Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, nigdy nie korzystałem z paczkomatów i chciałem to wypróbować. Opłaciłem produkt wraz z przesyłką i po 2-ch dniach w aplikacji widnieje info że towar czeka na odbiór. Nie dostałem natomiast żadnego kodu do odbioru paczki. Robiłem podwójne zamowienie i do drugiego otrzymałem kod. Sprzedawca nie odpowiada, tylko wysyła odpowiedzi kopiuj-wklej wygenerowane przez bota a dzisiaj paczka już zostanie odesłana spowrotem, bo na odpowiedź Allegro trzeba czekać kilka dni przez jakiś ślamazarny system Dyskusji.
I co, straciłem teraz pieniądze? Tak działa Allegro w 2025 roku i "SuperSprzedawcy" ich mega bezpieczeństwo zakupów? To są te nowoczesne i wygodne metody, które miały zastąpić kurierów i pocztę?
Co mam w tej sytuacji zrobić?
Wyczytałem że jak paczka zostanie nieodebrana to będę musiał zwrócić koszt transportu, towaru i magazynowaniu produktu, za który zapłaciłem i nie otrzymałem klicza do paczkomatu...!!
Niezłą macie politykę w tym Allegro, nigdy więcej nie zrobię tu żadnych zakupów, już temu i ali są 100 razy bardziej przyjazne konsumentowi.
@Client:109163837 dużo piszesz a mało szczegółów umieszczasz. Jaki paczkomat? jaki numer zamówienia? Ma email lub w aplikacji mobilnej nie dostałeś kodu odbioru?
Jak odstąpisz od zakupu to sprzedawca zwraca kwotę towaru i najtańszy koszt transportu w danej ofercie.
Nie widzisz co napisałem? Nie otrzymałem maila ani SMS-a. Jak mam odstąpić od zakupu? Jedyna opcją jaką widzę to zwrot, a jak mam zwrócić coś czego nie otrzymałem do rąk??
@Client:109163837 a nie uważasz że zamiast robić afere najprościej zadzwonić na infolinie inpostu ????? ( bo rozumiem że to paczkoamt inpost)
Nie używam apki inostu ale o ile dobrze kojarze to jeśłi jest aplikacja to nie ma kodów odbioru. Paczkomat otwiera sie zdalnie telefonem z aplikacji . Ale to musiałbys już doczytać albo dopytac na infolinii inpostu.
Sprzedawca tak czy inaczej nie wygeneruje Ci kodu, nie ma takich mocy. To musisz ustalic z przewoźnikiem
Aha . Jeśłi jeden kod Ci przyszeł a drugi nie to zobacz w tym samym smsie pod spodem czy nie ma drugiego kodu. Inna opcją jest że to multiskrytka i w jwdnej skrytce bedą dwie paczki. Ale to jak juz pisałem wszystko do ustalenia na infolinni przewoźnika
To nie inpost tylko ten allegrowy one box czy jak go tam zwał.
Otrzymałem sms, maila i automatyczne otwieranie drugiej przesyłki która dotarła tego samego dnia i nie było żadnego problemu, a tutaj wciska jakiś kit o awariach one box-ów i spamuje kopiuj-wklej wygenerowane przez bota, a dzisiaj paczka zostanie odesłana na mój koszt i nie z mojej winy. Niezle te zakupy na Allegro, jak tylko się uda rozwiązać sprawę kasuje tu konto.
@Client:109163837 cóż jeśli to ONE box to spróbujemy zadziałać inaczej . Być moze nasza moderacja coś pomoże.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Bedziecie w stanie zadziałać?????
@Client:109163837 nie odebrane paczki z AOB wracają "bezpłatnie"
Podaj numer zamówienia, które nie dostałeś kodu
@Client:109163837 zgłosiłeś zwrot tego zamówienia, jeśli chcesz odebrać przesyłkę, masz na to czas do 11 marca do końca dnia, ponieważ czas na odbiór został przedłużony. Skrytkę możesz otworzyć zdalnie za pomocą aplikacji. Gdy otworzysz aplikację Allegro w prawym górnym rogu znajdziesz symbol auta (tam są przesyłki do odbioru), następnie wystarczy, że klikniesz "otwórz skrytkę" i udostępnisz lokalizację aplikacji.
Kod odbioru możesz też sprawdzić w zakładce Moje zakupy, w szczegółach przesyłki.
Jeśli będziesz miał problem z otwarciem skrytki możesz zadzwonić na naszą infolinię, zgodnie z propozycją sprzedającego (tel. 616306997).
Dyskusję ze sprzedającym możesz zakończyć jako rozwiązaną, ponieważ wszystko z jego strony było okej i nie będzie mógł Ci pomóc w tej sytuacji.
Jeśli chcesz zrezygnować z zamówienia, możesz nie odbierać przesyłki. Wróci za darmo do sprzedającego.
Gdzie niby jest kod?? W drugiej przesyłce którą odebrałem 8 marca świecił się na pomarańczowo baner i otrzymałem SMS wraz z mailem. Nie interesuje czyja to wina, nie otrzymałem kodu do odbioru paczki i gdyby wróciła do sprzedawcy (nie z mojej winy, bo opłaciłem produkt i byłem go odebrać). Dostałem tylko jeden kod więc pomyślałem że to połączona przesyłka bo obiw paczko dotarły w ten sam dzień o tej samej porze.
Powinniście udzielić mi kod na maila(czego do tej pory nie zrobiliście) i przeprosić za utrudnienia.
Gdybym nie odebrał paczki w terminie 2 dni to ta trafiła by na mój koszt do sprzedawcy, musiałbym mu zwrócić koszt produktu i magazynowania! I to wszystko przez wasze zaniedbania w systemie!
@Client:109163837 tak jak wspomniała Monika - kod odbioru sprawdzisz w zakładce Moje zakupy, w szczegółach przesyłki (czyli w szczegółach dostawy, których nie uwzględniłeś na przesłanym zrzucie) oraz na stronie głównej Allegro, klikając w prawym górnym roku ikonę ciężarówki. Dodatkowo, jeśli pojawia się problem z otwarciem skrytki, to zachęcam do kontaktu z infolinią na numer 616306997 - gdzie doradca pomoże otworzyć skrytkę zdalnie.
Jeśli nie wyświetla się Tobie kod odbioru w szczegółach dostawy w zakładce Moje zakupy, ani po kliknięciu w ikonę ciężarówki w prawym górnym rogu na stronie głównej - to prześlij proszę zrzuty ekranu ze wskazanych miejsc. Będziemy mogli wtedy zweryfikować tą sytuację z działem technicznym.
Też myślałem że będą dwie przesyłki w jednej paczce bi dotarły tego samego dnia i został podany tylko jeden kod do odbioru.
Proszę o przedłużenie odbioru paczki nr A001Q0TYQ1 i anulowanie procedury zwrotu do momentu rozwiązania problemu odbioru z sprzedającym (nie wydał on mi kodu odbioru do paczkomatu, a dzisiaj mija termin odbioru). Niech będzie to wtorek 11.03.25 do godz 22.
Tylko, że sprzedawca nie zna kodu odbioru i nie jest uprawniony do jego uzyskania. Przewoźnik udostępnienia kod odbioru wyłącznie adresatowi.