Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Mam ten sam problem, kupony z tego tygodnia nie da się wykorzystać 😞
W moim przypadku również ten problem wystąpił. Pozostał mi jeden kod do realizacji i wyskakuje komunikat, że wykorzystałem limit na wymianę kodów na monety. Druga sprawa w samej aplikacji wskazuje mi tygodniowy limit 30/50 mimo to nie mogę już robić wyzwań ponieważ aplikacja wskazuje że przekroczyłem już tygodniowy limit. O co chodzi? Przecież powinienem mieć możliwość zgarnięcia jeszcze 20 monet w tym tygodniu?
Też mam tego bugda, tylko dla 30/30 bo już jedno zadanie wykonałem a drugie chciałem wymienić. Ale licznik jest zablokwoany, tzn zadania nie mam, ale licznik pokazuje jak ma.
Serio z tą apką to mam wrażenie, że to jakas wersja alfa bo od tygodnia same problemy - allegro chciało dobrze, ale brak przygotowania.
@wkossak1 już to weryfikuję, wrócę do Was z informacją.
Teraz nagle wskaźnik tygodniowego limitu zmienił się z 50 na 30. Zaczęło pokazywać od tego tygodnia, że można zebrać MAX 30 punktów za zadanie? Nie rozumiem, jest to błąd. Bo w poprzednim tygodniu po osiągnięciu 30 punktów nie mogłem dalej wykonywać zadań. Z tą różnicą, że w tamtym tygodniu wskaźnik pokazywał 30/50.
Dokładnie to samo, nie mam zadań a mam pokazane 30/30.
A powinieniem mieć 30/50 i możliwość jeszcze wykonania 20 pkt.
Mam taki sam problem jak inni użytkownicy, w aplikacji GamEXP mam tylko 30/30 w tym tygodniu, a powinno być 50zł według zasad. Zadanie wykonałem, dostałem 3x kod na SMART monety za 10zł i jak go próbuje wbić to mam komunikat:
"Przekroczyłeś tygodniowy limit wymian kodów na monety. Spróbuj ponownie w przyszłym tygodniu."
Mam ten sam problem. Nic nie dziala ani mi ani znajomemu. Oboje mamy po kuponie z poprzedniego tygodnia.
Dobrze wiedzieć, że to nie tylko u mnie. Może coś z tym zrobią. Też mam limit 30zł na ten tydzień
To bardzo dziwne, bo pula wciąż się pomniejsza. Na tę chwilę 40 smart monet 'przepada'. Czekam na dalszy rozwój sytuacji. Irytująca jest niemożliwość realizacji kodów na platformie z powodu 'przekroczenia limitu' jest to błąd i powinien zostać naprawiony. Pozdrawiam
No mega słabe bo pula leci a wiele osob jest zblokowane, kto sobie wzial to leci dalej… no masakra
ten sam problem mam, moze jutro naprawia
@wkossak1 @Jimmy6546 @Mari_Neo @pabloss_13 @Artiv2134
Otrzymałyśmy odpowiedź, z której wynika, że w przypadku monet z kodów i ich limitów tydzień nie jest liczony od poniedziałku do niedzieli. Limity tygodniowe dotyczą ostatnich 7 dni (168 godzin).
Przykład dla limitu wynoszącego 1 na tydzień:
jeśli ktoś wymieni 1 kod w poniedziałek o 12:00, to będzie mógł wymienić kolejny kod najszybciej w następny poniedziałek o 12:01; jeśli wymienił we wtorek o 13:00, to kolejny wymieni najszybciej w następny wtorek o 13:01.
a co z limitem 30/50?
Dzięki Natalia za info, ale rozwiazanie słabe bo teraz kwestia, pierwszy kupon odebrałem piątek, kolejny sobota i niedziela.
to teraz mam tak samo odbierać kolejne kupony jeden w piątek sobota i niedziela?
beznadziejne rozwiazanie by to trackować…
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Tylko jeśli każdego tygodnia według zasad miało być 50/50 monet do zgarnięcia to dlaczego po resecie jest 30/30 monet a nie 50/50 w tym tygodniu?
Dokładnie. Już w zeszłym tygodniu miałem problem bo zdobywając 30 punktów i nie mogłem dozbierać pozostałych 20 a limit tygodniowy wyświetlał 30/50. Od dzisiaj widzę 30/30 wykonując jedno zadnie wciąż jestem zablokowany, a powinienem mieć szansę na pozostałe 20punktów?
@AsphyxV Wyjaśniam tę kwestię z odpowiednim zespołem.