Brak opcji rozłącz te same oferty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie potrafię pojąć komu takie "testy" bez wiedzy użytkowników (ba! wbrew im!), mają pomóc. Chyba tylko "górze", która musi się wykazać i pokazać. A że sprzedaż leci, to "normalne i chwilowe przy tak innowacyjnych zmianach".
Powoli, ale sukcesywnie ubijają serwis z którym jestem przeszło od 20 lat (a ładne parę rzeczy im wyszło w tym czasie, nawet bardzo wyszło na plus - chociażby programy rat 0%, opcje odroczonych płatności, raty PayU, przesyłki "smart" itd.).
Żeby zwykłe wyszukiwanie produktów było utrudnione? W 2024 roku?
Jednocześnie, coraz częściej, i lepiej jest wyszukiwać "poza Allegro" bo niejednokrotnie zdarza się, że tak jest po prostu taniej.
Cytując internety: „No ja p******. Powinno wyjść inaczej.”
-------------------------
Rozwiązanie?
Na razie działa: kupujesz przez przeglądarkę gdzie jesteś zalogowany, ale szukasz w tej samej przeglądarce - "nie zalogowany" w trybie incognito.
-------------------------
p.s poniżej wyszukiwanie „grześki w czekoladzie” z zalogowanego konta, oraz to samo wyszukiwanie, ta sama przeglądarka (tu akurat Firefox) ale w trybie incognito...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
nie wyrażam zgody na udział w żadnych testach, nic nie można znaleźć, oferty nieczytelne, proszę o przywrócenie przycisku rozłącz oferty,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Królik doświadczalny nie ma prawa głosu a jako wybrany powinnaś być wdzięczna portalowi.😃
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Beata_21_ Nikogo o to się tu nie pyta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Allegro nie interesuje Twoja niezgoda. Wyloguj, znajdź oferty i zaloguj celem kupna
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Niestety zasłaniają się regulaminem gdzie jest napisane, że mogą robić takie testy, chociaż zgodnie z tym regulaminem testy mają cel i nie za bardzo widzę czy go już nie osiągnęli wkurzając użytkowników 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Proszę podać mi datę kiedy te głupie testy się rozpoczęły , w których allegro sobie wybrało użytkowników
Chodzi że użytkownik nie może rozłączyć ofert , nie pasuje mi taki widok chce mieć możliwość rozłączenia ofert
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Agent555 Do czego potrzebujesz tej informacji?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Chce wiedzieć ile jeszcze dni potrwają te testy ,kiedy w końcu będę miał normalny widok ofert i będę mógł je rozłączyć podaj mi datę rozpoczęcia tych testów , lub datę zakończenia testu .
Testy podobno potrwają 2 miesiące
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Agent555 Wszystko zależy od ich wyników, szczegóły to już nasze informacje wewnętrzne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ko_alka "Wszystko zależy od ich wyników, szczegóły to już nasze informacje wewnętrzne. "
Tere fere. i tak allegro zrobi co im się podoba, nawet wbrew głosom użytkowników. Od lat allegro dąży do tego by użytkownikom utrudnić świadome kupowanie i żeby mogło w jak największym stopniu sterować ich wyborami.
Połączenie "tych samych" ofert to bardzo zła opcja, utrudniająca wyszukiwanie i porównywanie towarów, jeżeli będzie włączona na stałe to użytkownik chcący dokonaćświadomego, niesterowanego wyboru będzzie musiał poświęcić znacznie więcej czasu na wyszukiwanie. Już zepsuliście wyszukiwarkę która pokazuje jakieś **piiip**yczne "oferty powiązane" częstokroć nie mające nic wspólnego z tym czego szuka użytkownik. Już usunęliście notatki przy obserwowanych ofertach. Już utrudniliście sortowanie po cenie towaru, wprowadzając funkcję "dopasowania" której wyłączanie jest ukryte na samym dole. Co jeszcze chcecie spieprzyć?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ko_alka Gratuluję, to bardzo trafna wypowiedź.
Niewolnik, tak samo jak królik doświadczalny nie ma przecież żadnych praw do informacji kiedy eksperymenty na nim się zakończą, nie może też w dowolnym momencie uciec albo w inny sposób wycofać się z takich doświadczeń.
To tak na wszelki wypadek gdyby ktoś nie rozumiał kto jest kim i jakie ma prawa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ko_alka te testy dają Wam fałszywe dane bo ja zamiast zamawiać kurierem cięższe produkty nie wiedząc jaki przyjdzie czekałem na koniec testów i nie dawno mi to wyłączyli, tak samo jak były połączone produkty, nic nie szukałem bo się nie dało 😞
Κώστας
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ale przecież to nie są żadne testy. Nawet maila w maju rozesłali, w którym chwalili się, że:
"Włączamy domyślny widok listy produktów coraz większej liczbie kupujących na Allegro. Obecnie prawie połowa kupujących korzysta ze zgrupowanej listy produktów podczas zakupów na Allegro."
Więc odpowiedź brzmi: te testy nigdy się nie skończą, ponieważ to nie są żadne testy. Tak już zostanie na zawsze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ja tylko dodam od siebie, Kasia Owczarek na webinarze mówiła że wejście tego na stałe to tylko kwestia czasu!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jak się nad jakimś pomysłem uprą by go wprowadzić to nijak temu nikt nie zaradzisz . Nawet łatwiej kijem Wisłę zawrócić niż przekonać że pomysł nie jest trafiony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Otrzymałem odpowiedź od doradcy ile te testy potrwają .
Odpowiedź doradcy .
Test widoku listy połączonych ofert potrwa tak długo, dopóki zespół odpowiedzialny za ten komponent serwisu Allegro nie uzna, że ma wszystkie potrzebne dane. Prawdopodobnie potrwa kilka miesięcy.
Ps, obiecali 2 miesiące
Jest szansa widok tych ofert nie pozostanie na zawsze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Mistrzu, a pytałeś się co będzie następstwem tych testów? Testy mogą być np. by wyszlifować sposób łączenia/prezentacji zgrupowanych produktów. A na koniec "testów" oznajmiają, że świetnie wyszło i to już domyślny widok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Szybkie wyszukiwanie produktu jest utrudnione przez katalog allegro.
Czy mogę wyszukiwać (tak jak było kiedyś) produkt bez katalogu allegro.
Lubię mieć całą listę z danym produktem na 50 podstronach,
niż skatalogowany (np. xbox 360) na 5 podstronach i trzeba wchodzić
w każdy ten sam produkt aby zobaczyć całą ofertę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie mam opcji wyłączenia łączenia ofert .