anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 019 ODPOWIEDZI 2 019

wojtkow
#9 Pomysłodawca#

Sprawdziłem sobie ten Twój przypadek i tam LOL goni LOL, mało, że jest tak jak Ty opisujesz, to wywala "Porównaj 421 ofert", ale w "środku" tych ofert jest już tylko 157 bo system nie potrafi policzyć ile faktycznie jest ofert używanych. 

To jest przypadek podobny do tego, który sam zgłaszałem i wydaje się, że obecnie Allegro w ogóle nie liczy wyniku zapytania z filtrami tylko wyciąga wartość licznika bez filtra, co zupełnie nie ma sensu.

No ale jak to z tą całą zmianą, ona zwyczajnie nie ma sensu.

Poza tym (jak Katon Starszy) uważam, że wyszukiwanie po opisach i rozgrupowywanie ofert trzeba przywrócić.

oznacz moderatorów

Laquatus
#8 Zapaleniec#

Mam podobny przypadek, "akumulator 18650" sortowanie od najtańszych, pierwszy produkt na liście to:

https://allegro.pl/produkt/akumulator-ogniwo-18650-3-6v-li-ion-ogniwa-a639db98-cd22-4a4f-a8d9-699fe8...

Pomijając już, że po przejściu w listę ofert produktu nie przenosi się rodzaj sortowania (o dziwo inne flagi jak używane mogą się przenosić), a wystarczyło by w URL przekazywać też "order=p", to jeszcze ta lista kompletnie jest bez sensu, pomieszane używane z nowymi, różnych producentów, różnych typów w cenach od 2 doi 91zł.

Abstrahując już od tego, że uszczęśliwiają na siłę nową funkcjonalności, to ta nowa funkcjonalność kompletnie leży w swoim założeniu.

oznacz moderatorów

wiciu_95
#7 Wielbiciel#

Cytując klasyka - "Jest to ułatwienie, które powoduje utrudnienie". Nie ukrywam, że od momentu, w którym zaczęły panować nowe, genialne funkcje omijam ten portal coraz częściej.

oznacz moderatorów

adro5
#8 Zapaleniec#

kiedyś w licytacjach prawie 40 stron dzisiaj 12. Nie wyświetla się prawie 30 stron produktów. wszystko jest pogrupowane bezsensownie 

TRAGEDIA

Nie mozna dać ludziom wyboru, trzeba ich ciagle robić w bambuko 

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

nie można bo na allegro mamy obecnie komunistyczną władzę której nie interesuje czego oczekujesz a wyszukiwarka ma nie działać żebyś mógł spokojnie przeglądać ich reklamy.

oznacz moderatorów

matdb
#9 Pomysłodawca#

Dlaczego usunęliście temat "ZNISZCZYLIŚCIE STARE DOBRE ALLEGRO - CO DALEJ?"?

Było tam tyle rzeczowych argumentów zebranych w jedną wypowiedź. Tak bardzo boli was prawda, że musicie ją kasować? Myślicie, że jak usuniecie wątek to problemu nie będzie - tak jak małe dzieci myślą, że jak zasłonią oczy to inni ich nie widzą?

PRAWDA i dobitne wykazywanie waszych KŁAMSTW są wam solą w oku.

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#9 Pomysłodawca#

Cóż, gdy usuną wszystkie negatywne oceny wprowadzonych zmian, wówczas, co jest chyba oczywiste, śmieciowy pseudo-katalog zacznie lśnić jak diament, niefunkcjonalna i wprowadzająca w błąd wyszukiwarka zacznie śmigać jak najwyższy cud informatycznego kunsztu, a wściekli użytkownicy urządzą bankiet na cześć Allegro i zafundują zarządowi jakiś odjechany prezent. Tak właśnie jest! Cenzurować jest przecież dużo łatwiej i dużo taniej, niż osiągać rezultaty pracą - więc po co się męczyć? 

oznacz moderatorów

angelus3
#9 Pomysłodawca#

Czas się przenieść na niezależne forum z tym wszystkim. Założyć temat na Reddit'cie w r/polska... To i nawet więcej oczu przyciągniemy do tematu zamiast pisać na forum kontrolowanym przez Allegro, o którym może wie 1% użytkowników serwisu, jeśli w ogóle aż tylu. 

oznacz moderatorów

bodziobodzio4738
#11 Animator#

Koniecznie wrzuć linka, o ile nie ocenzurują oczywiście.

oznacz moderatorów

matdb
#9 Pomysłodawca#

"Koniecznie wrzuć linka, o ile nie ocenzurują oczywiście."
Jak podaje to wyskakuje:
"Nie masz wystarczających uprawnień.
Wróć do oryginalnej strony"

No chłopaki z allegro sobie nieźle radzą... "nie masz uprawnień" a wam kto dał uprawnienia do wciskania ludziom kitu i robienia ich w konia, że niby nowy sposób prezentowania ofert bez braku wyszukiwania w opisach to 8 CUD ŚWIATA!?

oznacz moderatorów

merkuriusz77
#9 Pomysłodawca#

@matdb 

A gdybyś rozstrzelił ten adres np. spacjami, też Ci go filtr nie przepuści? - myślę jak to obejść...

oznacz moderatorów

Rafiusz
#9 Pomysłodawca#

Tylko jak w tym śmietnikowym niby forum znaleźć tego linka?!

Portale nie nagłośnia sprawy bo mają kasę z reklam od allegro. Pozostają skargi UOKiK bo wyniki i ich sortowanie np. od najtańszych wprowadzają w błąd. Przecież dostali m.in. za to karę. 

oznacz moderatorów

^Got^
#11 Animator#

Jezu czepiasz się... w chinach też cenzurują internet i w rosji też.... to prawie połowa świata... a co ma do tego takie małe forum **piiip**ianego Allegro 🤣

,,ɐʍosǝuzᴉq ɐſɔʎzǝp,, ɐzsɐu ʇsǝſ ɐʞɐʇ 'ǝᴉdnp ʍ sɐʍ ʎɯɐW :oɹƃǝllⱯ
oznacz moderatorów

kostek300i
#7 Wielbiciel#

Dajcie ludziom wybór, czy chcą sobie włączyć/wyłączyć to gów.niane porównywanie ofert bo w chwili obecnej Allego to jest jedna wielka porażka
 @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Client:113409223
#7 Wielbiciel#

.

oznacz moderatorów

korek99
#7 Wielbiciel#

Dla mnie również allegro z tak nieudolnym katalogowaniem i grupowaniem jest bezużyteczne. Po ponad 20 latach użytkowania powoli przenoszę zakupy i sprzedaż na inne platformy. Chociaż mam jeszcze cichą nadzieję, że allegro się opamięta.

oznacz moderatorów

Czah-nik
#12 Orędownik#

Jeżęli chcę wyszukać karmę dla zwierząt, to jasne, wiem czego szukam, jestem w stanie przewertować po katalogu i znaleźć najtaniej (no bo Was algorytm najtańszej opcji nie pokazuje).

Głównie wydawałem kasę wchodząc w ulubioną kategorię, odświeżając parędziesiąt razy dziennie wyszukanie po najnowszym, a średnio raz czy dwa na miesiąc wertując wszystkie +100 stron po najtańszym (w poszukiwaniu rabatów, co wskoczyły). Teraz tego nie robię 🙂 

Ja nie zawsze wchodzę na allegro z wiedzą, co chcę kupić - szukam zakupów, szukam interesujących tematów po dobrej cenie. Od 1 października już tego nie mogę robić 🙂 Spłacę Allegro Pay, wyłączę usługę. Smart zostanie, bo jednak karmę kupuję parę razy w roku, ale gier już raczej nie będę. W moim przypadku to było około 15-20tys zł rocznie zostawione na allegro. Nie jestem sam, zakupowiczów rzeczy używanych/tanich/szukających, co chcą kupić, było pewnie całkiem spore grono. Już tego nie można robić. 

oznacz moderatorów

szatan74
#9 Pomysłodawca#

Przez ponad 20 lat dzięki Nam stali się wiodącym portalem a teraz mają nas wiadomo gdzie.W biznesie nie ma sentymentu.Oby odbiło im się...Już inne chinskie portale depczą im po piętach,aby patrzeć jak ich przescigną.

oznacz moderatorów

isoroku
#7 Wielbiciel#

Co za ironia! Słowa wypowiedziane kilka tygodni temu.

Chcemy być najbardziej lubianą platformą zakupową w Europie. Klienci muszą z nas korzystać jak najchętniej i jak najczęściej do nas wracać – mówi Roy Perticucci, prezes Allegro.

oznacz moderatorów

Arkadia_OK
#11 Animator#

"...i jak najczęściej do nas wracać " - zawsze słyszałem, że na istniejących klientach najłatwiej się zarabia dosprzedając im nowe towary/usługi. Allegro wydaje bimbaliony na reklamę, aby pozyskać nowych klientów, a jednocześnie pozbywa się dużej ilości stałych klientów wydających na Allegro od lat dziesiątki tysięcy złotych (albo i więcej), którzy i tak by tutaj kupowali niezależnie od głupawych reklam. Teraz nie za bardzo mają jak...
Jak ktoś nowy, zachęcony reklamą Allegro kupi jakiś "proszek do prania", czy "płyn do płukania" wybierając "najkorzystniejszą" (pokazaną przez Allegro) ofertę, a po chwili zorientuje się, że w tej samej cenie ma w sklepie obok (i to od ręki), to kolejny raz nie wróci...
Wśród znajomych z pracy (duże miasto), sąsiadów (wieś) wszyscy, którzy korzystali z Allegro narzekają i zdecydowanie mówią, że zmniejszają ilość zakupów tutaj...
Liczenie na to, że mamy jeszcze tak dużo nieświadomych ludzi, którzy nie korzystali z zakupów internetowych, a przez reklamę w TV zaczną dużo kupować na Allegro jest chyba jakąś aberacją...
Każdy kto pracuje i zarabia jakieś pieniądze będzie w ten czy inny sposób weryfikował koszt zakupu i pójdzie tam, gdzie będzie taniej. Ci co mają za dużo kasy, albo wydają nie swoją kasę (np. rodziców) pewnie kupią tak czy siak, ale liczenie na to, że pokryje to odpływ klientów, którzy kupują celowo i mają (mieli) zaufanie do Allegro jest wg mnie gruba pomyłką, a przede wszystkim utratą przewagi biznesowej, jaka miało Allegro wobec innych, podobnych platform. 
Na moim koncie widnieje "Oszczędności SMART" (za bieżący okres) w kwocie:  8949,70 zł, czyli widać ile tutaj kupowałem...
Teraz moje zakupy tutaj spadły o 90%-95%, zacząłem więcej korzystać z innych portali na A..., T..., E... itp.
Taka jest moja "decyzja biznesowa" i mam nadzieję że także dużej ilości innych niezadowolonych użytkowników, bo może dopiero to spowoduje, że komuś w Allegro spadną słupki i włączy myślenie....

oznacz moderatorów