anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ALLEGRO PROTECT WS. KONT W GRZE

MAMY ROZWIĄZANIE!
patryk250202
#7 Wielbiciel#

Witam,

jak wygląda sytuacja kiedy kupie konto do gry (w której sprzedaż/kupno kont jest nie do końca legalne) przez Allegro lokalnie, a sprzedający po upływie np.2-3 miesięcy zwróci się do wydawcy gry o kradzież konta, i w ten sposób zostaje bez konta. Czy allegro chroni mnie przed takim incydentem ?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
LEW433
#21 Demiurg#

Nie kupuje się podejrzanych ofert, chroni Allegro, masz rekalamcję, dyskusję i możliwe że jak nie zostanie sprawa rozwiązana możliwe ze rekompensatę, ale nie tak od ręki.

oznacz moderatorów
Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Raczej nie, bo sprzedaż kont jest zabroniona w regulaminie, a same oferty są usuwane.

Ale niech się wypowie Moderacja

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@patryk250202 w takiej sytuacji możesz w przeciągu 2 lat skorzystać z prawa do rękojmi oraz jeśli dokonałeś zakupu na Allegro Lokalnie możesz złożyć wniosek do Allegro Protect. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

No, czyli zalegalizowano handel nielegalnymi przedmiotami.

Masz odpowiedź Allegro, więc śmiało kupuj.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Crow_Empire tego nie napisałam, ale jeśli dojdzie już do takiej sytuacji kupujący ma prawo skorzystać z tych opcji. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Crow_Empire
#14 Krzewiciel#

Czyli wszystko ok. Handel zabronionymi produktami jest nielegalny, ale gdy już dojdzie do takiego handlu można się ubiegać o rekompensatę z Allegro Protect, czyli został ten handel zalegalizowany. Ogólnie absurd, ale nie wnikam 🙂 Pozdrawiam Ola.

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#12 Orędownik#

Normalnie możesz sobie zamówić działkę koksu, a jak Ci sprzedawca wyślę mąkę poznańską, to możesz się zgłosić do Allegro Protect 😀

oznacz moderatorów
kaliszaneczka-x
#15 Entuzjasta#

Odradzam. Jest sporo ludzi, którzy uczciwie handlują takimi bzdetami. Ale jest też masa oszustów. Możliwość chociażby przejrzenia komentarzy sprzedającego i wystawienia własnego to podstawa bezpieczeństwa. W tych dziedzinach jest masa oszustw z obu stron. Raz krzyczy klient, że kupił i mu konto zbanowali. Innym razem krzyczy sprzedający, że klient konto dostał i zgłosił się z bajką do projecta... Kupowanie z lokalnego to proszenie się o kłopoty. A ja naprawdę nie mam normalnie nic przeciwko, sama surkami w jednej niszowej gierce handluję. Ale u mnie wszyscy się znają, co oznacza, że nikt  dziwnych akcji nie robi, bo potem wstyd mogłoby mu być wejść. Natomiast sądząc tu z postów to w innych grach jest naprawdę dużo gorzej.

oznacz moderatorów