@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry , proszę o interwencję , nie mogę nadac zamówienia numer eaf48030-ebdc-11f0-b184-13e39e1810c7 , w sklepie Żabka pojawia sie komunikat PACZKA NIE MOZE BYĆ NADANA ,POINFORMUJ KLIENTA .Proszę o szybką pomoc , zbliza się godzina graniczna .Dziękuję .
@cudaswiata-sklep weryfikuję problem i wrócę z informacją.
W automatach DHL też "błąd systemu". Nowy rok stare problemy :))))
@Health___Beauty dzięki za sygnał! Dodałam to do zgłoszenia i wrócę gdy otrzymam odpowiedź.
@cudaswiata-sklep dla paczki ze wskazanego zamówienia, należy zamówić podjazd kuriera. Nie będzie możliwości nadania w żabce paczki, która jest kierowana do żabki.
@Health___Beauty czy możesz proszę podać przykładowy numer zamówienia lub przesyłki, przy której pojawił się problem z nadaniem w automacie? Czy udało się może nadać przesyłkę w jakimś innym automacie?
@Sa_nova 123ee3c0-ec22-11f0-948b-b3e3e26b4674
nie udało się nadać, 2 automaty pokazywały błąd, zamówiłam kuriera.
Nie będzie możliwości nadania w żabce paczki, która jest kierowana do żabki.
Kolejna dobra zmiana, o której zapomnieliście poinformować sprzedawców?
@Health___Beauty tutaj taka sama sytuacja - czyli przesyłka powinna być nadana przez podjazd kuriera.
Konsultuję kwestię tej zmiany i jej komunikację. Dam znać gdy tylko dowiem się więcej.
Rozumiem, że w moim przypadku nadam w końcu w tym punkcie, gdyż jest to DHL?
@cudaswiata-sklep Przecież @Sa_nova @napisała, że musisz zamówić kuriera. Wygląda na to że zrobili to samo co z Orlenem tylko jak zwykle zapomnieli uprzedzić sprzedawców o zmianie.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Właśnie udało sie nadać , było to Allegro Odbiór w Punkcie DHL (AD) (Żabka , prosze o konkretna odpowiedź których paczek nie można nadawać w żabce .
Zmiana dotyczyła Orlen odbiór w Żabce, a nie DHL odbiór w Żabce, bo takie mam zamówienie.
@cudaswiata-sklep no szok 🙂 a ja myślałam że Orlen 🙂
@cudaswiata-sklep Jak nowy pracownik Żabki to czasami trzeba zwrócić mu uwagę by czytał tylko ten dolny kod (dłuższy), bo górny nie wchodzi.
To przesyłka Allegro DHL czy Allegro Delivery Kurier DHL? To są dwie różne firmy kurierskie.
@pecela Obie do tej pory można było nadawać i w automatach, i w żabkach. Wygląda na to, że już nie można.
Pytanie czy PointPack nie oddzielił w swoim systemie Allegro Delivery jako osobnego przewoźnika. Jeżeli tak, to próba nadania jako np DHL eCommerce się nie uda (bo to nie jest ich przesyłka).
Spróbuj się dopytać pod bok@pointpack.pl o nadawanie tych przesyłek w tej Żabce. PointPack odpowiada za przesyłki w punktach takich jak Żabka, Lidl, Biedronka, Kaufland, Inmedio itp. w zasadzie bez względu na przewoźnika.
@Health___Beauty jeszcze wczoraj mi przyjęli taką paczkę Allegro Delivery DHL w Żabce do Żabki.
aczkolwiek, był chwilowy problem z nadaniem, lecz jakoś za drugim razem udało się.
Dzisiaj też mam jedną, ciekawe czy będę mógł również....
@Halfrunt super, że Ci wczoraj przyjęli ale dziś już nie przyjmują.
@Health___Beauty wyjaśniam jeszcze ten temat, co się stało i dlaczego pojawiła się taka sytuacja z DHL. Będę tutaj informować, gdy tylko będę miała więcej szczegółów.