anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kurier DHL (Delvery) nie odbiera paczek

EElektryka_com
#12 Orędownik

Wczoraj kurier DHL nie przyjechał po odbiór paczek mimo zlecenia, dziś też jest osobne zlecenie i przyjechał, ale tylko dlatego, ze miał paczki do nas, odmówił przyjęcia paczek bo nie ma miejsca, mówi, ze może ktoś przyjedzie jeszcze, albo nie. Ogólnie nic nie wie i nastawienie jest bardzo negatywne pt. "to mi nie pasuje w ogóle".

oznacz moderatorów
85 ODPOWIEDZI 85

P_GRAVinci
#7 Wielbiciel

To i ja dorzucę nieodebraną paczkę DHL AD0137G5D3. Proszę o interwencję...

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@P_GRAVinci Poprosiłem o interwencję. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@P_GRAVinci Zainterweniowaliśmy w Twojej sprawie do przewoźnika o jak najszybszy odbiór przesyłki 🙂

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

P_GRAVinci
#7 Wielbiciel

Niestety, po telefonie do DHL otrzymaliśmy odpowiedź, że na dzień dzisiejszy i jutrzejszy nie mają zlecenia na tą przesyłkę. Czy otrzymał Pan jakieś informacje odnośnie pojazdu? Czy Państwa interwencja powinna być oznaczona w systemie DHL?

oznacz moderatorów

AkcesoriaIT
#11 Animator

Dzień dobry,

Mimo że uruchomiliście system zgłaszania zmian z firmą DHL, sprawa wygląda stabilnie - raz na jakiś czas kurier po prostu nie przyjeżdża. Zgłosiłem paczkę w nowym formularzu zgłoszeń i zleciłem ponowny podjazd dzisiaj jako nową paczkę.

Proszę o wykreślenie ze statystyk jakości obsługi poniższej paczki: baa3d180-ba7a-11f0-bf36-f391d208ff49 Allegro Automat DHL BOX 24/7 (AD) AD018UKBV2

Czy planujecie jakieś inne rozwiązanie, które będzie zapobiegać takim sytuacjom proaktywnie, a nie tylko reagować na nie?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@AkcesoriaIT Zgłosiłam zamówienie do wykluczenia. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

stanar1
#8 Zapaleniec

Kiedy skończy się wreszcie ta patologia z DHL !!! Dzisiaj po raz kolejny DHL nie odebrał ode mnie paczek. Mało tego, niedawno oznaczyli paczkę jaką zamówiłem dla siebie jako doręczona a faktycznie nigdy jej nie doręczyli. Z żadną inną firmą kurierską nie ma problemu tylko z  DHL !! 

oznacz moderatorów

MiMary

@stanar1, przepraszam za utrudnienia 😞
Czy możesz podać numery nieodebranych przesyłek oraz numer niedoręczonej paczki? 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

stanar1
#8 Zapaleniec

We wrześniu jak zgłaszałem to do dzisiaj nikt mi nie raczył odpowiedzieć. Proszę bardzo: AD019Z5JY8, AD019Z5JX0, AD019YYH28, AD019YYH02, AD019YYGY6, AD019Z5JV4. Jak dzisiaj nie przyjedzie po te i nowe paczki to mnie chyba szlag trafi z tą Waszą wspaniałą usługą !

oznacz moderatorów

MiMary

Dziękuję, @stanar1. Skontaktuję się w tej sprawie z oddziałem i wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko ją dostanę. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

stanar1
#8 Zapaleniec

Chciałbym skontaktować się telefonicznie z przedstawicielem DHL na mój region i uzmysłowić mu jak ta firma działa na tym terenie. W jaki sposób mogę uzyskać nr telefonu ?

oznacz moderatorów

MiMary

@stanar1, interweniowaliśmy w oddziale, aby kurier na pewno odebrał dzisiaj od Ciebie oczekujące paczki. Przekazaliśmy Twoje uwagi i otrzymaliśmy informację, że ten rejon jest obsługiwany przez nowego kuriera. Najmocniej przepraszam za utrudnienia.
Jeśli chcesz skontaktować się z bezpośrednio przewoźnikiem, to jedyną możliwością jest kontakt przez infolinię DHL.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

stanar1
#8 Zapaleniec

Niestety, na obecną chwilę przesyłki nadal nie są odebrane i obawiam się że nie zostaną odebrane. Rozumiem że w takiej sytuacji Allegro przyśle jeszcze dzisiaj swojego pracownika po te przesyłki ?? Odsyłanie do infolinii jest jakąś kpiną, bo wszyscy chyba wiedzą jak one działają. Poproszę o kontakt telefoniczny do oddziału który obsługuje mój region

oznacz moderatorów

stanar1
#8 Zapaleniec

Proszę o PILNĄ interwencję w oddziale DHL, w sprawie podjazdu kuriera. Chciałem zamówić podjazd kuriera po paczki na dzisiaj ( 17 listopad) ale niestety, najwcześniejszy termin jaki mi pokazał to wtorek 18 listopada !Dlaczego ??? Nr podjazdu: AD6406151.  

oznacz moderatorów

MiMary

Cześć, @stanar1. Obecnie występują problemy po stronie przewoźnika, przez co nie można zamówić podjazdu na dzisiaj. Interweniowaliśmy w Twoim imieniu u DHL i poprosiliśmy o pilny podjazd dzisiaj. Jeśli zjawi się u Ciebie kurier DHL z doręczeniem przesyłek, to możesz przekazać mu przesyłki, do których utworzyłeś zlecenie na jutro. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

stanar1
#8 Zapaleniec

Mogę wyłączyć DHL z opcji dostawy ?? Tylko z tą firmą są ciągle jakieś problemy.

oznacz moderatorów

AkcesoriaIT
#11 Animator

Tak, ale nie bezpośrednio, ta opcja dostawy jest w ramach Allegro Delivery, czyli całego pakietu który musisz zaakceptować jeśli chcesz mieć wysyłkę SMART.
Czyli musisz być szczeliśliwysz po prostu...
(tak, chciałem napisać szczęściwszy :))

oznacz moderatorów

YaninaPL
#7 Wielbiciel

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   poproszę o pilną interwencję w sprawie przesyłki AD01AUEQK0 . Nadana 14go listopada o 9:18, wciąż nie została podjęta przez kuriera, mimo, że godzina graniczna na nadanie mijała dopiero o 14:00 w piątek, już dziś więc najpóźniej powinna być doręczona Klientowi. 

oznacz moderatorów

tellico
#9 Pomysłodawca

Ale za miesiąc będą jaja... Na szczęście da się wyłączyć DHL z dostawy. A nie... czekaj....

oznacz moderatorów

MiMary

Cześć, @YaninaPL. W jaki sposób nadałaś przesyłkę? Czy możesz podać dokładny adres punktu/automatu? 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów