anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak opcji rozłącz te same oferty.

renata86aa
#9 Pomysłodawca#

Przed chwilą po wpisaniu jakiekolwiek frazy zauważyłem, że wyszukiwanie działa jedynie dla produktów a nie ofert. Nie mam opcji rozłączenia produktu. 

Czy to jakiaś zmiana czy błąd ? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
2 058 ODPOWIEDZI 2 058

cindercone
#9 Pomysłodawca#

@la_nika 

wszystko masz opisane w moim poście.

"....i dlatego, gdy zmienisz kategorię....". Przeczytaj uważnie mój post. Ja nic nie zmieniałem. To Wasza wyszukiwarka zmienia.

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Ja żadnemu k.r.e.t.y.n.o.w.i nie dam prezentu ani złamanego grosza, mogę zafundować kopa.

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

@la_nika 

@cindercone ma rację. Wyręczę go tu trochę.

To jest lista po wpisaniu jego frazy:

https://allegro.pl/listing?string=Imagine%20Dragons%20Act

I jest na tej liście wyników to, co go interesuje: płyta winylowa Imagine Dragons - Act I w kolorze czarnym, zgrupowana w 20 ofert. Co ciekawe oferta z "Gwarancją najniższej ceny" jest o 40 zł droższa od faktycznie najtańszej oferty. Nie uważasz, że to popi...lone? No ale, wracając do clue...

To jest lista po zaznaczeniu "winyle" po lewej, czyli teoretycznie odsianiu CD, koszulek i innych rzeczy, których nie chce:

https://allegro.pl/kategoria/muzyka-rock-323370?string=Imagine%20Dragons%20Act&nosnik=Winyl

Nie dość, że produkt z 20 ofertami zniknął, wraz z większością innych winyli, to zostały 3 wyniki, których @cindercone nie szukał - 2x "Act II" i 1x "Act I" na BIAŁYM winylu.

Bubel.

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cindercone @Lord_Greg dzięki! Zgłosiłam to do zespołu, który zajmuje się wyszukiwarką. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

@Lord_Greg  napisał(a):

Co ciekawe oferta z "Gwarancją najniższej ceny" jest o 40 zł droższa od faktycznie najtańszej oferty. Nie uważasz, że to popi...lone?

To jest właśnie kwintesencja nowego Allegro! 😄 i kwestia, która najbardziej mnie irytuje... (no to już chyba faktycznie jest sprawa dla UOKiKu... w tym kontekście to nawet rozumiem zgłoszenia, ja się szybko zorientowałem ale jak ktoś jest mniej oblatany w technologii, to będzie bulił jak jeleń).

oznacz moderatorów

cindercone
#9 Pomysłodawca#

Tylko w ostatnim tygodniu spotkałem się z tym problemem kilka razy szukając muzyki. Obawiam się, że jakby się zagłębić w różne kategorie to takich przykładów będzie tysiące, a zgłoszenie pojedynczego przypadku do działu technicznego niczego nie zmieni na duża skalę.

oznacz moderatorów

Czah-nik
#12 Orędownik#

@la_nika wszyscy Wam od dawna mówią, że wyszukiwarka jest zj**ana dla WSZYSTKIEGO. Opisał Ci problem, nie potrafisz odtworzyć kroków z prostej listy? 

oznacz moderatorów

Lord_Greg
#11 Animator#

Problem też jest takiej natury, że jeśli wyszukiwarka, czyli podstawowa funkcjonalność w serwisie internetowym, potrzebuje instrukcji obsługi i ZESPOŁU do jej wdrażania, poprawiania itd., to znaczy, że ona nie działa, jak należy i jest całkowicie źle zrobiona od podstaw. Taki projekt z reguły należy zaorać i rozpocząć nowy, dbając o podwaliny — czyli o to, że wyszukiwarka w swoim założeniu ma ZNAJDYWAĆ to, czego użytkownik szuka. Tylko tyle.

//EDIT

Czaicie, że wyszukiwarka na Allegro do niedawna działała dobrze? Poyebane xD

Glabro
#7 Wielbiciel#

Tutaj zgłaszanie do zespołu techniczndgo nic nie pomoże. Jakiś geniusz z krawatem na szyi wymyslil, że po wpisaniu jakiejś frazy nie widać ofert. Jest grupowanie po EAN wieć pierwszą trudność ma sprzedawca aby lalka Barbie nie trafiła do świnek. Jak mimo wszystko się uda, to i tak lalka będzie niewidoczna bo ktoś inny postanowil drożej sprzedawać ale jednocześnie promując aukcję. Dla sprzedawcy to duże utrudnienie vs to co było kiedyś, sprzedawca więcej nie zarobi bo promocja platna, śmietankę spija Allegro. 

Jeśli to gdzieś zgłaszać to do tego z krawatem aby kupił młotek i się nim stuknął. Ale niech kupi w markecie budowlanym bo na Allegro ciężko bedzie mu znaleźć ale może w kategorii z lalką Barbie znajdzie. xD

oznacz moderatorów

Wiceadmiral
#8 Zapaleniec#

Widzę, że sprzedawcy przechodzą samych siebie, by stworzyć unikalny produkt...
1 produkt + rękawiczka foliowa
2 produkt + dowód zakupu w postaci elektronicznej
3 produkt + naklejka
itp....

No bajzel straszny i nie da się tego wyłączyć. Geniusze.

Myślę, że autora rozwiązania można by zgłosić do jakiejś nagrody (tylko nie wiem czy jest jakaś adekwatna)

oznacz moderatorów

karmel1978
#9 Pomysłodawca#

Światowa Nagroda Głupoty.

oznacz moderatorów

Necromancer1981
#8 Zapaleniec#

Nagroda Darwina.

oznacz moderatorów

bethke
#10 Popularyzator#

@Wiceadmiral  Moda na "unikatowy produkt" została skopiowana z   a.m.a.z.o.n.a.  Allegro zamienia się powoli w tę amerykańską platformę, dlatego takie niezadowolenie wśród użytkowników z wciąż zmieniającego się na niekorzyść allegro. Wielka szkoda, bo nasza - niegdyś polska - platforma mogła być perełką na rynku e-commerce. Nadzieja w   e.r.l.i.

oznacz moderatorów

kolejarzplk
#1 Nowicjusz#

Witam, po prostu zmieniłem moją ocenę na jedną gwiazdkę w sklepie Play dla Allegro, proponuję takie rozwiązanie, ponieważ pisanie tu i do nich, nic nie daje, może taki sposób wyrażenia niezadowolenia zadziała, pozdrawiam.

oznacz moderatorów

bmw-84
#7 Wielbiciel#

Ja też już to dawno zrobiłem.

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

@Wiceadmiral  napisał(a):

Widzę, że sprzedawcy przechodzą samych siebie, by stworzyć unikalny produkt...
1 produkt + rękawiczka foliowa
2 produkt + dowód zakupu w postaci elektronicznej
3 produkt + naklejka
itp....

😄 😄 😄
no ale w sumie co się dziwić, nawet ich popieram. Bardziej popsuć Allegro i tak się już nie da, to niech chociaż zrobią jeszcze większy bałagan 😉
W ogóle w tych produktach to jakaś komedia jest, np. w opiniach o produkcie opinie o czymś całkiem innym 😄 nie wiem, zmienili produkt a jakiś numer EAN czy cośtam zostało? W każdym razie śmiesznie.

oznacz moderatorów

Eurycide
#8 Zapaleniec#

Szukałem laptopa. Konkretny model. O Panie! Jeśli wpiszę ogólnikowo tylko nazwę i model to mam 84 podstrony gdzie widzę zgrupowane oferty + pojedyncze oferty + produkty promowane, powodzenia aby się w tym odnaleźć!

Znalazłem grupę - "porównaj 7 ofert". Wchodzę. Na nowo otwartej stronie, na zakładce na górze jak byk jest napisane: "Oferty (7)". Poniżej lista. Co widzę?

1. Top Oferta (dlaczego top? nie wiem, nie jest najtańsza 🙂
2. Sponsorowane
3. Sponsorowane
4. Oferta promowana z gwarancją najniższej ceny (czyżby?)
5. Zwykła oferta (cena jak wyżej)
6. Zestaw 2 produktów z laptopem (nowym) w niższej cenie niż gwarancja najniższej ceny 🙂
7 do 11 - kolejne zwykłe oferty

Zatem na tej stronie jest jednak nie 7 a 11 ofert, uszeregowanych czy skategoryzowanych według jakiegoś tajemniczego klucza gdzie znalezienie tej najtańszej to konieczność wertowania każdej linii.

Znalazłem inną grupę - porównaj 17 ofert. Wchodzę. Co widzę? Widzę 3 oferty na liście 😉

Totalny rozgardiasz. Wyszukiwarka totalnie nieprzewidywalna. Nie ma żadnej pewności czy zwraca to czego szukamy, nie ma pewności czy filtry w lewym sidebarze działają (tak - one też żyją własnym życiem). Wróciłem po 2 miesiącach odpoczynku od Allegro i znów poczułem złość i bezsilność. Nie takie emocje ta zmiana powinna wywoływać. Przełączyłem zakładkę i laptopa znalazłem po prostu w innym sklepie gdzie filtry działają a lista wyników to po prostu produkty.

KOSZMAR.

oznacz moderatorów

dorothy2
#10 Popularyzator#

@Eurycide  napisał(a):

Zatem na tej stronie jest jednak nie 7 a 11 ofert, uszeregowanych czy skategoryzowanych według jakiegoś tajemniczego klucza gdzie znalezienie tej najtańszej to konieczność wertowania każdej linii.

Tak to właśnie wygląda. Tylko masochista by tu teraz czegoś szukał, zwłaszcza jeśli chce kupić najtaniej. A teraz wyobraź sobie że nie masz wybranego konkretnego modelu i chcesz wybrać spośród wszystkich laptopów - zapomnij 😄 A kiedyś tak robiłem tu zakupy...

oznacz moderatorów

JaRz_1988
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Co można powiedzieć - mam wrażenie, że to kopiowanie portalu Bezosa. Który od zawsze był nie tylko wizualnie ale pod kątem wyszukiwania ofert mniej przyjazny niż Allegro.

Obecnie wyszukiwanie zwłaszcza najniższych cen jest utrudnione i wymaga wielu kliknięć dodatkowych. Dodatkowo właściwie wprowadza w błąd użytkownika w niektórych miejscach bo nawet po sortowaniu od najniższej ceny nie widzimy jej dopóki nie wjedziemy w konkretne zgrupowane produkty katalogu 😞 

Cóż kiedyś zdarzało mi się wejść i poprzeglądać produkty i kupić coś czego nie planowałem - teraz szkoda mi na to czasu i energii - zupełnie podobnie stało się z pionierem chińskich sklepów, który zaczyna się na tę samą literę co Allegro. 

Tam również przestałem zaglądać od czasu zmian wyszukiwania - więc w sumie to się cieszę - u mnie w portfelu zostaje więcej. 

A jeśli portalowi się to opłaca no to widocznie była to dobra decyzja 

oznacz moderatorów