anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 058 ODPOWIEDZI 2 058

adi_tychy
#9 Pomysłodawca#

w poszukiwaniu starych wydań książek Edmunda Niziurskiego wrzuciłem frazę "Niziurski" i filtr używane.

Jak jedna z pierwszych pozycji wyświetliła mi się oferta o nazwie "dwie książki, Niziurski + Sienkiewicz w pustyni i w puszczy".  A obok okienko "Porównaj 421 ofert".

Kliknąłem w to "porównanie 421 ofert"  i wywaliło mi 421 pozycji, z których może 5 dotyczyło Niziurskiego, reszta to same oferty Sienkiewicza i w "pustyni i w puszczy". Samo przeskrolowanie 421 ofert zajmuje dobrych kilka minut.

I tym sposobem bałwany z allegro za grube miliony wprowadziły "unowocześnienia" topiące użytkowników w stratę czasu i konieczność przeglądania setek nietrafionych ofert.... i finalny wniosek, że kretyni byli, są i będą na tym świecie... 

Nikt do błędu się nie przyzna, bo przecież na tej operacji niechybnie ktoś zarobił grube pieniądze.  Dziś allegro to strata czasu

oznacz moderatorów

wojtkow
#9 Pomysłodawca#

Sprawdziłem sobie ten Twój przypadek i tam LOL goni LOL, mało, że jest tak jak Ty opisujesz, to wywala "Porównaj 421 ofert", ale w "środku" tych ofert jest już tylko 157 bo system nie potrafi policzyć ile faktycznie jest ofert używanych. 

To jest przypadek podobny do tego, który sam zgłaszałem i wydaje się, że obecnie Allegro w ogóle nie liczy wyniku zapytania z filtrami tylko wyciąga wartość licznika bez filtra, co zupełnie nie ma sensu.

No ale jak to z tą całą zmianą, ona zwyczajnie nie ma sensu.

Poza tym (jak Katon Starszy) uważam, że wyszukiwanie po opisach i rozgrupowywanie ofert trzeba przywrócić.

oznacz moderatorów

Laquatus
#8 Zapaleniec#

Mam podobny przypadek, "akumulator 18650" sortowanie od najtańszych, pierwszy produkt na liście to:

https://allegro.pl/produkt/akumulator-ogniwo-18650-3-6v-li-ion-ogniwa-a639db98-cd22-4a4f-a8d9-699fe8...

Pomijając już, że po przejściu w listę ofert produktu nie przenosi się rodzaj sortowania (o dziwo inne flagi jak używane mogą się przenosić), a wystarczyło by w URL przekazywać też "order=p", to jeszcze ta lista kompletnie jest bez sensu, pomieszane używane z nowymi, różnych producentów, różnych typów w cenach od 2 doi 91zł.

Abstrahując już od tego, że uszczęśliwiają na siłę nową funkcjonalności, to ta nowa funkcjonalność kompletnie leży w swoim założeniu.

oznacz moderatorów

wiciu_95
#7 Wielbiciel#

Cytując klasyka - "Jest to ułatwienie, które powoduje utrudnienie". Nie ukrywam, że od momentu, w którym zaczęły panować nowe, genialne funkcje omijam ten portal coraz częściej.

oznacz moderatorów

adro5
#8 Zapaleniec#

kiedyś w licytacjach prawie 40 stron dzisiaj 12. Nie wyświetla się prawie 30 stron produktów. wszystko jest pogrupowane bezsensownie 

TRAGEDIA

Nie mozna dać ludziom wyboru, trzeba ich ciagle robić w bambuko 

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

nie można bo na allegro mamy obecnie komunistyczną władzę której nie interesuje czego oczekujesz a wyszukiwarka ma nie działać żebyś mógł spokojnie przeglądać ich reklamy.

oznacz moderatorów

matdb
#9 Pomysłodawca#

Dlaczego usunęliście temat "ZNISZCZYLIŚCIE STARE DOBRE ALLEGRO - CO DALEJ?"?

Było tam tyle rzeczowych argumentów zebranych w jedną wypowiedź. Tak bardzo boli was prawda, że musicie ją kasować? Myślicie, że jak usuniecie wątek to problemu nie będzie - tak jak małe dzieci myślą, że jak zasłonią oczy to inni ich nie widzą?

PRAWDA i dobitne wykazywanie waszych KŁAMSTW są wam solą w oku.

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#10 Popularyzator#

Cóż, gdy usuną wszystkie negatywne oceny wprowadzonych zmian, wówczas, co jest chyba oczywiste, śmieciowy pseudo-katalog zacznie lśnić jak diament, niefunkcjonalna i wprowadzająca w błąd wyszukiwarka zacznie śmigać jak najwyższy cud informatycznego kunsztu, a wściekli użytkownicy urządzą bankiet na cześć Allegro i zafundują zarządowi jakiś odjechany prezent. Tak właśnie jest! Cenzurować jest przecież dużo łatwiej i dużo taniej, niż osiągać rezultaty pracą - więc po co się męczyć? 

oznacz moderatorów

angelus3
#9 Pomysłodawca#

Czas się przenieść na niezależne forum z tym wszystkim. Założyć temat na Reddit'cie w r/polska... To i nawet więcej oczu przyciągniemy do tematu zamiast pisać na forum kontrolowanym przez Allegro, o którym może wie 1% użytkowników serwisu, jeśli w ogóle aż tylu. 

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

Koniecznie wrzuć linka, o ile nie ocenzurują oczywiście.

oznacz moderatorów

matdb
#9 Pomysłodawca#

"Koniecznie wrzuć linka, o ile nie ocenzurują oczywiście."
Jak podaje to wyskakuje:
"Nie masz wystarczających uprawnień.
Wróć do oryginalnej strony"

No chłopaki z allegro sobie nieźle radzą... "nie masz uprawnień" a wam kto dał uprawnienia do wciskania ludziom kitu i robienia ich w konia, że niby nowy sposób prezentowania ofert bez braku wyszukiwania w opisach to 8 CUD ŚWIATA!?

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#10 Popularyzator#

@matdb 

A gdybyś rozstrzelił ten adres np. spacjami, też Ci go filtr nie przepuści? - myślę jak to obejść...

oznacz moderatorów

Rafiusz
#9 Pomysłodawca#

Tylko jak w tym śmietnikowym niby forum znaleźć tego linka?!

Portale nie nagłośnia sprawy bo mają kasę z reklam od allegro. Pozostają skargi UOKiK bo wyniki i ich sortowanie np. od najtańszych wprowadzają w błąd. Przecież dostali m.in. za to karę. 

oznacz moderatorów

^Got^
#11 Animator#

Jezu czepiasz się... w chinach też cenzurują internet i w rosji też.... to prawie połowa świata... a co ma do tego takie małe forum **piiip**ianego Allegro 🤣

,,ɐʍosǝuzᴉq ɐſɔʎzǝp,, ɐzsɐu ʇsǝſ ɐʞɐʇ 'ǝᴉdnp ʍ sɐʍ ʎɯɐW :oɹƃǝllⱯ
oznacz moderatorów

kostek300i
#7 Wielbiciel#

Dajcie ludziom wybór, czy chcą sobie włączyć/wyłączyć to gów.niane porównywanie ofert bo w chwili obecnej Allego to jest jedna wielka porażka
 @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Client:113409223
#7 Wielbiciel#

.

oznacz moderatorów

korek99
#7 Wielbiciel#

Dla mnie również allegro z tak nieudolnym katalogowaniem i grupowaniem jest bezużyteczne. Po ponad 20 latach użytkowania powoli przenoszę zakupy i sprzedaż na inne platformy. Chociaż mam jeszcze cichą nadzieję, że allegro się opamięta.

oznacz moderatorów

Czah-nik
#12 Orędownik#

Jeżęli chcę wyszukać karmę dla zwierząt, to jasne, wiem czego szukam, jestem w stanie przewertować po katalogu i znaleźć najtaniej (no bo Was algorytm najtańszej opcji nie pokazuje).

Głównie wydawałem kasę wchodząc w ulubioną kategorię, odświeżając parędziesiąt razy dziennie wyszukanie po najnowszym, a średnio raz czy dwa na miesiąc wertując wszystkie +100 stron po najtańszym (w poszukiwaniu rabatów, co wskoczyły). Teraz tego nie robię 🙂 

Ja nie zawsze wchodzę na allegro z wiedzą, co chcę kupić - szukam zakupów, szukam interesujących tematów po dobrej cenie. Od 1 października już tego nie mogę robić 🙂 Spłacę Allegro Pay, wyłączę usługę. Smart zostanie, bo jednak karmę kupuję parę razy w roku, ale gier już raczej nie będę. W moim przypadku to było około 15-20tys zł rocznie zostawione na allegro. Nie jestem sam, zakupowiczów rzeczy używanych/tanich/szukających, co chcą kupić, było pewnie całkiem spore grono. Już tego nie można robić. 

oznacz moderatorów

szatan74
#9 Pomysłodawca#

Przez ponad 20 lat dzięki Nam stali się wiodącym portalem a teraz mają nas wiadomo gdzie.W biznesie nie ma sentymentu.Oby odbiło im się...Już inne chinskie portale depczą im po piętach,aby patrzeć jak ich przescigną.

oznacz moderatorów

isoroku
#7 Wielbiciel#

Co za ironia! Słowa wypowiedziane kilka tygodni temu.

Chcemy być najbardziej lubianą platformą zakupową w Europie. Klienci muszą z nas korzystać jak najchętniej i jak najczęściej do nas wracać – mówi Roy Perticucci, prezes Allegro.

oznacz moderatorów