@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry , proszę o interwencję , nie mogę nadac zamówienia numer eaf48030-ebdc-11f0-b184-13e39e1810c7 , w sklepie Żabka pojawia sie komunikat PACZKA NIE MOZE BYĆ NADANA ,POINFORMUJ KLIENTA .Proszę o szybką pomoc , zbliza się godzina graniczna .Dziękuję .
@Sa_nova napisał(a):
@Health___Beauty wyjaśniam jeszcze ten temat, co się stało i dlaczego pojawiła się taka sytuacja z DHL. Będę tutaj informować, gdy tylko będę miała więcej szczegółów.
@Sa_nova DPD też to dotyczy? Dreptałem do Żabki, ale na parkingu był kurier, zgodził zabrać się paczki za wyjątkiem tych, co są z odbiorem w Żabce. To był poniedziałek.
@Sa_nova Jasne, czekam. Tylko z orlenem było to samo - 4.12 automaty nie chciały przyjąć paczek a 6.12 wysłaliście informacje, że można je nadawać tylko kurierem. Więc spodziewam się jutro maila pt. „paczki DHL z odbiorem w żabce nadasz tylko przez podjazd kuriera” 🙄
@cudaswiata-sklep, @Health___Beauty przepraszam was za poprzednie informacje. Otrzymałam początkowo błędną odpowiedź w sprawie nadań w punktach żabka paczek DHL.
Zgodnie z tym jak komunikujemy w tym artykule - paczki DHL, można nadawać w punkcie DHL POP lub automacie DHL BOX 24/7 albo przekaż kurierowi DHL. Powinny one być prawidłowo przyjmowane przez pracowników żabki oraz automaty - gdyby znów pojawiał się problem z nadaniem, to dajcie proszę znać.
Zmiana z brakiem możliwości nadawania paczek w punktach żabki, dotyczyła jedynie przewoźnika Orlen.
Dziękuję , ale czy na pewno paczki dhl AD można nadawać w automacie DHL BOX 24/7 ? Od kiedy ? Bo w zeszłym roku próbowałam wielokrotnie w automacie Dhl i zawsze skończyło się na nadaniu w żabce obok .
@cudaswiata-sklep Tak na pewno. A jeśli będziesz miał z tym problem, daj znać.
ok sprawdzę i dam znać , a moje dzisiejsze zamówienie raczej już nie pojedzie , godzina graniczna dawno minęła a paczka nadal standardowo w lezy punkcie .
@Health___Beauty napisał(a):
@pecela Już @Sa_nova potwierdziła, że zrobili to co z Orlenem tylko ups jak zwykle zapomnieli uprzedzić sprzedawców.
@Health___Beauty Ja w poniedziałek miałem paczki AD DPD i akurat był kurier na parkingu, więc zapytałem czy weźmie ode mnie paczki. Stwierdził że nie ma problemu, jeśli tylko nie ma odbioru w Żabce. Więc DPD zapewne tez to dotyczy, wszyscy wiedzą o zmianach oprócz sprzedawców i Allegro....
@drekenzes Skoro tak było to zapewne masz rację. Ale spoko, 3 dni po fakcie allegro wyśle nam maile ze paczki można nadawać tylko przez podjazd kuriera.
tak to jest jak się buduje sieć allegro delivery a potem się zderza z rzeczywistością - żabki są żeby kupować małpki i fajki a nie żeby robić za punkty nadania i odbioru paczek.