anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czego kurier Allegro One nie odbiera przesyłek?

Sajjuk1997
#2 Obserwator#

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Złożyłem zamówienie na Allegro (id: c1517ae3-234a-11f0-ac66-e1bd4376874a) w niedzielę (27.04.2025). Nie zostało ono jednak odebrane w dniu wczorajszym (28.04.2025) jak to miało być - podejrzewam, że w dniu dzisiejszym też nie zostanie (29.04.2025). Kurierem przesyłki jest kurier Allegro One (zachęciło mnie to, że mam usługę smart) - co akurat okazało się chyba błędem.

Dzwoniłem do sprzedającego, poinformował mnie, że często u niego zdarza się, że kurier Allegro One nie odbiera od niego przesyłek oraz, że na ten moment ma wiele paczek do nadania przez tego właśnie kuriera.

Zależy mi na tym, żeby paczka dotarła do mnie jak najszybciej, dlatego chciałem się skontaktować w jakiś sposób z operatorem. Niestety nie mogę znaleźć żadnych informacji, jak mógłbym się dodzwonić gdziekolwiek także proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Sajjuk1997
#2 Obserwator#

Dodatkowo podsyłam numery przesyłek:
A00204E2Q8
A00204E2T2
A00204E2R6

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Sajjuk1997 W tej sprawie musi się z nami skontaktować sprzedający. Wtedy będziemy mogli wyjaśnić dlaczego kurier nie pojawił się po odbiór przesyłek oraz sprawdzić czy faktycznie odbiór został zamówiony. Sprzedający ma również możliwość złożenia reklamacji dotyczącej usługi dostawy. 

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Sajjuk1997
#2 Obserwator#

Przed chwilą jeszcze raz zadzwoniłem do sprzedawcy. Poinformował mnie, że w dniu dzisiejszym znowu kurier nie przyjechał, a ma coraz więcej przesyłek do nadania. Najwyżej po prostu zrezygnuję z zamówienia i zamówię jeszcze raz - tym razem nie korzystając już z usług Allegro One.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Sajjuk1997 przykre ale to tak działa tu masz wątek sprzedawcy https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/kurier-allegro-one-nie-odbiera-paczek/m-p/... 

ps. pamiętaj że nikt Cię nie zmusza, sprzedawcy udostępniają różnych przewoźników 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów