anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zwrot przesyłki z Czech

wiki0441
#13 Ambasador#

Witam, dziś przyjechał kurier DHL ze zwrotami z Czech. Przesyłki były za pobraniem. Kurier chce ode mnie 680zł. Towar w obu przesyłkach w sumie wart jest ok 80zł. Nie wiem askąd aż taka róniebca, bo chyba nawet koszt zwrotu nie może tak urosnąć. Co się stanie jak nie odbiorę tych przesyłek? Będą zutyliziwane, czy będą krążyć między Czechami a Polską, a mnie allegro będzie obciążać tymi kosztami?  Nie wiem, jak jest z obciążeniem kosztami, bo w historii operacji na allegro po wpisaniu tego numeru zamówienia pojawia się jedynie prowizja od sprzedaży. Nie ma kosztu zwrotu. Proszę o pomoc  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

komis-bell
#21 Demiurg#

@wiki0441 To były przesyłki nieodebrane przez kupujących czy zwroty w sensie - odstąpienia od umowy?

oznacz moderatorów

wiki0441
#13 Ambasador#

raczej nieodebrane- nie mam nic w systemie o zwrocie

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

No to najpewniej będą właśnie koszty zwrotu nieodebranych przesyłek 😕 Ciekawe tylko czemu aż 680 zł.
Wywal przesyłki pobraniowe z dostaw bo jak więcej osób nie odbierze przesyłek to zbankrutujesz.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@wiki0441 czy kurier chciał, abyś opłacił przesyłki pobraniowe? Czy masz opłatę za zwrot nieodebranych przesyłek na rachunku "rozliczenia z Allegro", czy na jakiejś zewnętrznej fakturze z DHL? Podaj proszę numer jednego z zamówień.

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów