anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka - gdzie można nadać taką przesyłkę?

Pokelando
#10 Popularyzator

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Dzień dobry.

Dzisiaj o godzinie 10:00 chciałem nadać paczkę Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka w automacie paczkowym:

2101904253283 AD01FK7VP8

Po zeskanowaniu zarówno zwykłego kodu jak i QR paczkomat Orlen wyświetlił komunikat o nieprawidłowym numerze. Zadzwoniłem na infolinię Orlen Paczki i konsultantka oznajmiła mi, że to nowa usługa wprowadzona w tym tygodniu; taką paczkę można nadać WYŁĄCZNIE zamawiając podjazd kuriera. Powiedziała też, że Allegro powinno o tym informować przy generowaniu numeru. Podkreśliła, że nie przyjmie jej żaden automat paczkowy ani punkt. Dla mnie jest to problem, bo nie mam czasu czekać cały dzień na podjazd kuriera. Jak się następnie okazało pierwszy punkt partnerski w pobliżu bez problemu przyjął paczkę. Czy mogę dostać sprawdzoną informację gdzie w końcu można nadawać taką paczkę, aby następnym razem uniknąć kłopotu?

oznacz moderatorów
54 ODPOWIEDZI 54

Health___Beauty
#16 Inspirator

@auto_z  no że też nikt nie na to nie wpadł wcześniej! Genialne rozwiązanie! 

oznacz moderatorów

Puzelek_pl
#11 Animator

chyba nie ma już takiej możliwości ...

oznacz moderatorów

auto_z
#7 Wielbiciel

chyba, że allegro premiuje np w pozycjonowaniu w zależności od ilości metod dostaw. Kiedyś był chyba SMART uzależniony od niektórych dostawców...  

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@auto_z  Jest taka stara zasada, ze jak sie o czymś nie ma pojęcia to nie należy się wypowiadać. Orlen paczka należy do programu Allegro Delivery i jej wyłączenie automatycznie wyłącza smarta w ofertach. 

oznacz moderatorów

_DAMPOL_
#8 Zapaleniec

Czyli przesyłki orlen zostaje nam wysyłać zamawiając kuriera, jestem w szoku troszkę, że taki bałagan zapanował na allegro i nikt nas nie uprzedził że takie coś będzie miało miejsce

oznacz moderatorów

garmland
#8 Zapaleniec

Jestem na allegro kilkanaście lat, bałagan był zawsze ale teraz idziemy do przodu w kierunku b...u. Powiedziałbym, że stanęliśmy na krawędzi, choć niektórzy mówią, że robimy już krok do przodu -:). Na takim rynku jak polski gdzie króluje zasada, że nie ma zasad pozostaje jedno - OMIJAĆ SYSTEM i wykorzystywać jego luki. Walka z monopolistą z góry skazana jest na przegraną. 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@_DAMPOL_  nie żebym broniła chorych pomysłów Allegro ale wysłali mailing w grudniu, że paczki Orlen z odbiorem w Żabce będą mogły być nadawane tylko przez podjazd kuriera. Fakt, że niektórzy (w tym ja) mieli takie paczki jeszcze przed oficjalną informacją i zostaliśmy postawieni pod ścianą. Póki co paczki można nadawać w punktach odbioru paczek (w sklepach, na stacjach Orlen itp). Ale docelowo ma być tylko odbiór przez kuriera.

oznacz moderatorów

_DAMPOL_
#8 Zapaleniec

Emaila nie dostałem, być może to kwestia mojej poczty.
Jednak sam pomysł że podjazdy kuriera będą jedynym rozwiązaniem to mocno nietrafiony pomysł - nie mam możliwości siedzieć i czekać na kuriera w magazynie gdzie jest 2c...
Zastanawiające komu to przeszkadzało, skoro działało to tyle czasu to dlaczego nie może działać dalej. 
Nowy rok - nowe problemy 😞

Serdeczne pozdrowienia

oznacz moderatorów

SushiSam
#8 Zapaleniec

Mam kwiatek do dyskusji o Orlenowch wysyłkach, dziś znalazłem na stronach Allegro. Zobaczcie gdzie Allegro kieruje z takimi paczkami.capture_20260113220337071.jpg  

oznacz moderatorów

SushiSam
#8 Zapaleniec

Dziś miałem do wysłania paczkę "Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka (Smart)" i wydarzył się cud, automat Orlen zaakceptował etykietkę i otworzył drzwiczki skrytki. 

oznacz moderatorów

Puzelek_pl
#11 Animator

Przecież zawsze otwiera. My tu cały czas się gardłujemy o paczki do Żabki.

oznacz moderatorów

SushiSam
#8 Zapaleniec

Niekoniecznie, przed świętami musiałem odwieźć do jakiegoś sklepu paczkę "Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka (Smart)" Pisałem o tym wcześniej, a dziś taka etykietkę zaakceptował paczkomat. 

oznacz moderatorów

Puzelek_pl
#11 Animator

Koniecznie 😉 Nie mogłeś nadać, bo była do Żaby. Etykiety są takie same. A teraz nadałeś, bo nie była do Żaby. To cała filozofia. Mam dzień, że nie mam ani jednej do Żaby, więc wszystko do maszyn, jak jest chociaż jedną to trzeba kuriera lub latać po dzielni i szukać punktu.

oznacz moderatorów

SushiSam
#8 Zapaleniec

Rozumiem, dzięki za info, dziwiłem i cieszyłem się, że tym razem się udało, dlatego napisałem. Czyli bajzel nadal trwa, a myślałem, że coś zmienili. 

oznacz moderatorów

kosmeteusz
#10 Popularyzator

To zamieszanie, którego doświadczyłeś jest częścią problemu.

oznacz moderatorów