Witam, posiadam paczkę w doręczeniu AD02760TN1, która otrzymała status "Odbiorca odmówił przyjęcia - Rezygnacja klienta" mimo, że w żaden sposób z przesyłki nie rezygnowałem. Paczka jak była w doręczeniu od 11:10:33 tak otrzymała powyższy Status 15:49:59 dzisiejszego dnia (15.04.2026)
Co w takim przypadku można zrobić? Czy przesyłka może trafić do alternatywnego pobliskiego punktu?
Niestety tu oznacza to zwrot do nadawcy. Po odmowie odbioru przesyłki doręczanej pod adres, idzie od razu zwrot do nadawcy, bez awizacji w punkcie odbioru. Wynika to z prawa pocztowego i przewoźnik nie ma tu w zasadzie nic do powiedzenia.
To w takim wypadku co mam zrobić jeżeli chce otrzymać ten towar? Sprzedawca ma znów go wysłać?
@muchul212 już wyjaśniam status Twojej przesyłki z oddziałem. Wrócę do Ciebie z informacją.
@muchul212 dzięki za cierpliwość! Punkt do którego była kierowana przesyłka odmówił jej przyjęcia, stąd status. Jutro odbędzie się kolejna próba doręczenia, w razie braku miejsca w punkcie paczka zostanie przekierowana do innego.
Super, bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam!