anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmieniliśmy sposób obliczania czasu na odbiór przesyłki z Allegro One Box

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

Wcześniej mieliście 2 dni robocze na odbiór przesyłki z Allegro One Box. Do czasu na odbiór nie wliczaliśmy weekendów i świąt. Obecnie do czasu na odbiór wliczamy weekendy i święta. To oznacza, że macie teraz 2 dni kalendarzowe, by odebrać swoją przesyłkę.

Przykład:

Przed zmianą: przesyłkę dostarczyliśmy do Allegro One Box w piątek o 16:00. Na odbiór przesyłki jest czas do 16:00 we wtorek

Po zmianie: przesyłkę dostarczyliśmy do Allegro One Box w piątek o 16:00. Na odbiór przesyłki jest czas do 16:00 w niedzielę

W Allegro Delivery nadal macie:

• 2 dni robocze, aby odebrać przesyłkę z Allegro One Punkt
  • 3 dni robocze, aby odebrać przesyłkę z punktów i automatów ORLEN Paczki.
   Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

Joker1470
#2 Obserwator#

Dzień dobry, czy wciąż jest możliwość przedłużenia czasu na odbiór przesyłki? 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Joker1470 Tak.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Joker1470
#2 Obserwator#

W jaki sposób? 🙂

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Joker1470  napisał(a):

W jaki sposób? 🙂

Trzeba poprosić tutaj na forum....

Joker1470
#2 Obserwator#

W takim razie uprzejmie proszę o przedłużenie czasu na odbiór przesyłki A001KFRA79 o 24h 🙂 będę bardzo wdzięczny  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Joker1470 Przedłużyłam czas na odbiór tej paczki.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lopkam
#7 Wielbiciel#

dzień dobry, chciałabym prosić o przedłużenie odbioru przesyłki o numerach A001KJ8709. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

lopkam
#7 Wielbiciel#

nie potrafie usunąć tej wiadomości. Przesyłka została juz przedłużona. Dziekuje

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@nat_not OK, to poproszę jeszcze o informację kiedy zmienicie sposób obliczania czasu nadania. Chodzi o to, żeby za nadaną uważano paczkę terminowo umieszczoną w maszynie, a nie łaskawie wyjętą przez kuriera po 3 czy 5 dniach. Bo naprawdę już mi się nie chce co chwilę pisać próśb o wykluczenie z terminowości

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @TomBanknoter. Tak jak wspomniałam w Twoim wątku, przekazałam prośbę o interwencję do oddziału, który realizuje odbiory w Twoim rejonie. Zgłoszenie już trafiło do oddziału. Przepraszam za utrudnienia i mam nadzieję, że sytuacja się poprawi. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@MiMary Dziękuję, dobre i to, ale miałem raczej na myśli rozwiązanie systemowe 😎

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@TomBanknoter O takim rozwiązaniu systemowym to tylko sobie możemy pomarzyć.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@kolekcjoner608 Ale kiedyś to tak właśnie działało - chociaż wtedy nie było jeszcze przewspaniałego Allegro One. A od czasu do czasu Allegro wraca do dawnych sprawdzonych rozwiązań, bo się okazują lepsze od nowoczesnych wydumek

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

Paranoja.

Mam głównie klientów biznesowych. Nie pracuja w soboty i niedziele.

Żaden odbiorca biznesowy nie będzie w weekendy szorował do zielonego bluszcza.

Czy mogę w treści aukcji - w opisach, największą czcionką umieścić tę informację:

"kupując w piątek - masz czas do niedzieli. W poniedziałek Twojej paczki już nie będzie !!!

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:60415957 Widzę, że paczka została już odebrana. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:60415957
#1 Nowicjusz#

Zakupu dokonalem 23/01/2025 , 24/01 zmieniliscie zasady dostarczania czego nie mogłem wiedziec w momencie zakupu, bylem pewny ze moge odebrac w poniedzialaek, napisalem tez prosbe o przedluzenie terminu odbioru, to zagranie nie fair, a poze tym zakupy przed zmiana regulaminu powinny byc traktowane po starych zasadach , prawo nie dziala wstecz. W zwiazku z tym oczekuje zwrotu kosztów wysylki.

oznacz moderatorów