Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam, klientka dokonała zakupu z dostawą Allegro One Box , umieściłem przesyłkę w dn. 19.05.2025 w Automacie Allegro One , tego samego dnia o godz. 12.25 przesyłka została odebrana, po czym ślad po niej się urywa, konsultanci zgłosili interwencję - do dnia dzisiejszego nikt z odpowiedzią e-mailową nie powrócił. Przesyłka magicznie odebrana przez kuriera Allegro One znikła, klientka natomiast otworzyła dyskusję jak również dzwoniła że to zamówienie na prezent i zależy jej żeby dotarło do 23.05.2025 , co jeśli otrzymam negatywną opinię ,przecież ewidentnie to kurier Allegro zawalił sprawę, ja wywiązałem się i poprawnie nadałem przesyłkę. Pewnie opinii nie usuniecie i mimo to że nie jest to moja wina będzie widniała ona na moim koncie niesłusznie a kupująca zostanie z niczym... numer przesyłki : A0023PE8Q4
@TopBrand_Outlet spytaj się czy ktoś go zmuszał do tego przewoźnika i że masz też w ofercie innych przewoźników co doręczają paczki na drugi dzień 😄
Masz rację , ale wiesz w czym tkwi problem ? Statusy śledzenia tych przesyłek i informację co się dzieję z przesyłką na infolinii są zerowe, te metody dostawy są niby fajne ale terminowości zero , allegro traktuję sprzedawców jak zło konieczne. A niestety z tego co widzę usuwając metody dostaw allegro one nie mam oznaczenia smart.
@TopBrand_Outlet Rada - nic nikogo nie pytaj, zwłaszcza jeżeli chodzi o AD, od razu wal reklamację - wiem z autopsji że takie działanie ma wyższy priorytet. Złożenie reklamacji w wypadku AD to jedyna fajna rzecz - bo jest dużo prostsze niż w wypadku jakiejkolwiek innej formy dostawy. Minuta i po robocie.
@TopBrand_Outlet z tego co widzę, dział logistyczny weryfikuje sprawę. Niebawem powinieneś otrzymać informacje w tej sprawie.
Rozumiem że kupująca otrzyma zwrot środków z Allegro Protect? Finalnie zostałem bez produktu ponieważ to wasz kurier zgubił paczkę i jeszcze mam zwrócić środki kupującej ?
@TopBrand_Outlet to tak nie działa, Ty oddajesz kasę a reklamację składasz allegro i dostaniesz kasę, kupujący nie dostał towaru więc nie jest stroną 😞 z Protect tego nie wypłacają 🙂
@TopBrand_Outlet pozostaje Ci reklamacja 😞
Przesyłka została zagubiona
Przesyłka została przygotowana przez nadawcę