anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot prowizji

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Mam pytanie klient złożył dwa zamówienia 0c82ad00-2691-11f1-9dcd-f1b1f5107d35 Płatność Pay potem 13313a30-2692-11f1-a479-a3d4264915e2 przelew z żabce, chyba nie ogarnął co zrobił i dzwonił że potrzebuje jeden produkt i tylko za jeden zapłacił w żabce 🙂 więc tego drugiego nie będzie odbierał bo za niego nie płacił 😄

Żeby ułatwić mu życie i nie mieszać, chciałem zwrócić mu na Allegro Pay a wróci do nas produkt który jest opłacony z Żabce, czy w razie co nie będzie problemu ze zwrotem prowizji jak oddam za inne zamówienie niż wróciło ?

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kostas11 Przy żadnym z tych zamówień nie widzę zgłoszonego przez klienta zwrotu. Najlepiej poinformuj go przy którym zamówieniu powinien wybrać tę opcję, a następnie zleć zwrot płatności, która jest przypisana do tego zamówienia .

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nat_not i nie będzie, on nie odbierze zamówienia bo dzwonił i mówi że zamawiał tylko raz, gościu tego nie ogarnie, nawet nie wie że zapłacił Pay, do mnie wróci paczka z zamówienia 13313a30-2692-11f1-a479-a3d4264915e2a chce mu oddać z zamówienia które opłacił Pay 😉

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kostas11 Rozumiem, że chcesz w ten sposób pomóc klientowi, ale jeśli chcesz uniknąć ewentualnych problemów z odzyskaniem prowizji, powinieneś zwrócić koszty za towar z zamówienia, które faktycznie do Ciebie wróci.

Klient sam powinien zadbać o wyprostowanie tej sprawy. Jeśli będzie miał z tym problem, zawsze może się do nas zgłosić. 

Natalia
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nat_not zgłosił się do Was a Wy walnęliście mi dyskusję 😞

Czyli dbamy o siebie i robimy se problemy, właśnie mam dyskusję i co śmieszne założoną przez allegro mimo że w systemie macie kiedy zleciłem zwrot !!! teraz instruujcie klienta co ma i gdzie ma szukać, a Was proszę o zamknięcie i likwidację ujemnych punktów za dyskusję 😞

3 kwi 2026, 11:09  cd34ab03-2f3c-11f1-a0a5-6d02d2704c95 - 320 zł 

Ja wiedziałem że tak będzie nie chce pisać na forum publicznym, jak chcesz to Ci napiszę prywatnie skąd to wiedziałem 😄

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kostas11 Proszę, sprawdź ten numer jeszcze raz. Nie mogę go wyszukać, jako ID dyskusji, zamówienia, ani płatności.

Wiktoria
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi to jest numer zwrotu płatności 🙂 odpisałem bo tak jak czułem jest problem, a sami se go stworzyliście, klient ma opłacone Pay i  o tym nie wie a drugie zamówienie opłacone przelewem w żabce i teraz oddałem mu za to co wróciło, czyli opłacone przelewem i pewnie pisali od operatora a on tego nie ogarnia 😞 a wystarczyło oddać za zamówienie Pay i było by po sprawie 😄

ps. dyskusje już zamknąłem itp. a Wy se dołożyliście roboty 😄