przez allegro do sprzedawcy tylko trzeba zrobić przelew do innego banku inny rachunek z którego były raty,

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dziwne , powinieneś mieć możliwość zrobienia zwrotu środków przez AF , wklej nr transakcji

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
zak_upy
#2 Obserwator

zwrot pw bibmot2 A.pngzwrot PW-BIBMOT  1A.png

oznacz moderatorów
zak_upy
#2 Obserwator

Nie ma opcji zwróć wpłatę.

oznacz moderatorów
zak_upy
#2 Obserwator

No ale to nie jest już problem sprzedawcy że kupujący zrezygnował to czemu to sprzedawca ma ponosić koszty za wykonanie przelewu na inny rachunek bankowy, Sprzedawca nie zarobił a ma jeszcze dokładać do interesu !

oznacz moderatorów
TechartGSM
#14 Krzewiciel

@zak_upy No właśnie TO JEST problem sprzedawcy że kupujący zrezygnował, więc on ponosi wszelkie koszta z tym związane...

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@zak_upy 

W przypadku Allegro Pay Business, zwrot pieniędzy do Kupującego musi być dokonany przez Ciebie za pomocą zwykłego przelewu poza Allegro. Nie możesz wykonać zwrotu z salda Allegro. Informacje o numerze rachunku do zwrotu są przesyłane w mailu po zarejestrowaniu formularza zwrotu przez Kupującego.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
zak_upy
#2 Obserwator

To proszę to zamieścić w regulaminie że sprzedawca jest obciążany kosztami za zwrot, a pieniądze mogły przyjść przez allegro ale już wrócić nie mogą. Kolejne przekręty allegro aby wydy.ać sprzedawców.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zak_upy pay biznes czyli zakup na cele firmowe , skoro udostępniasz zwroty od przedsiębiorców to musisz się liczyć z kosztami przelewów, udostępnianie pay biznes nie jest obowiązkowe .

oznacz moderatorów
zak_upy
#2 Obserwator

To nich zamieszczą to w regulaminie to sprawę skieruję gdzie indziej za kolejny przekręt allegro i obciążanie sprzedawcy .

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@zak_upy 

Wszystkie informacje znajdziesz tutaj. Zachęcam Ciebie do zapoznania się z tym artykułem.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@zak_upy Masz do tego prawo , niemniej jesteś przedsiębiorcą , dla własnego bezpieczeństwa powinieneś zapoznać się z zasadami oraz kosztami udostępnienia pay biznes  ,dla mnie to kula u nogi więc wyłączyłem .

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@mdrogeria  ten koszt przelewu to pewnie całe 1,50 zł. Że też @zak_upy  się chce robić TAKĄ dramę o TAKIE pieniądze. Swoją drogą może warto przemyśleć zmianę banku - wiele banków ma dziś darmowe przelewy zewnętrzne z kont firmowych, nawet ekspresowe. 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Health___Beauty wydawało mi się ,że wszystkie , ale może za blankiet biorą 

oznacz moderatorów
Health___Beauty
#16 Inspirator

@mdrogeria  Wszystkie na pewno nie. Ja przez wiele lat miałam konto firmowe w mBanku gdzie brali 1,50 nawet za przelew wewnętrzny z konta firmowego. Ale już ze 3 lata temu z niego zrezygnowałam więc nie wiem, może teraz nie biorą. 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Health___Beauty baardzo dawno nie płaciłem za przelewy czy wpłaty , w latach 90-tych jak się latało z druczkami ...to były czasy  ,3 przelewy do ZUS  ,2 do US +wpłata na konto  i leciało trochę grosza z kieszeni

oznacz moderatorów