Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu.
Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
dlaczego w tym "teście" są faworyzowane sklepy i często z drogimi ofertami i one wyświetlane w pierwszym oknie? a może taki "test" w którym będą wyświetlane najtańsze oferty (po prostu tj. wszystkich sprzedających) i sprawdzicie Państwo reakcję klientów.....
Ze smarta, już też zrezygnowałem.
Też się zastanawiam nad ciągle drożejącym smartem. I tak już tak mało biorę z allegro, że chyba nie będę odnawiał (przynajmniej na razie). Bycie królikiem doświadczalnym pomysłów syna wujka szefa mnie też nie zachęca. Zachęca za to konkurencja swoją prostotą i niższym poziomem głupoty.
Zachęcam do kontaktu z supportem w kwestii tego niezręcznego testu. Można się uśmiać, jak ładnie opowiadają, jak to moja opinia i pomysły jako wieloletniego użytkownika jest dla nich tak kluczowa i wspaniała oraz że przekażą oczywiście niezwłocznie moje sugestie działowi — uwaga — ROZWOJU.
Z dniem 19.07, spłacam do końca lollegro pay i zamykam definitywnie konto, bo to co się odjaniepawla, woła o pomstę do nieba! Liczę też na porządną karę ze strony UOKIK, bo to już naprawdę szczyt bezczelności i głupoty.
Miało być oczywiście 19.08.
Widzę, że nie tylko ja dostaje szału podczas prób używania "nowego" Allegro.
Drogie Allegro,
dlaczego macie tak bardzo w nosie opinie użytkowników? Wszyscy Wam piszą, że ta forma przeglądania wyników wyszukiwa ja się po prostu nie sprawdza, a Wy nadal w to brniecie.
Przeglądanie w ten sposób jest nieczytelne, utrudnia zakupy, wręcz do nich zniechęca. Może pójdzie je o krok dalej i zamiast bawić się w takie podchody to w ogóle usunięcie możliwość sortowania produktów np. po cenie? Co się będziemy rozdrabniać?
To co proponuje cię to nie jest żaden rozwój i wcale nie wprowadzacie nowej jakości w e-commerce, co już wielokrotnie w tym wątku Wam powiedziano.
Dodam że przeglądając oferty po tym waszym "grupowaniu" ta oferta główna (często "firmowa") jest jeszcze kilka razy wyświetlana w środku - jako normalna, wyróżniona itp. (głównie przez firmy na które stać na takie ruchy). A gdzie równość i konkurencyjność w procesie sprzedaży? Chyba że na Allegro jest inaczej i wynikło to z jakiś "badań"..
niestety teraz jak jakiś przestępca na innej przeglądarce bez logowania, bez akceptacji zgód szukasz produktów potem kopiujesz link do zalogowanego konta i kupujesz... kpina i paranoja w wykonaniu allegro... ale inaczej się już nie da korzystać z tego pseudo serwisu...
Tylko przez takie działanie "im" w słupkach nic się nie zmienia ludzie dalej kupują więc jest **piiip**iście i nie wiadomo właściwie dlaczego "ich" się czepiamy
I kolejny szczyt debilstwa - zrezygnowałem ze smarta. Mam dostać ponad 50 zeta (bo juz coś kupowałem) i chcąc nie chcąc, a właściwie nie chcąc - muszę czekać do 22 sierpnia. W imię kurka wodna czego?! Reklamowałem spodnie na Zalando - w 6 dni, bez problemu dostałem zwrot kasy. MOJEJ kasy!
Znowu to samo. Już kiedyś tak było ,potem się poprawiło i teraz znowu mnie to nęka. Nienawidzę tej opcji i na dodatek znikł przycisk możliwości wyłączenia tego. Jak nie jestem zalogowany to jest przycisk a jak się zaloguje to znika. Proszę Allegro to poprawić. Tak tak czyściłem przeglądarkę i ciasteczka.
Dzień dobry, mam problem z łączeniem tych samych ofert, gdy jestem zalogowany, nie mam opcji rozłączenia ich, gdy jestem niezalogowany nie mam tego problemu. Domyślnie wyszukuje każdy przedmiot osobno + mam opcje łączenia/rozłączania ofert. Czy ktoś spotkał się z takim problemem?
allegro wie lepiej, że tak dla Ciebie jest lepiej a Ty narzekasz
Jak możesz ;]
Pisz oficjalną reklamacje na BOK
Może ilość skarg ich zmusi do opamiętania
Tu nie zaglądają a pseudo moderatorzy boją się coś napisać wyżej bo hajs stracą jak ich wywalą
Podejrzewam czasem, że to ai odpisuje. 😉
Tak zrobiłem.
Łączenie ofert powoduje duże problemy z sortowaniem, szczególnie przy ofertach prywatnych i przedmiotów używanych. Spotkałem się nawet z czymś takim, że dwie oferty zaznaczone wysyłki z Polski + zaznaczenie, że przedmiot jest używany powodowało nie pojawienie się tej drugiej pomimo tego, że oba były z Polski i były używane.
Właśnie o tym problemie cała ta dyskusja... Allegro podjęło decyzję, że już tak będzie i tyle. W najbliższych tygodniach całkowicie zostanie wyłączony stary widok (na urządzeniach mobilnych też). Nie bardzo ich to interesuje, że nie podoba się to większości ani kupujących, ani sprzedawców. Dla nich najważniejsze jest pozyskać łatwo dużo ZUPEŁNIE NOWYCH SPRZEDWCÓW "z zewnątrz" (tych, dla których do tej pory tworzenie aukcji mogłoby okazać się zbyt czasochłonne lub trudne z uwagi na bariery językowe), gdyż jednym z podstawowych celów jest łatwe wystawianie produktów nie posiadając własnych zdjęć czy opisów (ułatwi to sprzedawcom zagranicznym podpięcie się do produktów istniejących w katalogu i dodanie swojej oferty na sprzedaż tychże rzeczy). Jeśli korzystałeś wcześniej z największego serwisu sprzedażowego na "a", no to tak tutaj na allegro będzie to właśnie wyglądać...
Tylko bez kupujących i sprzedających tego portalu nie ma więc może się okazać że nikt tu za chwilę nie będzie zaglądać.
A jak mamy kupić z innego a to to a jest nam zupełnie zbędne bo po co płacic drożej za towar w którym sprzedający mają zapłacić prowizję
"Testy" trwają od kwietnia i miały potrwać miesiąc. Mamy połowę sierpnia.
Moderatorzy nie odpowiadają zgodnie z prawdą wrzucają tylko wyuczone i nakazane regułki.
Niezadowoleni, którzy wypowiadają się w tym temacie to pewnie promil wszystkich użytkowników. Myślę, że procent niezadowolonych użytkowników jest dużo większy, ale wielu osobom nie chce się wchodzić na jakieś allegro gadane bo albo nie maja czasu albo nawet nie wiedzą że takie forum istnieje.
W związku z tym, wg statystyk narzekających nie jest dużo, więc allegro ma gdzieś tutaj narzekających i robi swoje. Jaki jest cel tego? Nie wiem. Na pewno nie jest to sprawiedliwe i równe traktowanie wszystkich użytkowników na bardzo wielu płaszczyznach.
Jedną z nich jest dostęp do szukanych przedmiotów. To trochę wygląda tak, że jedni wchodzą do dyskontu spożywczego i idą po kajzerki na dział pieczywa (przycisk rozłącz oferty), a innym dyskont ukrył rzeczone kajzerki w dziale mrożonki (brak przycisku).
Trochę nie rozumiem, że allego nie daje wyboru. To chyba byłoby najprostsze rozwiązanie. Jak ktoś będzie chciał skorzystać z "super" funkcji łączenia produktów to będzie sobie mógł to połączyć, a jeśli ktoś woli tradycyjny widok to sobie rozłączy. No ale widocznie skoro nie dają wyboru to mają swój ukryty cel.
Ale to nie jest test funkcji, tylko test wprowadzania funkcji. Jakby wprowadzili tototo hurtem, to by był chaos i gehenna, a tak jest chaos kontrolowany. Test polegał na tym, na ile spadną zyski po wprowadzeniu tego stopniowo. Jak w piewszym teście wynik pozwolił na wypłaty, to wprowadzili fazę drugą.
Ale nikt normalny nie kupuje na Allegro rzeczy z Chin z przesyłką za 60 zł, co idzie w dwa tygodnie. Lepiej już na Ali to kupić, lepsza obsługa klienta i tam to klient na szpan. Tutaj jak widzę w ciągu ofert kilkadziesiąt jakichś od czapy Chińczyków to moją jedyną decyzją konsumencką jest: czy wracać przefiltrować toto, czy już olać i przescrollować.