anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Awaria Allegro, czy wina banku?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Remek621
#8 Zapaleniec

Allegro nie prekierowuje na stronę banku.

oznacz moderatorów
83 ODPOWIEDZI 83
RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Remek621 czy możesz doprecyzować sprawę? Czy niedogodności pojawiają się w wersji przeglądarkowej, czy w aplikacji Allegro?

Basia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Remek621
#8 Zapaleniec

Dziękuję za reakcję. Wypełniłem formularz opcje dostawy, klikam "Płacę" i mam puste okno. Nic się nie dzieje. Działam z PC, Firefoks 115.37 oesr 64 bity. System Windows 7.

oznacz moderatorów
Remek621
#8 Zapaleniec

Zapomniałem dodać, że kilkakrotnie anulowałem płatność i ponawiałem z tym samym skutkiem.

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Remek621 skonsultuję sprawę i wrócę do Ciebie. 

Basia
oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Remek621 wystąpiły chwilowe problemy z płatnościami, ale sytuacja została już rozwiązana 🙂 

Basia
oznacz moderatorów
Remek621
#8 Zapaleniec

W takim razie dziekuję i kończę wątek i pozdrawiam

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
jakubmj
#1 Nowicjusz

Sytuacja nie została rozwiązana. Mam taki sam problem z Inteligo.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@jakubmj Widzę, że dzisiejsze zamówienia udało Ci się opłacić z konta Inteligo. Czy dobrze rozumiem, że problem już nie występuje?

Natalia
oznacz moderatorów
ms3007
#9 Pomysłodawca

U mnie to samo drugi dzień, też mam inteligo

oznacz moderatorów
Gosia1373
#8 Zapaleniec

Sytuacja jest cały czas problemowa. Mam to samo z Inteligo. Gdy wpisuję hasło pojawia się informacja: zły format hasła. Na konto banku loguję się bez problemu. Wcześniej na Allegro nigdy nie miałam problemów z przelewami, zawsze płaciłam przez przelew iPKO.

oznacz moderatorów
Gosia1373
#8 Zapaleniec

Ponawiam temat. Sytuacja jest cały czas problemowa. Płacę przelewem przez iPKO. Gdy po wpisaniu numeru klienta chcę wprowadzić hasło pojawia się informacja: zły format hasła. Wcześniej na Allegro nigdy nie miałam problemów z przelewami, zawsze płaciłam przez przelew iPKO. Wstępnie myślałam, że to awaria banku, jednak na konto banku loguję się bez problemu. Próbowałam dzisiaj 4 razy i za każdym razem bezskutecznie i taka sama informacja bez możliwości przejścia dalej na stronę banku ( nie płacę blikiem ).

oznacz moderatorów
outdoor-bazar
#10 Popularyzator

U mnie podobna sytuacja. Chciałem wczoraj kupić używany telefon (w opcji "kup teraz") i po wybraniu metody dostawy oraz formy płatności "szybka wpłata" (przelew przez PKOBP czyli iPKO), a następnie kliknięciu "kupuje i płacę" serwis próbuje przenieść mnie do strony logowania banku, ale pojawia się tylko pusta strona na przeglądarce i nic więcej...
Podjąłem kilka prób i za każdym razem to samo (za każdym razem musiałem klikać "Anuluj płatność", odczekać jakiś czas, by podjąć kolejna próbę zapłacenia za zakup).  Dziś rano to samo, więc wysłałem do sprzedawcy prośbę o anulowanie transakcji.
Natomiast bez problemu zalogowałem się przed chwilą na moje konto iPKO poprzez normalną stronę internetową iPKO i nie widzę żadnych komunikatów banku o ewentualnych awariach.

oznacz moderatorów
KRZAGA_Outlet
#12 Orędownik
oznacz moderatorów
outdoor-bazar
#10 Popularyzator

Tez miałem wczoraj (jakoś miedzy godziną 15:00 a 17:00), problem z płatnością poprzez iPKO, tylko u mnie po wybraniu metody dostawy i kliknięciu "Kupuje i płacę" gdy Allegro próbowało mnie przekierować na stronę logowania do iPKO, to wyświetlała się tylko pusta strona i nic więcej...  Podejmowałem próby kilkakrotnie (za każdym razem najpierw anulując płatność), ale dzisiaj rano jest dalej to samo...

oznacz moderatorów
Gosia1373
#8 Zapaleniec

To wygląda na jakiś problem z PayPal, jakby z chwilą logowania w celu dokonania transakcji przez Bank PKO BP powstawał jakiś błąd, niemożliwy do przejścia. Najgorsze jest to, że często korzystam z Allegro i tylko taką formę płatności stosuję i nie wiem jak dalej dokonywać zakupu.🥺

Na stronę banku loguję się bez problemu, błąd logowania musi być po jakiejś innej stronie.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Gosia1373 @KRZAGA_Outlet @outdoor-bazar @jakubmj 

Konsultuję tę sprawę. Kiedy będę wiedzieć więcej, odezwę się ponownie.

Natalia
oznacz moderatorów
Lamis1967
#7 Wielbiciel

od dwóch dni allegro nie przekierowuje mnie do banku, co robić?

oznacz moderatorów
seginus-vmx
#7 Wielbiciel

Witam podczas płatności bramka kieruje do ipko, tam na ekranie wprowadzania hasła dostaję czerwony komunikat 'Format hasła jest niepoprawny. Wprowadz hasło ponownie'

i ten komunikat pojawia sie za kazdym razem.
Problem zaczął się dzisiaj tj 2026/07/07/wtorek.

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@seginus-vmx Jeśli problem pojawia się już po przekierowaniu na stronę logowania iPKO, konieczny jest kontakt z bankiem w tej sprawie. 

Natalia
oznacz moderatorów