anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z przesyłką AD02760TN1

MAMY ROZWIĄZANIE!
muchul212
#2 Obserwator

Witam, posiadam paczkę w doręczeniu AD02760TN1, która otrzymała status "Odbiorca odmówił przyjęcia - Rezygnacja klienta" mimo, że w żaden sposób z przesyłki nie rezygnowałem. Paczka jak była w doręczeniu od 11:10:33 tak otrzymała powyższy Status 15:49:59 dzisiejszego dnia (15.04.2026)

Co w takim przypadku można zrobić? Czy przesyłka może trafić do alternatywnego pobliskiego punktu?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@muchul212

Niestety tu oznacza to zwrot do nadawcy. Po odmowie odbioru przesyłki doręczanej pod adres, idzie od razu zwrot do nadawcy, bez awizacji w punkcie odbioru. Wynika to z prawa pocztowego i przewoźnik nie ma tu w zasadzie nic do powiedzenia.

oznacz moderatorów
muchul212
#2 Obserwator

To w takim wypadku co mam zrobić jeżeli chce otrzymać ten towar? Sprzedawca ma znów go wysłać?

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@muchul212 już wyjaśniam status Twojej przesyłki z oddziałem. Wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@muchul212 dzięki za cierpliwość! Punkt do którego była kierowana przesyłka odmówił jej przyjęcia, stąd status. Jutro odbędzie się kolejna próba doręczenia, w razie braku miejsca w punkcie paczka zostanie przekierowana do innego. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
muchul212
#2 Obserwator

Super, bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

oznacz moderatorów