anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 323 ODPOWIEDZI 2 323

temerii
#8 Zapaleniec#

Znalazłem na to inny sposób 🙂 wylogowuje się ze swojego konta, wtedy wyszukiwanie ofert wraca do normalnego widoku. Jak znajdę to co chce kupić, klikam kup teraz i loguje się ponownie.

oznacz moderatorów

digbyns
#1 Nowicjusz#

To takie "kiedyś się zakończy" to taki PRL "Zaraz wracam". Gdybym wiedział, że nie będzie możliwości wyjścia z tego "kiedyś się zakończy", nigdy bym nie zgodził się na udział w teście. Zrobiliście ludzi w "balona". Szkoda gadać.

oznacz moderatorów

TresoRrRr
#1 Nowicjusz#

kiedys jak chciałem połączyć te same oferty to była opcja do wyboru a teraz nie ma od startu są połączone i nic znaleźć nie mozna jak to cofnąć bo ja juz przeglądam oferty tylko na alegro lokalnie tam lista jest po staremu

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

To że teraz Allegro tak przedstawia oferty.

oznacz moderatorów

TresoRrRr
#1 Nowicjusz#

to oni są nienormalni? po co utrudniają zycie swoim klientom.  to juz sie nie zmieni i juz zawsze tak będzie 

oznacz moderatorów

fishbed21
#1 Nowicjusz#

Jak?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nijak, nie można, to celowe działanie Allegro.

oznacz moderatorów

khalat1
#1 Nowicjusz#

Również jestem bardzo niezadowolony z BRAKU MOŻLIWOŚCI WYBORU...

oznacz moderatorów

danek33
#9 Pomysłodawca#

Czas szukać alternatyw. Ponad 20 lat korzystałem z allegro. Pewnie od 15 lat, zaczeli zmieniać funkcje tak, że było coraz mniej czytelniej. Coraz mniej miałeś wpływ na to co kupujesz i co sprzedajesz. Dzisiaj zabili wyszukiwarkę na takim poziomie, że jestem zmuszony opuścić "szanowny: portal i szukać innych alternatyw. Brawo allegro. Trzymam kciuki za tych co stworzą coś nowego wykorzystując te samobójstwo portalu.

oznacz moderatorów

poczytajmi-pl
#8 Zapaleniec#

Dlaczego zniknęła opcja masowego wyszukiwania wszystkich ofert po nazwie produktu lub numerze EAN? Da się jakoś wyłączyć nową wyszukiwarkę, która grupuje oferty w produkty? 

oznacz moderatorów

BBMtomy
#7 Wielbiciel#

grupowanie ofert może jest dobre dla sprzedawców rowerów, albo AGD, ale nie dla tych, którzy zajmują się książkami. To kompletnie DEWASTUJĄCA sytuacja, w której nie da się niczego znaleźć i która uniemożliwia wycenę wystawianych tytułów. Niestety Allegro tego kompletnie nie rozumie. Myślą, że gdy ktoś chce kupić np. Pana Tadeusza, to chodzi mu o konkretne wydanie, co w 99% przypadków jest kosmiczną bzdurą. Na to się nakłada bałagan z fejkowymi ISBNami, których tu są potężne tysiące. Tu nawet przedwojenne książki mają ISBNy, co jest przecież bzdurą i wprowadzeniem w błąd.

oznacz moderatorów

danek33
#9 Pomysłodawca#

W grach mam to samo - burdel na kółkach. Nie jestem w stanie zobaczyć całej oferty

oznacz moderatorów

karmel1978
#10 Popularyzator#

Jak i Kolekcje, gdzie sortowanie według czasu było kluczowe dla wyłapywania atrakcyjnych "białych kruków".
Co lepsze czasem połączone oferty mają się nijak do produktu - a to według obsługi Allegro, powinni porządkować/zgłaszać Allegrowicze:)

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@poczytajmi-pl @BBMtomy Nie znacie się, to wszystko dla naszego dobra. Allegro wie lepiej, to taki Putin i Papież w jednym

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

Necromancer1981
#9 Pomysłodawca#

"Szanowni" moderatorzy, testy przeprowadzajcie na sobie i swoich rodzinach. Chociaż jak znam życie to zakupy robicie w innych serwisach 😉 

oznacz moderatorów

Taillow
#7 Wielbiciel#

To jest jakiś dramat. Incognito, wylogowanie nic nie daje. Dziękuję allegro za blisko 20 letnią współpracę - mówi to kupujący 🙂

oznacz moderatorów

Taillow
#7 Wielbiciel#

Odpowiem samemu sobie, bo nie rozumiem zasady działania tego "forum"

Czym jest trafność produktowa

Trafność produktowa to domyślne sortowanie list produktów. W Katalogu produktów Allegro zbieramy i opisujemy wszystkie produkty, które są dostępne w ofertach. Tak połączone oferty wyświetlamy na listach produktów. Dzięki zgrupowaniu ofert z tym samym produktem klienci szybciej znajdują to, czego dokładnie potrzebują – najpierw mogą wybrać interesujący ich produkt, a następnie ofertę, która najbardziej im odpowiada, na przykład pod względem ceny lub przewidywanego czasu dostawy.

Co zmienimy

Szczegółowo opiszemy w regulaminie czynniki, które bierzemy pod uwagę w sortowaniu list produktów według trafności. Są to między innymi:

• liczba ofert podpiętych pod produkt
  • ocena produktu
  • liczba ocen produktu
  • liczba wyświetleń oferty danego produktu.

Podstawa: usprawnienie działania serwisu i obsługi użytkowników (artykuł 14.1 Regulaminu Allegro, litera d).

Pies pogrzebany. Już widzę jak 
"Iphone 11 KOLORY 64GB" będzie zgrupowane, tak samo inne telefony. To tylko przykład jednej z wielu kategorii. Allegro, serio?

oznacz moderatorów

danek33
#9 Pomysłodawca#

Allegro zamienia się w Ceneo. Zamiast stworzyć portal obok, który miałby podobne możliwości, to zabijają to co miało moc w mixie wszystkiego. Czyli z bazaru na którym było wszystko, chcą zrobić galerię. Ktoś kto w tej chwili może przeznaczyć budżet na portal jakim allegro był wcześniej, powstaje niepowtarzalna okazja na przejęcie wolnego rynku. Trzymam kciuki.

oznacz moderatorów

qioo
#8 Zapaleniec#

dajcie ludziom rozłączyć wyszukiwanie ofert!

grupowanie wprowadzono z wiadomych przyczyn i sprawa pójdzie do rzecznika ochrony praw konsumenta

ale przede wszystkim sprawia że ta strona jest bezużyteczna nie da się niczego znaleźć!

oznacz moderatorów

brakestop
#16 Inspirator#

Da się. Głównie oferty wskazane przez analityków portalu. Bo Prezes tak chciał, jak w Amajzajnie miał. 😉

--------------------------------------------------------------------------------------------
oznacz moderatorów